Frumuseţe: 6 probleme ale tenului şi soluţiile naturale de rezolvare

Petele pigmentare, coşurile sau pielea lipsită de fermitate pot fi remediate cu ajutorul unor tratamente absolut naturale, pe care le prepari acasă. Descoperă ce trucuri poţi folosi pentru a arăta senzaţional.

Descoperă ce trucuri poţi folosi pentru a arăta senzaţional.

Pentru pete şi pistrui

Fructele sunt bogate în enzime care ajută la uniformizarea culorii pielii, iar acidul lactic acţionează ca un puternic factor hidratant, făcând pielea suplă şi catifelată.
Iată cum să prepari o mască ce te poate scăpa de pete:
Amestecă două linguri cu iaurt, o lingură cu fulgi de ovăz, o linguriţă cu lapte şi două linguri cu piure de papaya. Aplică pe piele şi lasă să acţioneze cel puţin cinci minute, apoi clăteşte-te.

Pentru ten obosit

Uleiul din sâmburi de struguri este un puternic antioxidant, iar mierea ajută la hidratarea intensă a pielii, reducând apariţia coşurilor şi inflamaţia care cauzează aspectul de ochi umflaţi. Iată cum să prepari o mască ideală pentru a şterge oboseala de pe chipul tău:
Amestecă 6 linguriţe cu ulei din sâmburi de struguri, 2 picături de ulei de trandafiri, o linguriţă cu miere încălzită, 5 linguriţe cu migdale măcinate. Aplică pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte-te.   

Împotriva coşurilor

Dacă ai coşuri care par să nu mai dispară, combrul este soluţia naturală care te ajută să scapi de ele. Conţine substanţe antiseptice şi ajută la eliberarea porilor blocaţi care stau la baza apariţiei acneei. O infuzie concentrată de cimbru, cu care să te clăteşti pe faţă în fiecare dimineaţă şi seară te va ajuta să ţii acneea sub control. Păstrează lichidul la frigider.

Pentru piele uscată

Avocado conţine vitamine din grupul B şi acizi graşi care oferă o hidratare intensă pielii. Amestecă o jumătate de ceaşcă de iaurt, o jumătate de avocado bine copt (moale) şi o lingură cu miere. Aplică pe faţă, lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte-te.

Pentru piele sensibilă şi iritată

Dacă pielea ta este sensibilă şi se înroşeşte rapid, ai nevoie de aloe vera, planta recunoscută pentru efectele sale calmante şi cicatrizante. Amestecă trei linguri cu suc de aloe vera şi două picături de ulei de trandafiri. Aplică pe faţă şi lasă să acţioneze pentru câteva minute.

Pentru puncte negre

Îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii cu un scrub pe bază de ingrediente naturale. Amestecă jumătate de ceaşcă de smântână, o jumătate de ceaşcă cu mălai şi un sfert de ceaşcă cu suc de grepfrut. Masează delicat pielea timp de două minute, apoi clăteşte-te.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod