Ciocolata neagră: 5 efecte spectaculoase asupra înfrumuseţării tenului

Credeai că ciocolata favorizează apariţia coşurilor? Din contră, specialiştii subliniază efectele spectaculoase pe care ciocolata neagră le are asupra tenului. Descoperă-le!
Spre deosebire de ciocolata cu lapte sau cu tot felul de creme/arome, ciocolata neagră cu peste 70% cacao are o concentraţie mai mică de zahăr şi aditivi. Aceasta este bogată în antioxidanţi care hrănesc pielea, fie că o mănânci sau o foloseşti în diverse măşti.

Iată cum te poate înfrumuseţa ciocolata neagră:

1. Tratează pielea uscată

Potrivit specialiştilor, ciocolata neagră este o sursă importantă de fier, calciu, vitamina A, vitamina B1, vitamina D şi vitamina E careau rolul de a hidrata intens pielea şi de a-i reda strălucirea.
Poţi să înlocuieşti cafeaua sau ceaiul verde de la micul dejun cu o cană cu lapte vegetal cu cacao pentru a beneficia de proprietăţile emoliente, dar şi energizante.

O altă soluţie este de a folosi cacaua în amestec cu uleiul de măsline şi zahărul brun pentru a prepara un exfoliant care-ţi va lăsa pielea catifelată şi hidratată.


2. Protejează împotriva radiaţiile ultraviolete

Flavonoidele care se regăsesc în cacaua folosită în cantităţi mari în ciocolata neagră protejează pielea de efectele nocive ale radiaţiilor solare.
Studiile arată că aceste substanţe pot să prevină apariţia arsurilor sau a iritaţiilor cauzate de expunerea la soare. De asemenea, cacaua sau ciocolata neagră topită poate să fie aplicată pe zonele afectate de soare, având proprietăţi vindecătoare intense.


3. Previne apariţia ridurilor

Deoarece ciocolata neagră reduce nivelul hormonilor de stres, astfel încât producţia de colagen nu este afectată şi riscul de formare a ridurilor este mai mic. Astfel procesul de îmbătrânire este întârziat.



4. Conferă strălucire părului

Ştiai că ciocolata neagră este un ingredient esenţial în măştile pentru păr? Hidratează şi conferă trălucire părului. Prepară-ţi acasă o mască din ciocolată neagră topită pe care să o amesteci cu miere de albine şi iaurt. Aplică pe păr, acoperă cu o pungă de plastic şi lasă să acţioneze timp de o oră. Spală părul cu apă călduţă şi vei avea un păr strălucitor.


5. Regenerează părul

Datorită concentraţiei mari de cupru, zinc şi fier, ciocolata beagră ajută la regenerarea părului.
Aşadar consumă zilnic 1-2 pătrăţele de ciocolată neagră, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia la nivel capilar şi stimulează creşterea sănătoasă a firului de păr.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod