Cum să scapi de părul nedorit de pe faţă

Anumite zone ale feţei, cum este regiunea de sub pomeţi şi colţurile mandibulei, sunt acoperite în mod natural cu păr, însă firele sunt subţiri şi aproape insesizabile. Cu toate acestea, sunt şi situaţii în care părul facial creşte în exces şi devine o reală problemă de ordin estetic pentru reprezentantele sexului frumos.
Există mai multe cauze care duc la dezvoltarea excesivă a pilozităţii faciale, dar în acelaşi timp ai la dispoziţie o mulţime de soluţii împotriva ei.

Cauzele dezvoltării părului pe faţă

Hirutismul sau creşterea excesivă a părului pe corpul unei femei poate avea mai multe cauze:

- sindromul ovarelor polichistice
- disfuncţii ale glandelor suprarenale
- anumite anticoncepţionale cu o concentraţie mare de hormoni
- consumul exagerat de dulciuri
- anorexia
- creşterea bruscă în greutate

Cum scăpăm de părul de pe faţă

Întotdeauna este bine să tratezi cauza dezvoltării în exces a părului de pe faţă, pentru a fi sigură că nu te vei mai confrunta cu această problemă.
Aşadar, o vizită la medic te-ar putea scăpa definitiv de părul facial. Dacă nu ajungi la medic, există câteva soluţii de urgenţă care te scapă de părul nedorit de pe faţă, însă trebuie să ştii că aceste soluţii sunt, de cele mai multe ori, provizorii.

1. Masca din turmeric

Turmericul este un condiment indian preţios pentru ten, deoarece conţine o cantitate considerabilă de antioxidanţi. Turmericul este folosit în toate ritualurile de înfrumuseţare ale indiencelor, inclusiv în cele de eliminare a părului nedorit de pe faţă.

Amestecă o linguriţă de turmeric cu o linguriţă de apă şi aplică masca pe zonele în care te confrunţi cu păr inestetic.
Las-o să se usuce, apoi îndepărteaz-o delicat, cu un prosop umezit în apă caldă.

2. Mască din ou şi mălai

Foarte eficientă în înlăturarea părului nedorit de pe faţă, această mască se prepară dintr-un albuş de ou amestecat cu o lingură de zahăr şi jumătate de lingură de mălai. Masca se aplică în zonele acoperite cu păr. După ce se usucă, trebuie să o îndepărtezi printr-o mişcare fermă de tragere în sensul opus creşterii firelor de păr.

3. Foloseşte cremă depilatoare

În prezent, există o gamă diversificată de creme depilatoare, pentru fiecare zonă a corpului, inclusiv pentru faţă.
Foloseşte şi tu o astfel de cremă, dacă vrei să scapi de părul nedorit. Nu te vei confrunta cu dureri, însă vei repeta procedeul destul de des.

4. Foloseşte ceară sau benzi de ceară

Benzile de ceară special concepute pentru îndepărtarea părului de pe faţă sunt foarte eficiente şi lasă o piele fină şi catifelată. Aceste benzi pot fi folosite şi acasă, ceea ce te scuteşte de cheltuirea banilor la salon. Sigur că la salon poţi obţine rezultate mult mai bune, cu ceară fierbinte, dar te costă.

5. Apelează la laser, lumină pulsată sau electroliză

Laserul şi lumina pulsată sunt tratamente care te scapă mult timp de părul nedorit de pe faţă, dar trebuie să urmezi mai multe şedinţe de acest tip, care nu sunt tocmai ieftine.

O altă metodă pentru a scapa de parul de pe fata este şi electroliza.
Aceasta este un tratament superior laserului şi luminii pulsate, dar dacă ideea de a scăpa definitiv de părul de pe faţă te încântă, poţi recurge la ea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod