Daruieste-ti o manichiura speciala de Craciun

In perioada sarbatorilor de iarna, cu toata euforia si emotia specifice acestui interval, ne dorim parca mai mult decat oricand in restul anului sa fim cat mai frumoase, sa epatam prin aspectul fizic si sa intampinam noul an cat mai increzatoare si optimiste. Cum despre manichiura se stie ca reprezinta una dintre cele mai edificatoare carti de vizita ale oricarei femei, atentia pe care i-o acorzi trebuie sa fie pe masura. Dar de ce nu ai avea curajul sa le conferi si unghiilor tale o infatisare festiva, specifica atmosferei de Craciun?

Nu, nu-ti sugerez sa te duci la salonul de cosmetica. Este adevarat ca intr-un astfel de loc vei beneficia de servicii specializate si competente, insa... ce haz ar mai avea? La salon te poti duce oricand in timpul anului. Ce-ar fi ca, in perspectiva Craciunului, sa organizezi o "petrecere a manichiurii"? Suna ciudat, stiu... dar este simplu si poate fi extrem de distractiv. Asta ca sa nu mai spun ca nu este necesara nici o investitie financiara majora!

De ce ai nevoie pentru "Petrecerea manichiurii de Craciun"

Cele mai bune prietene, surorile si prietenele acestora. Cu cat sunteti mai multe, cu atat distractia va fi mai mare!
Toate nuantele si texturile de lac de unghii pe care le puteti aduna.
Faceti-va o rezerva serioasa de dizolvant - cu siguranta, veti avea nevoie...
Un uscator de par care poate fi reglat la temperaturi joase (doar nu credeai ca-ti voi propune sa va petreceti jumatate din noapte stand "la uscat"!)
Accesorii pentru modelarea si decorarea unghiilor: pensule, sclipici, aplicatii nostime si viu colorate, forfecute, pila si optional unghii false (cu adezivul de rigoare).
Un burete pe care nu-l mai folosesti (vei vedea de ce iti recomand acest lucru...).
O masa sau o suprafata plana si mobila, "de sacrificiu" (adica pe care sa nu o regreti daca va fi iremediabil patata - si foarte probabil ca asa se va intampla, oricat ati fi de atente).
O solutie de indepartare a petelor... conform principiului ca nu se stie niciodata ce se poate intampla.

Creeaza-ti propriul lac de unghii

Daca nu iti pui acum fanteziile in practica, atunci cand? Esti in vacanta, deci ai timp liber la dispozitie, nu este nici un sef prin preajma care sa te critice pentru extravaganta manichiurii, asa incat lasa-ti imaginatia sa zburde! Alege o culoare de baza si acopera intreaga suprafata a unghiilor. Apoi, presara imediat sclipici, pana cand oja nu se usuca.

Poti experimenta diferite modele: fie presari micile particule stralucitoare in mod aleator, fie trasezi dungi verticale, orizontale sau semi ovale, cu efect de curcubeu (aceasta va fi posibil dupa ce capeti putina experienta). Foloseste uscatorul de par pentru a te asigura ca unghiile sunt perfect uscate si la sfarsit, aplica un strat subtire de lac incolor. Procedand astfel, particulele de sclipici se vor fixa mai bine si nu vei risca sa "agati" cu ele cine stie ce tesatura mai delicata...

Manichiura de sezon

De ce nu ai incerca sa-ti creezi o manichiura adaptata sarbatorilor de iarna? Fulgi de zapada, stelute sau chiar oameni de zapada. Ti se pare greu? Aplica mai intai un strat de oja, de preferinta intr-o culoare ceva mai inchisa (rosu, de exemplu, pentru ca tot se apropie Craciunul). Decupeaza din carton un mic sablon (adu-ti aminte de ceea ce faceai la gradinita...) si pozitioneaza modelul astfel confectionat in centrul unghiei. Tot ce ti-a ramas de facut acum este sa stergi cu mare atentie oja de pe suprafata din jurul sablonului, astfel incat sa-ti ramana modelul. Ideal ar fi sa te servesti de un betisor special, pentru a te asigura ca stergi numai atat cat trebuie.

"Stampile"... de sezon

Oare ce vreau sa spun cu asta? Ei bine, acum este momentul sa intre in actiune buretele acela de care nu mai ai nevoie. Rupe faramite din burete si decupeaza-le in forma de cerc sau triunghi (ai putea incerca si alte modele, dar, tinand cont de materialul fragil pe care il ai la dispozitie, este putin probabil ca vei reusi). Coloreaza integral suprafata unghiilor si, dupa ce acestea s-au uscat, coloreaza cu alta nuanta micile bucatele de burete modelate si "stampileaza" pur si simplu unghiile. La sfarsit, aplica un strat de lac incolor.

In cazul in care nu reusesti, incearca si aceasta varianta: aplica micile stampile pe oja inca umeda, lasa sa se usuce si indeparteaza-le apoi cu ajutorul unei pensete. Retine insa ca aceasta procedura va avea rezultatele dorite numai daca lacul de unghii este fin si perfect intins pe suprafata unghiei.

Indrazneste sa spargi tiparele

Daca simti ca ai chef sa fii ceva mai excentrica, acum este momentul propice sa faci ceva in acest sens! Ce-ar fi sa lipeste diverse accesorii nostime direct pe unghie? Aplica mai intai un strat de oja, de preferinta intr-o nuanta mai aprinsa (nu este cazul sa optezi pentru un ton neutru, doar am cazut de acord ca vrei sa dai dovada de putina excentricitate...). Lasa-le sa se usuce si ulterior, cu ajutorul unui adeziv special, lipeste pe unghii mici stelute argintii sau intr-o nuanta care sa contrasteze placut cu aceea a ojei. Cu siguranta, manichiura ta va atrage toate privirile!



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ariana pe 23 Dec 2010, 13:23
    rabdare

    Iti trebuie pe langa toate aceste ''ustensile'' si muuulta rabdare,lucru care imi lipseste cu desavarsire.

    0
    0

  • loventa pe 18 Iun 2010, 00:06
    buna ziua

    as dori si eu o stampila pt unghi de unde o pot cumpara?

    0
    0

  • moisei marin mirela alina pe 13 Ian 2009, 20:22
    stampile unghii

    cum se folosesc acele stampile de unghii,detalii mai multe despre folosirea lor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod