Remedii naturiste pentru ochii umflati si obositi

Prea multe ore petrecute in fata calculatorului, stresul, poluarea sau dieta necorespunzatoare afecteaza frumusetea si sanatatea ochilor. Pentru combaterea acestor neplaceri, natura iti vine in ajutor. Iata cateva remedii simple pe care le poti incerca acasa!

Prea multe ore petrecute in fata calculatorului, stresul, poluarea sau dieta necorespunzatoare afecteaza frumusetea si sanatatea ochilor. Pentru combaterea acestor neplaceri, natura iti vine in ajutor. Iata cateva remedii simple pe care le poti incerca acasa!

 

Ceaiul verde sau negru

Ambele calmeaza ochii umflati sau iritati. Efectul lor este asemanator si nu sunt foarte mari diferente intre aceste doua lichide. Ceaiurile cu cofeina ajuta la contractarea vaselor de sange, calmand ochii umflati. Ceaiurile din plante, in special cel de musetel, contin substante anti-iritante si calmeaza roseata si iritatiile.

Daca ai astfel de probleme cu ochii, pune doua pliculete de ceai in apa fierbinte si lasa-le timp de 3-5 minute. Dupa ce s-au racit, pune pliculetele pe ochi si acopera cu un prosop moale. In lunile calduroase de vara, poti pune pliculetele sa se raceasca la frigider.

 

Castravetii

Aceste legume sunt cunoscute de vreme indelungata pentru efectele lor benefice pentru ochii umflati sau cu cearcane. Inmoaie doua dischete demachiante in putin suc de castraveti (ii poti razui si apoi sa-i storci pentru a obtine sucul) si lasa-le pe ochi 15 minute. Este racoritor si iti relaxeaza ochii.

De asemenea, cand esti stresata tine doua rondele de castraveti pe ochi cat de mult ai rabdare.

 

Uleiul de migdale

Maseaza-ti ochii cu putin ulei de migdale inainte de culcare. Aplica acest tratament in fiecare seara si in 2 saptamani vei constata efectele benefice.

 

Albusul de ou

Ai nevoie de 1-2 albusuri pe care trebuie sa le bati si sa le aplici pe pielea de sub ochi cu ajutorul unei perii sau al unui prosop moale. Acesta este un remediu excelent pentru ochi umflati si obositi, intrucat ajuta la restabilirea echilibrului pielii si al sangelui de la nivelul ochilor.

 

Cartofii

Cartoful se foloseste in medicina naturista pentru diverse afectiuni precum calmarea articulatiilor dureroase sau a durerilor de cap. Amidonul din cartofi actioneaza ca un agent anti-inflamator pentru a calma ochii iritati.

Se curata cartoful de coaja, se spala si se lasa sa se usuce. Se taie rondele subtiri si se aplica pe ochi seara, inainte de culcare. Se tin 15 minute. Pentru a se obtine efectul dorit, se repeta aceasta operatiune de cel putin 3 ori pe saptamana.

 

Apa de trandafiri

Inmoaie doua dischete demachiante in apa de trandafir si aseaza-le pe ochi timp de 5-10 minute.

 

Apa rece

Daca seara, inainte de culcare, nu ai avut timp sau ai uitat sa aplici rondele de cartofi sau pungi de ceai pe ochi, iti poti revigora ochii de dimineata. Imediat ce te-ai trezit, clateste-ti ochii cu apa rece.

Aceasta contracta vasele de sange si calmeaza ochii umflati. Daca este posibil, repeta operatiunea pe tot parcursul zilei.

Citeste in pagina urmatoare despre mastile naturale pe care le poti prepara in casa >>>

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • BPR pe 11 Mar 2010, 15:03
    Paduri cu castravete pentru ochii obositi

    Au aparut pe in magazine Auchan , DM , paduri cu castravete pentru relaxarea ochilor obositi si reducerea cearcanelor , personal ii folosesc , iar rezultatele sunt OK.

    3
    0

  • chiriches pe 7 Mar 2010, 23:44
    ochi unflati

    sant foarte multumita de sfaturile voastre

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod