15 septembrie: Ziua Mondiala a Limfomului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Limfomului, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania lanseaza concursul "Un vis implinit", prin care pacientii sau familiile lor sunt invitati sa trimita povestea de succes a bolnavului cu limfom care a invins boala.
Proiectul este sustinut de Roche Romania, iar un juriu alcatuit din membri FABC va acorda 3 premii castigatorilor in luna decembrie, cu ocazia Zilei Supravietuitorului.


Ce este Ziua Mondiala a Limfomului?

Ziua Mondiala a Limfomului se organizeaza in fiecare an pe 15. Lansata in 2004 si stabilita ca data fixa in calendarul sanatatii, Ziua Mondiala a Limfomului indeamna medici, asistente, asociatii de pacienti, pacienti si familiile lor sa se alature intr-o campanie unita de informare a publicului despre limfom, despre semnele si simptomele sale si despre cum aceasta boala afecteaza viata a mii de oameni la nivel mondial.

Ziua Mondiala a Limfomului este o initiativa globala gazduita de Lymphoma Coalition, o organizatie non-profit a asociatiilor de pacienti din intreaga lume.
In momentul de fata Lymphoma Coalition cuprinde 35 de grupuri membre din 29 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.lymphomacoalition.org.


De ce Ziua Mondiala a Limfomului?

In ciuda faptului ca, la nivel mondial, 1 milion de oameni traiesc cu limfom si aproximativ  1000 de oameni sunt diagnosticati cu aceasta boala in fiecare zi, cercetarile arata ca: mai putin de 50% dintre persoane nu cunosc riscurile acestei boli; aproximativ trei sferturi (74%) din populatia  globului nu cunoaste faptul ca limfomul este o forma de cancer.

Prin aceasta actiune de informare, oamenii de pretutindeni pot recunoaste mai usor semnele si simptomele acestuia ceea ce va duce negresit spre diagnosticarea si tratarea timpurie a bolii, cu cele mai bune sanse de vindecare.
 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tromso pe 27 Aug 2010, 16:32
    anna

    Buna ziua! sotul meu a fost diagnosticat cu LMN difuz cu celu B mari( C833)...de atunci a urmat tratamentul cu citostatice plus mabthera. se simte bine,dar eu sunt fff speriata. doamne ajuta la toata lumea

    1
    0

  • constanta pe 22 Sep 2009, 14:16
    hodgkin

    buna si eu am suferit de aceasta boala si sufar in continoare,am recidiva dupa 2 ani si jumatate si acum astept parerea medicilor sami faca schema de tratament,va doresc multa sanatateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    0
    0

  • eotvos ilona pe 9 Feb 2009, 20:00
    trebuie sa vrei sa invingi

    stiu ca se poate pentru ca ma lupt cu aceasta boala de 5 ani.Nu este usor dar in clipa in care ai acceptat ca singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te insanatosesti oricat de greu este va fi posibil sa reusesti. Ai multa credinta nu renunta la medici dar foloseste si trarament naturist .Si mai ales incearca sa te bucuri de viata!Nu renunta nici o clipa la lupta si bucurate de fiecare zi.Incercati tratamentele pe baza de microalge.

    0
    0

  • dan pe 2 Ian 2009, 18:01
    AMAS

    Acum caut pt testul AMAS pt depistare recidiva Hodgkin. Daca stie cineva cea mai apropiata adresa pt acest test. Dc testul este pozitiv abia apoi tomograf, PET pt localizare sau biopsie pt depistare tipul recidivei. CT 150 RON, AMAS 600 RON ( oncolab SUA aprobat?! FDA ), PET 5000 RON. Pt discutii mircang9@yahoo.com.

    0
    0

  • mihaela pe 25 Sep 2008, 21:02
    Limfom non-h

    BUNA, AM 25 ANI SI RECENT AM FOST DIAGNOSTICATA CU LIMFOM NON-HODGKIN, FAC TRATAMENT CU MABTHERA...E GREU DAR STIU CA FINALUL VA FI FERICIT AS DORI SA MAI DISCUT CU PERSOANE CARE TREC PRIN ACELASI LUCRU CU MINE ID MESS aida20_m

    0
    1

  • Adelina Ciobanu pe 9 Sep 2008, 00:43
    Speram si vom reusi.....

    Tatal meu are limfom non hodking, va rog din suflet, seara, inainte sa dormiti, in rugaciunile voastre sa-l rugati pe Dumnezeu sa-i dea putere sa treaca cu bine peste boala asta, si sa fim iar o familie fericita. Va multumesc din suflet celor care o vor face, iar eforturile voastre vor fi intr-un final rasplatite! Dumnezeu sa ne aibe in paza lui!

    0
    0

  • elena44 pe 1 Sep 2008, 20:13
    Limfom hodgkin

    Am fost diagnosticata in iulie cu boala hodgkin. Sunt la a 4-a cura de citostatice si ma simt foarte bine. Eu stiu ca aceasta boala se trateaza integral, fara recidive. Doctorul meu nu a fost de acord cu un tratament alternativ naturist, cu toate ca se cunosc efectele miraculoase ale medicamentelor pe baza de aloe, tratament cu vasc, cartilaj de rechin, etc. Ce parere aveti despre asta?

    0
    0

  • PETRONELA pe 23 Iul 2008, 22:17
    LIMFOM HODKING

    AM FOST DIAGNOSTICATA IN LUNA APRIL CU ACEASTA BOALA. MA-M SPERIAT FOARTE TARE, DAR ACUM A TRECUT SPAIMA CA MAI AM 5 SEDINTE DE CHIMIOTERAPIE. A FOST GREU CA SUNT SI INTR-O TARA STRAINA SI NU INTELEGEAM CE SPUN DR-II. DACA AVETI INCREDERE IN DUMNEZEU VETI INVINGE CU SIGURANTA. CITITI ACATISTUL SF NECTARIE - VINDECATORUL DE CANCER, VA VA AJUTA SA VA INARMATI CU RABDARE.

    0
    1

  • pupika pe 23 Iul 2008, 22:06
    lemfom hodking-pt SPERANTA

    SI EU AM FOST DIAGNOSTICATA CU LEMFOM HODKING, DAR SPRE NOROCUL MEU NU IN TARA, IAR CEEA CE SPUNEA MATUSA COPILULUI DESPRE COMUNICAREA DINTRE PACIENT SI DR, VREAU SA-MI EXPRIM SI EU PAREREA.'DR-II DIN ROMANIA TREBUE SA MAI ASTEPTE 20 DE ANI SA POATE PROFESA IN INTERESUL PACIENTULUI SI NU AL LOR.

    1
    0

  • monica pe 23 Mai 2008, 12:58
    Limfon hodking

    Buna,si socrul meu a fost diagnosticat cu Lmnh la Sp jud Brasov si a facut 6 sedinte de chimioterapie,acum este un pic mai bine.Din pacate nu i se aproba tratamentul cu Mabtera de catre Ministerul Sanatatii.Daca cineva ne paote ajuta sa convingem Ministerul sa aprobe acest medicament atat de necesar pt a invinge aceasta cumplita boala sa ne contacteze la adresa de email:tazbflo@yahoo.com.Va multumim mult.

    0
    0

  • didi pe 22 Mai 2008, 22:31
    hodgkin

    Va rog sa-mi dati si mie informatii despre mabtera si clinica de hematologie din Bologna. Va rog mult. Multumesc!

    0
    0

  • sofia pe 20 Apr 2008, 15:09
    Hodgkin

    Am fost diagnosticata cu boala hoddgkin in martie 2006. A urmat tratamentul cu citostatice, radiatii. Nu a fost usor sa accept situatia, m-am luptat mai mult cu mine decat cu boala. Pe parcurs mi-a fost schimbat tratamentul ptr ca boala nu dadea semne de vindecare. Iti tb multa incredere in tine, in medicul care te trateaza si bineinteles sa ai in jurul tau oamenii care te apreciaza cu adevarat si-ti vor binele, si multa multa credinta ca totul se va termina. Acest vis urat a trecut acum, mi-am reluat activitatea normala si totul pare ca este f bine. Este o lectie destul de dura ptr cei 25 de ani ai mei dar nu voi ezita daca va mai tb sa trec inca o data prin tot acet tratament ptr ca multumirea fata de tine si aprecierea pe care ti-o porti ulterior acestor incercari este minunata si-ti va da mereu acea atitudine pozitiva de care ai nevoie ptr a merge mai departe. Multa rabdare doresc celor incercati si multa credinta si iubire, multa iubire, ptr ca intr-adevar poate muta muntii si poate schimba destine in cel mai frumos mod cu putinta.

    0
    0

  • alina pe 8 Apr 2008, 22:37
    CURIOZITATE

    SE VINDECA TOTAL ACEST LIMFOM?

    0
    0

  • gabi b pe 1 Apr 2008, 23:32
    De ce pentru mama mea nu s-a putut face nimic?

    In martie anul trecut mama mea a inceput sa o doara un picior. In cateva saptamani durerea s-a intensificat, pana a ajuns la insuportabil. A fost investigata timp de 3 luni foarte amanuntit si am fost trimisi din spital in spital in tot acest timp pentru ca niciun medic nu a putut sa ii puna un diagnostic. Nimeni nu i-a prescris nimic - pentru ca nu stiau ce are. Numai dupa ce a murit in chinuri ni s-a spus ca a avut limfom non hodkin si oricum nu se mai putea face nimic. Si in clipa de fata stau si ma intreb chiar nu este de depistat? Chiar pentru mamica mea nu s-a putut face nimic?....

    0
    0

  • nina pe 1 Apr 2008, 18:57
    Limfom nonhodkin

    Si eu sufar d aceasta boala din 2004 am urmat tratament cu citostatice si mabtera iar acum ma simt bine doresc multa sanatate celor care sufera de aceasta boala. Cine doreste sa stam de vb despre aceasta boala va las id meu mika_alfonso

    0
    0

  • georgi pe 29 Mar 2008, 17:07
    Limfom non hodking

    Tatal meu a fost diagnosticat cu acest limfom si urmeaza sa inceapa chimioterapia! Cineva ne-a recomandat si mabtera, dar am inteles ca se face foarte greu rost de el! Poate ca sunt mult prea optimista, dar am o mare siguranta ca se va face bine! Stiu ca nu exista o etiologie a bolii, nu se cunosc cauzele, dar macar tratamentul s-a descoperit! Va urez multa sanatate si numai bine, atat voua cat si tatului meu! cu Dumnezeu inainte!

    0
    0

  • symona pe 26 Mar 2008, 20:22
    Limfon hodking

    Am avut aceasta boala la 15 ani... acum am 23, si totul este bine. Te bucuri de viata cat vrei si cat te tin puterile...nimik nu este interzis, nu este un handicap... sunt normala, am un par stralucitor si arat ff bine ba mai nult par de 18 ani si inca ceva, am 50 de kg si mananc ff mult si la ce ora vreau. DACA TRECETI PRIN ASA CEVA!!! Aveti multa credinta in DUMNEZEU si fiti FOARTE OPTIMISTI... nu bagati boala in seama... FITI SANATOSI PSIHIC si totul trece... la 20 de ani m-am casatorit cu unul dintre cei mai frumosi si mai perfecti baieti din orasul meu (ba nu din TARA) MERITAM SI EU NU? DUPA 1 AN DE TRATAMENT... DECI!!! NUMAI BINE si fiti VESELI... RADETI MULT...

    0
    0

  • EMA pe 12 Mar 2008, 15:24
    ESTE FOARTE GREU, dar nu trebiue sa cedezi!

    Stiu cum este sa treci printr-o perioada atat de grea, si eu am limfom maligm non hodgkin si sunt la 3 cura de citostatis... este greu, nu vreu sa te speri dar trebuie sa fi tare, mai ales ca suntem tinere! si eu am 27 ani,nimeni nu vrea sa treaca prin ce trecem noi...fii tare,si increzatoare in d-zeu...as vrea sa vorbesc cu mai multi pacienti care sufera de limfom maligm.id meu la mess.este:silvia_vica pe yahoo..mersi

    2
    0

  • catalin G 23 ani pe 29 Feb 2008, 02:00
    Limfom malign non hodgin

    Am facut tratament la fundeni, cu Mabtera si CHOP si nu a dat rezultata la aproape un an de la depistarea boli, ea e in expansiune, rog daca cunoasteti vreun tratament alternativ sa imi raspundeti. Va multumesc din suflet si va urez multa sanatate

    1
    0

  • ana pe 25 Feb 2008, 21:51
    Limfom malign hodgking

    Am 24 ani si am fost diagnosticata cu limfom maligm hodking, am fost trimisa la Timisoara la clinica pentru a urma tratamentul iar acum astept inceperea tratmetului, inca nu stiu ce grad am. Spuneti-mi ce sanse sunt si ce tratmente sunt? Ce reactii advrese si as vrea sa iau legatura cu personele care au trecut prin asta sau care au. Va multumesc anticipat.

    0
    0

  • piticari mirela pe 17 Feb 2008, 21:01
    O vreau pe sora mea in viata

    Sora mea a fost diagnosticata cu limfon hodking malign la Spitalul oncologic din cj. nu i s-au dat prea multe sanse dar cu ajutorul lui Dumnezeu va fi bine.

    0
    0

  • piticari mirela pe 17 Feb 2008, 21:01
    O vreau pe sora mea in viata

    Sora mea a fost diagnosticata cu limfon hodking malign la Spitalul oncologic din Cluj, nu i s-a dat prea multe sanse. Dar cu ajutorul lui Dumnezeu va fi bine.

    0
    0

  • Natasha pe 8 Ian 2008, 01:25

    si eu am fost diagnosticata cu limfom hodgkin la Institutul Oncologic din Cluj. Am urmat un tratament de chimioterapie 6 cure de ABVD...iar acum am terminat,dar totusi mai am frica ca boala poate sa recidiveze...

    0
    0

  • Teodora pe 6 Dec 2007, 15:10
    Speranta

    Am un nepotel de 10 ani care

    2
    0

  • rosca oana pe 18 Nov 2007, 12:43
    am invins...

    Si eu am fost diagnosticat cu limfom non-hodgkin i luna martie ..am urmat chimioterapie-radioterapie la Institutul Oncologic din Cluj..si acum sunt bine,ma bucur cat pot de viata...si tot ce imi aduce aminte de aceasta perioada urata din viata mea..e parul foarte scurt:)) care acum incepe sa-si revina.

    2
    0

  • olenic adriana pe 11 Nov 2007, 17:12
    limfom non hodking

    baietelul meu a fost

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod