Frumuseţea ta: Cum să nu arăţi niciodată obosită. 6 trucuri eficiente

Oboseala se acumulează treptat, fie că este cauzată de un ritm de viaţă alert sau de ore esenţiale de somn ratate. Iar efectele asupra tenului tău devin tot mai vizibile cu timpul
Pe lângă un somn odihnitor în fiecare noapte, ai nevoie şi de unele trucuri simple care te vor ajuta să estompezi efectele oboselii.

Ce poţi face seara:


Îndepărtează orice urmă de machiaj

Demachierea eficientă este cheia unei pieli sănătoase, dar şi a unei priviri odihnite. Rezidurile de farduri se acumulează în pliurile microscopice ale pielii conducând peste noapte la apariţia iritaţiilor sau a înroşirii zonelor în care este fixat. Pielea este astfel încărcată şi nu îţi poate realiza eficient procesul de regenerare care are loc în mod obişnuit în timpul somnului. Pentru a îndepărta toate urmele de fard, foloseşte o loţiune fără săpun pentru spălat tenul, iar la final aplică un ulei natural în jurul ochilor, care dezintegrează cu succes orice urmă de machiaj.
Şterge apoi cu o dischetă demachiantă excesul de ulei.

Tratează alergiile şi oboseala

Antihistaminicele sunt o clasă de medicamente menite să trateze alergiile. Sunt foarte eficiente în tratarea ochilor înroşiţi şi iritaţi, reduc umflăturile şi cearcănele, asigurând în acelaşi timp o bună circulaţie sanguină. De aceea, atunci când simţi că eşti foarte obosită sau că ochii tăi sunt umflaţi şi roşii dimineaţa, astfel de medicamnete te pot ajuta. Este indicat să discuţi cu medicul sau cu farmacistul înainte de a lua astfel de medicamente.

Exfoliază delicat pielea
Celulele moarte care se acumulează la suprafaţa pielii tale sunt la rândul lor responsabile pentru aspectul obosit. Dar ochii sunt cei care te dau întotdeauna de gol.
Pielea din jurul lor este mult prea delicată pentru a fi exfoliată cu o soluţie abrazivă, de aceea este necesar să apelezi la un peeling chimic. Iaurtul este soluţia care te poate ajuta. Conţine acid lactic, o substanţă care îndepărtează celulele moarte, dar fără să fie agresivă cu pielea sensibilă a ochilor. Masează-ţi de trei ori pe săptămână zona ochilor cu puţin iaurt rece, lasă să acţioneze cinci minute apoi clăteşte-te.

Ce poţi face dimineaţa:


Foloseşte o lingură rece pentru o privire "fresh"
Pune de seara în frigider o lingură din metal, iar dimineaţa masează zona de sub ochi cu partea bombată a lingurii. Metalul rece va contracta vasele de sânge, ajutând la drenarea excesului de lichid care cauzează apariţia pungilor de sub ochi.


Aplică o cremă pentru ochi
Cu degetul inelar, aplică puţină cremă pentru ochi cu un conţinut ridicat de antioxidanţi. Întinde bine crema şi las-o să intre în piele timp de cel puţin cinci minute înainte de a te machia. Pielea va fi intens hidratată, iar beneficiile antiinflamatoare se vor observa de-a lungul zilei.

Foloseşte farduri în nuanţe de piersică
Machiajul care ascunde oboseala este foarte uşor de realizat. Alege un fard de pleoape în nuanţe de piersică, pe care să-l aplici pe toată pleoape. Tonurile oranj vor estompa cu succes roşeala ochilor şi nuanţele violete ale cearcănelor. Cu un creion maro, într-o nuanţă cât mai naturală, subliniază linia genelor şi conturează-ţi ochii.
Foloseşte apoi un aparat pentru curbarea genelor. Genele arcuite îţi vor face ochii să pară larg deschişi, estompând aspectul obosit. Aplică apoi mascara, de preferat într-o nuanţă de albastru foarte închis. Tonurile albastre fac albul ochilor să pară şi mai alb, oferind iluzia de ochi perfect odihniţi şi luminoşi. De asemenea, este important să foloseşti o pudră cu particule fine strălucitoare sau un iluminator, care vor reflecta lumina, făcându-ţi tenul să pară că radiază de sănătate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod