Coafura te poate ajuta sa fii Regina Noptii... de Revelion

Fiecare dintre noi asteptam cu nerabdare si emotie noaptea de Revelion. Expresia "noaptea dintre ani" ne infioara, intr-un fel aparte, asa cum nu se mai intampla parca in nici o alta zi a anului. Este firesc sa ne dorim ceva cat mai aparte cu aceasta ocazie, pe care nu o vom mai intalni decat peste 365 de zile... Ne gandim la toaleta, coafura si machiaj, ne razgandim, ne decidem, reconsideram... O coafura simpla, dar in acelasi timp sofisticata, cu bucle alunecand pe umeri in valuri matasoase si ispititoare, ne va ajuta sa atragem atentia tuturor si sa ne simtim mai frumoase ca niciodata...

  • Daca nu ai mai folosit pana acum un ondulator (cu exceptia situatiilor cand ai mers la salon si cel care s-a ocupat de acest lucru a fost stilistul), cel mai indicat este sa folosesti un ondulator cu aer rece, pentru ca manevrarea dispozitivului poate fi mai dificila la inceput si, daca aerul este fierbinte, poti deteriora parul.
    Nu uita ca, in prealabil, sa te piepteni cu atentie, pentru a te asigura ca toate suvitele sunt perfect descurcate.


  • In cazul in care folosesti ondulatorul electric este recomandabil ca, inainte de folosirea acestuia, sa aplici pe par un spray termo-protector pentru a evita deshidratarea firului de par si, eventual, despicarea acestuia la capete. Pulverizeaza spray si apoi ruleaza pe rand cate o suvita pe ondulator, incepand de la radacina.


  • Daca ai parul scurt, se impune sa fii de doua ori mai precauta: riscul ca pielea sensibila a capului sa fie afectata de aerul cald emanat de ondulator este de doua ori mai mare. Multi stilisti prefera sa plaseze un pieptene intre ondulator si pielea capului, ca masura suplimentara de siguranta.
    Pentru femeile cu parul lung este in general mult mai simplu, dar exercitiul este la fel de important.


  • Unul dintre aspectele esentiale de care trebuie sa tii cont este de a nu infasura pe ondulator o suvita prea groasa. Aceasta este una dintre cele mai raspandite greseli in context. Nu vei "reusi" decat sa deteriorezi firele de par de la baza (cele care se lipesc de ondulator), iar suvita nu se va ondula. Alegand insa suvite scurte, nu va dura decat aproximativ cinci secunde pana cand vei obtine bucla dorita.


  • Lasa suvita sa se usuce fara sa o atingi, pentru ca bucla obtinuta sa se definitiveze si continua ondularea suvitelor urmatoare. Fii deosebit de atenta la extremitatile firelor de par - ai grija ca acestea sa fie bine fixate inainte de a actiona ondulatorul.
    In caz contrar, acestea se vor agata si, cel mai probabil, se vor rupe.


  • Dupa ce ai terminat, trece-ti degetele prin par pentru a aranja putin suvitele si pulverizeaza un fixativ usor, cu particule satinate. Aspectul buclei si dimensiunea acesteia depind de modelul ondulatorului: cu cat acesta este mai ingust, cu atat bucla va fi mai ingusta. Pentru a obtine insa o coafura moderna, plina de volum si in tendinte, este de preferat ca buclele sa fie cat mai largi - asa incat alege-ti ondulatorul in consecinta.


  • La modul general vorbind, este bine sa-ti alegi un ondulator care sa-ti permita sa reglezi nivelul de caldura, dar chiar si asa, nu ar trebui sa abuzezi de acest instrument.
    Folosit prea des sau pentru o perioada de timp indelungata, va deshidrata firul de par, in unele cazuri provocand chiar arderea acestuia. In aceeasi nota, pentru a preveni despicarea firelor de par tunde-te cu regularitate la capete (acest lucru insemnand cam la cinci - sase saptamani).




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod