Masca hidratanta, mai simplu decat crezi...

Un ten stralucitor este expresia feminitatii, una dintre cele mai elocvente carti de vizita ale personalitatii noastre. In afara de a te demachia in fiecare seara si a folosi creme hidratante adaptate tipului tau de ten, fata are nevoie, saptamanal, de o masca revigoranta si hranitoare. Dar tocmai acum nu ai la indemana un astfel de produs... Nu-i nimic, deschide frigiderul!

Ti-a mai ramas putina maioneza de la salata aceea delicioasa pe care ai savurat-o la micul dejun?... Aplica un strat generos pe intreaga suprafata a fetei si mentine masca timp de 20 de minute. Spala-te cu apa rece si aplica un strat de crema hidratanta. Albumina din ou hraneste epiderma si o catifeleaza. Singura conditie este ca maioneza sa fie naturala si nu achizitionata - aceasta din urma contine diverse substante conservante.

Daca ai tenul gras, poti reduce excesul de sebum aplicand saptamanal o masca pe baza de tomate. Paseaza o rosie si intinde amestecul pe fata. Dupa aproximativ 15-20 de minute, indeparteaz-o cu apa calda (nu fierbinte, pentru a nu irita epiderma).

O masca realizata combinand o lingura de ulei de masline si zeama de la un sfert de lamaie are, concomitent, efect astringent si de hidratare. Oare ce poate fi mai simplu?...

Laptele este o excelenta sursa de calciu si magneziu, doua minerale care iti vor "rasfata" tenul, hidratandu-l si conferindu-i prospetime. Aplica-l cu ajutorul unei dischete de bumbac, maseaza-te cu blandete si, dupa 15-20 de minute, spala-te cu apa usor incalzita.

In cazul in care ai tenul uscat, mierea este raspunsul problemei tale. Si nici macar nu trebuie sa o amesteci cu altceva... Pur si simplu aplica un strat subtire pe fata si pe gat si mentine masca pana cand mierea se usuca. O vei indeparta cu apa foarte calda.

Pentru a conferi tenului tau mai multa fermitate, combina miere si pulpa de la o banana foarte coapta. Amesteca pana cand compozitia devine omogena. Ca si in cazul anterior, vei mentine masca pana la uscarea acesteia. Optional, poti aplica aceasta masca si pe par - va straluci asa cum nu credeai ca ar fi posibil! Ai grija doar sa nu folosesti o cantitate prea mare de miere.

Delicioasa piersica poate fi savurata si de tenul tau... Amesteca pulpa de la un fruct foarte copt cu o lingurita de coniac si aplica produsul pe fata, timp de 20 de minute, dupa care indeparteaza cu apa rece.

Dupa cum vezi, ai o gama variata de posibilitati delicioase... Nu-ti mai ramane decat sa o alegi pe cea care este in masura sa raspunda cel mai bine necesitatilor tenului tau!



 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia pe 10 Mai 2013, 16:02
    Riduri ochi

    As dori sa stiu ce pot face pentru ridurile din jurul ochilor si de pe frunte...am 34 de ani si de vreo 2 ani mi-au aparut in jurul ohilor si sincer sunt obsedata de ele...unde ma uit nu vad decat riduri...ce masti as putea sa imi fac...sunt bune cuburile de gheata cu ceai verde?

    1
    0

  • dora pe 22 Dec 2011, 22:35
    semne de la cosuri

    as vrea sa stiu si eu ce pot face pt semnele de pe fata de la cosurile pe care le aveam cu timp in urma.va multumesc

    11
    4

  • ioana84 pe 21 Ian 2011, 11:31
    ten uscat

    buna tuturor, eu am tenul uscat si imi apar niste pete rosii .ce as putea sa fac ?multumesc!

    22
    4

  • ALEXANDRA pe 13 Mai 2010, 00:46
    BUNA

    AS DORI SA STIU CE POT FACE PT A AVEA UN TEN CURAT. AM FOARTE MULTE PUNCTE NEGRE JI NU SCAP DELOC DE ELE. AM TENUL GRAS :(

    2
    2

  • nimfajerry pe 23 Apr 2010, 16:17
    cimbrul

    infuzile de cimbru au o actiune antiseptica,deschid si curata porii,si au o actiune antiinflamatoare asupra tenului.incercati si voi.

    4
    2

  • georgiana pe 22 Mar 2010, 07:47
    exfoliere in zona t si frunte

    as dori sa stiu si eu ce pot face pt a-mi reface tenul...am nascut de 8 luni si de atunci numai asa patesc de 2 ori pe luna si tine cate 4-5 zille...multumesc

    0
    4

  • emelina pe 25 Sep 2009, 21:54
    masti

    super masti.am incercat si eu cu fructe de prin bucatarie si sunt foarte multumita. incercati si voi. va veti simti alti oameni.

    1
    0

  • florina pe 7 Aug 2009, 21:31
    cosuri albe pe fata

    buna.de cateva luni am o mare problema.au inceput sa-mi iasa niste cosuri pe fata si nu stiu cum sa scap de ele.nu sunt purulente ci albe si chiar ma mananca cateodata.cum sa fac sa scap de ele? ce fel de masca imi recomandati? multumesc

    6
    1

  • adinutza pe 7 Mai 2009, 20:50
    multe cosuri in zona barbiei

    BUNA,tot timpul imi ies cosuri in zona barbiei,iar fata se exfoliaza.ce masca as putea folosii,care dintre cele mai sus mentionate?

    11
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod