Frumuseţea ta: 5 tratamente de înfrumuseţare cu ceai verde

Foloseşte această plantă cu beneficii extraordinare asupra sănătăţii şi în ritualurile tale de îngrijire. Poate combate cu succes acneea, celulita, ridurile, petele pigmentare sau pielea iritată.

Iată cinci tratamente naturale cu ceai verde pe care să le încerci:

Mască cu pulbere de ceai

Amestecă două linguriţe de pudră de ceai vrede cu câteva linguriţe cu apă, lasă câteva minute amestecul de-o parte, apoi aplică pe faţă şi decolteu. Aşteaptă cel puţin cinci minute şi apoi clăteşte-te bine cu apă călduţă. Dacă rămân urme verzui de ceai pe piele, foloseşte o dischetă demachiantă înmuiată în apă pentru a îndepărta şi apoi clăteşte iar. Antioxidanţii din ceaiul verde vor pătrunde în piele, o vor hrăni şi o vor proteja împotriva formării ridurilor premature.

Soluţie împotriva petelor pigmentare

Razele ultraviolete, fluctuaţiile hormonale şi chiar unele medicamente pot cauza apariţia petelor pigmentare la nivelul tenului. Un amestec obţinut dintr-o ceaşcă de infuzie de ceai verde şi trei linguri cu zeamă de lămâie te poate ajuta să estompezi aceste semne neplăcute de pe piele.

Foloseşte o dischetă demachiantă pentru a aplica soluţia, las-o să acţioneze cel puţin zece minute, apoi clăteşte-te.

Împachetări anticelulitice

Proprietatea sa antioxidantă şi conţinutul de teină, o substanţă asemănătoare cofeinei, fac din ceaiul verde un inamic serios al celulitei. Iar dacă îl asociezi cu algele marine, rezultatele nu se vor lăsa aşteptate. Amestecă o cană cu pulbere de alge marine pentru împachetări cu suficient ceai verde concentrat (5-6 plicuri sau linguriţe la o cană cu apă) astfel încât să obţii o pastă consistentă.

Aplică amestecul rezultat în zonele afectate de celulită - pulpe, şolduri, fese - şi înfăşoară-te cu folie alimentară. Aşteaptă cel puţin 20 de minute, apoi îndepărtează folia şi clăteşte-te cu apă călduţă.

Remediu pentru cearcăne

Păstrează câteva pliculeţe de ceai verde folosite în frigider. Îţi vor fi de mare folos când te trezeşti cu ochii umflaţi şi cearcăne foarte vizibile. Aplică plicurile pe ochii închişi şi stai astfel câteva minute. Vei scăpa rapid de cearcăne şi pungile de sub ochi!

Micşorează porii

Efectul astringent al ceaiului verde are un efect benefic şi asupra porilor măriţi, cu aspect neplăcut. Ţine ceai verde la frigider într-un recipient cu pulverizator şi foloseşte-l pentru a pulveriza pe ten în fiecare dimineaţă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod