Acneea

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
  • Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
  • Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
  • Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
  • Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


    Care sunt persoanele afectate de acnee?

    Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

    O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


    Care sunt zonele predispuse la acnee?

    Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


    Cand apare acneea?

    De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


    Cum te afecteaza acneea?

    Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

    Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


    Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
  • Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism. 
  • Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru. 
  • Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia.  Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile. 
  • Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.

    Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
    aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.

    Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.

    Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.

    Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.

    Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.


    Alti factori care contribuie la agravarea acneei:

  • Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
  • Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
  • Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia; 
  • Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
  • Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.


    Cum se poate preveni acneea?

    Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
  • Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
  • Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
  • Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
  • Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
  • Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
  • Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
  • Mananca multe fructe si legume;
  • Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
  • Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.

  •  

    Comentariile 401-450 din 487

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • alinutza pe 19 Ian 2006, 17:48
      va trece

      am cosuri de la 12 ani dar cu timpul mi-au mai trecut.incearca sa iti ingrijesti tenul in fiecare zi.(acum am 18 ani)

      0
      0

    • nuti pe 19 Ian 2006, 17:48
      factorul ereditar e cel mai important

      cosurile sunt greu de eliminat atunci cand ambii parinti au avut si ei cosuri!

      0
      0

    • lili pe 19 Ian 2006, 17:48
      este adevarat

      eu nu sunt o fata care sa am cosuri, nu stiu, nu am avut dar mi-am mai facut masca de argila si fara sa am nevoie si este buna si cu chestia ca daca ai viata sexuala devreme iti dispar cosurile este falsa aceasta afirmatie, conteaza genele tale ereditare.

      0
      0

    • mihai pe 19 Ian 2006, 17:48
      trateaza-ti tenul

      Nu avut niciodata cosuri,dar de 1 an incoace au inceput sa imi apara si se agravau din ce in ce mai mult.Eram depimat si uneori ma izolam pt ca imi era rusine si ... .De 1 luna si ceva de zile le tratez si acum mai am doar cateva...Sunt tare fericit acum.Conteaza mult modul in care le tratezi.

      0
      0

    • kaena pe 19 Ian 2006, 17:48
      o recomandare

      si eu ma confrunt cu aceeasi neplacuta afectiune de aproape 10 ani:acneea.am incercat o gramada de produse dar nici unul din acestea nu m-au multumit pana de curand...nu o fac pt publicitate...dar produsele firmei clujene COSMETIC PLANT chiar imi confera efectul dorit.recomand lotiunea de curatare cu ulei de salvie si crema antiacneica cu ulei de salvie si sulf9(numai seara,iar dimineatza puteti incerca o crema de la ELMIPLANT antiseboreica sau antiacneica cu extract de brusture).o sa va convingeti si voi.am incercat de asemenea si produsele de la farmacia veterinara dar cu toate ca au un continut de antibiotice ridicat sunt foarte grase ceea ce este neindicat pt un ten acneic.si mai mult incercati si la alimentatie sa faceti unele modificari;conteaza mult am vazut efectul pe propria piele.in final va spun ca sunteti frumosi asa cum sunteti si nu uitati ca frumusetea externa e trecatoare mai mult conteaza ceea ce esti tu cu adevarat.va spun asta pt ca si eu am suferit mult din cauza acestei afectiuni in adolescenta si inteleg perfect situatzia asa ca sa fim noi frumosi in suflete...va pup

      0
      0

    • alien pe 19 Ian 2006, 17:48
      nu stiu cum sa mai scap de ele!!!!

      de cand mi-au paraut cosuri, viata mea a luat o alta intorsatura , una deloc placuta... pot saspun ca mi s-a schimbat personalitatea , ca am suferit si inca mai sufar foarte mult. uneori , mi-e si rusine sa sies pe strada , am impresia ca toata lumea se holbeaza la tenul meu plin de impuritati :( am cosuri de pe vremea candaveam doa 12 ani ... precoce, da :(( si daca atunci credeam ca punctele rosii , galbene si negre imi vor disparea curand , acum am renuntat sa sper ca imi voi recapata pielea fina ... am 19 ani acum si , desi am urmat f multe tratamente , inca ma lupt cu aceasta boala care mi-a mancat adolescenta si viata toata , numita ACNEE.trebuie sa recunosc , am momente cand tenulmeu e destul de ok , dar urmele pe care le-a lasat inside sunt f greu de sters:( glumele rautacioase , impresia ca nu sunt destul de frumoas ca sa fiu cu un anume baiat sau asocierea unei despartiri cu tenul meu imperfect m-au durut , au sapat o ranaff adanca. totusi , am descoperit ca fructele si legumele , care imi plac atat de mult , plus o atitudine increzatoare , optimista ma pot ajuta la fel de mult ca si taratmentele cosmetice, pe care le schimb in functie de eficacitate, dar nu le intrerup niciodata... sunt multi oameni pe care nu ii deranjeaza problema mea , oameni care ma plac pt ceea ce sunt , am descoperit ca nu sunt atat e urata pe cum ma simt si ca exista multi baieti draguti si destepti care ma plac pt ceea ce sunt .am ajuns sa ma simt frumoasa si asta se vede , ca o starlucire . de aceea va spun , INGRIJITI-VA si nu fiti deprimati , nu va aduce nimic bun ! cat despre viata sexuala, nu stiu dace adevarat, depinde de organsimul fiecaruia. tatal meu a suferitdeacneepana la 20 si ceva de ani - si nu mai era de mult timp virgin_ :))) eu sunt virgina si tenul meu e ok , mai ales comparativcu altii care sufera de aceeasi boala..so...

      0
      0

    • oana pe 19 Ian 2006, 17:48
      f tare

      totul e ok pan acum tine-o tot asa si mai dane informatii noi mereu!ce tratament pt acnee(nu foarte grava)imi recomanzi?

      0
      0

    • ema rogobete pe 19 Ian 2006, 17:48
      Ducetzi-va la dermatolog

      eu va sfatiuesc sa va duceti la dermatolog cei care aveti probleme cu tenul , pentru ca numai el va poate ajuta

      0
      0

    • mada pe 19 Ian 2006, 17:48
      aveti grija

      nu toate produsele sunt bune.sa nu ascultati de alte persoane care spun sa va dati cu anumite creme ca lea facut lor bine ca asta difera de la un ten la altul si pot aprea alergiile sau infectile

      0
      0

    • LAURA pe 19 Ian 2006, 17:48
      nu scap de ea

      am acnee de la varsta de 12 ani si nu pot scapa de ea!ce pot face?am folosit produse cosmetice si nu a dat nici un rezultat!!!

      0
      0

    • cathy pe 19 Ian 2006, 17:48
      eu o ameliorez

      cu garnier ala gel ma spal cu el p fata d vreo 3-4 ori p zi si o mai curata iar apoi exista p piata l farmacii cutaden care usuca cosurile deja staorse si curatate . dar cel mai bin e cred k ati observat cu totii cand sunte, l munte sau l mare navem probleme de genul pt k nu e atata praf dci sa n mutam din orasele mari

      0
      0

    • iris pe 19 Ian 2006, 17:48
      atentie!alimentatia

      nu numai cremele si gelurile pentru fata sunt importante .... importanta este si alimentatia poate o dieta mai usoara ( fructe legume) te vor ajuta ...daca totul se complica ar fi mai bine sa consulti un specialist..

      0
      0

    • andreea pe 19 Ian 2006, 17:48
      ce imi recomandati?

      am multe puncte negre si albe pe fata si nu stiu cu ce sa le mai tratez.Gelul meu pentru fata nu functioneaza.Ce imi recomandati?

      0
      0

    • andreea pe 19 Ian 2006, 17:48

      ps.care este metoda ce mai rapida? va rog sa imi raspundeti . multumesc

      0
      0

    • Diana pe 19 Ian 2006, 17:48
      Ajutor!!!

      eu am acnee de aproximativ 3 ani...si simt k sunt respinsa de oamenii din jurul meu:((((((.folosesc mai multe produse pt a indeparta acneea dar nu prea functioneaza.ati putea sa imi spuneti ce pot sa fac?va rog mult de tot

      0
      0

    • ALEXANDRA pe 19 Ian 2006, 17:48
      vreau sa scap de acnee

      de aproape 3 ani mia aparut acneea si nu pot sa mai scap de ea.acum vad ca da rezultate ceva:ma spal cu malai pt cosuri negre,apoi ma dau cu o solutie fara alcool(avon),apoi cu o lotiune de zi multi-beneficii de la AVON.cateodata ma dau si cu fond de ten (avon),care usuca cosurile.sper sa scap de ale.incercati si voi.poate scapati.

      0
      0

    • alex pe 19 Ian 2006, 17:48
      las-o balta

      nu merge nimik. acceptah-le

      0
      0

    • claudia pe 19 Ian 2006, 17:48
      sfat

      du-te la un dermatolog,nu folosi produse de capu tau

      0
      0

    • camelia pe 19 Ian 2006, 17:48
      ok

      o curatire atenta si fara multe cosmetice

      0
      0

    • elena pe 19 Ian 2006, 17:48
      da

      cred ca intr-adevar aveti dreptate...cit mai putine dulciuri si cosmtica cu toate ca mie imi plac la nebuneala dulciurile....

      0
      0

    • Popescu Daniela pe 19 Ian 2006, 17:48
      Acneea - o problema ?

      Da..dupa titulul meu, se poate zice ca este o problema (ereditara, cum vreti voi) specifica adolescentilor aflati la pubertate. Desi eu folosesc mii si mii de produse (si nu de capul meu) nu prea are rezultate. Poate pentru ca am o alimentatie nesanatoasa si mai multi alti factori. Sunt interesata sa stiu ce altceva pot folosi impotriva acneei avand in vedere ca am tenul gras? Astept sfaturi. Va multumesc!

      0
      0

    • alis pe 19 Ian 2006, 17:48
      cum sa scapi de acnee?

      mi-au zparut cosuri de la transpiratie

      0
      0

    • bebe pe 19 Ian 2006, 17:48
      cum pot scapa de punctele negre de pe nas?:(

      daca in restul fetei mai pot controla cosurile de punctele negre de pe nas nu pot scapa sub nici o forma.daca stiti vreo solutie astept mail la adresanu este zero ci O de la omida dupa freya.va rog raspunde-ti-mi.

      0
      0

    • maya pe 19 Ian 2006, 17:48
      e bun uleiul de masline pt ten??

      sora mea foloseste ulei de maskine pt ten..nu foloseste alte creme pt fata,si e foarte"happy"de rezultat.ce credeti..e "good"???

      0
      0

    • VIO pe 19 Ian 2006, 17:48
      Buna

      Care Este Cel Mai Bin Tratament Impotriva Acneei

      0
      0

    • Angela pe 19 Ian 2006, 17:48
      remediu

      Pentru diminuarea zonei acneice ar trebui urmat un tratament pentru detoxifierea organismului si , local , va recomand gama Elmiplant pentru ten acneic.Este super pentru tenul acneic care nu mai este tocmai tanar. Le-am incercat si la mine au dat rezultate.

      0
      0

    • isdahdjab pe 19 Ian 2006, 17:48
      guru

      yf fhhs fhi sdko liefm

      0
      0

    • popa mihai ciprian pe 19 Ian 2006, 17:48
      bun articol

      am 13 ani, deja am probleme cu acneea, tot ce s-a scris aici este adevarat, dar cand esti predispus la asa ceva, orice ai incerca este partial degeaba, dar toti spun ca trebuie sa incercam, parintii mei au tenul la fel, bunicile au fost la vremea lor la fel, SFAT: TREBUIE SA ASTEPTAM URMATOAREA ETAPA A VIETII, ATUNCI SIGUR VOR DISPAREA. SUNTETI DE ACORD CU MINE, VOI CE FACETI PARTE DIN ACEASTA CATEGORIE?

      0
      0

    • bulacu gabriela pe 19 Ian 2006, 17:48
      blestemata acnee!!!!!

      Am 23 de ani si am probleme cu acneea ca si cand as avea 17! am folosit fel de fel de creme impotriva acneei dar, fara nici un rezultat. Ajutati-ma cei care stiti ce trebuie facut, caci arat destul de urat cu aceste chestii pe fata tot timpul.

      0
      0

    • mihaela pe 19 Ian 2006, 17:48
      nu stiu ce sa mai fac

      am 22 de ani si sunt plina de cosuri .ce sa mai fac.

      0
      0

    • MARI pe 19 Ian 2006, 17:48
      Ma Chinuie

      Am 30 De Ani Si De 7ani Ma Lupt Cu Ele.am Fost La Medic,am Facut O Multime De Tratamente Si Degeaba.noroc Ca Exista Fondul Te Ten.

      0
      0

    • karynel pe 19 Ian 2006, 17:48
      Nasol cu acneea asta

      adevarul este ca mie pe fata imi apar decat vreo 2-3 cosuri atunci cand sunt la ciclu.si cand nu sunt imi pare cate unul nu prea se vede.dar imi apar mai multe puncte albe pe care nu le suport!!mi-am facut masca din argila si mi-a facut destul de bine.acum folosesc clesrasil de la farmacie.mi se pare bun dar nu stiu.sfatui-ti-ma si pe mine va rog.am 15 ani.multumesc

      0
      0

    • cojocaru iulia cristina pe 19 Ian 2006, 17:48
      m-am saturat de acnee

      numi place cand imi vine menstruatia si imi apar cosurile

      0
      0

    • KITTY pe 19 Ian 2006, 17:48
      m-am saturat de acnee K

      numi place cand imi vine menstruatia si imi apar cosurile.E TARE NASOOOOOOOOL

      0
      0

    • adriana flaut pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      am 30 de ani si ma lupt cu acneea de la 13 ani.Nu am gasit nici un remediu,nici eu nici multitudinea de medici la care am fost.Am urmat tot felul de tratamente homeopate,naturiste...Am tinut timp de 3 ani un regim strict vegetarian,dar DEGEABA.Singurul remediu absolut fabulos,dar temporar,a fost tratamentul cu ROACCUTANE,dar dupa ce l-am intrerupt acneea a reaparut la fel de violenta ca inainte...Asa ca m-am resemnat,mi-am cumparat multa pudra si fond de ten si cam atat...

      0
      0

    • DIANA pe 19 Ian 2006, 17:48
      Salutare

      Si eu am avut multe cosuri dar am scapat de ele folosind anticonceptionale Diane35.Daca aveti multe cosuri si nu va trec cu nimik fetelor mergeti la ginecolog ca sar putea sa aveti chisturi ovariene!!!!!!

      0
      0

    • cris pe 19 Ian 2006, 17:48
      buna

      Diana are dreptate.Aceeasi metoda am folosit,a mers.Succes

      0
      0

    • Adriana pe 19 Ian 2006, 17:48
      Salut

      Folosesc si eu anticonceptionale Diane 35 de 2 ani dar fara nici un rezultat. Mai mult, doctorul ginecolog am spus ca sunt cele mai tari si regleaza acneea, dar nu inteleg de ce mai apar.. Am devenit obsedata cu igiena.

      0
      0

    • patricia pe 19 Ian 2006, 17:48
      hy

      [problemele mele sunt mai ales pentru ca nu pot sa rezist sa numi rup cosurile, si fata mea devine plina de puncte rossi dupa fiece cojeala

      0
      0

    • andreea pe 19 Ian 2006, 17:48
      buna

      eu am puncte negre pe nas si nu le suport ce sa fac?

      0
      0

    • madalina pe 19 Ian 2006, 17:48
      hola

      multumesc pentru sfaturi un beso

      0
      0

    • simina pe 19 Ian 2006, 17:48
      acneea

      am tenul gras,si ce trebuie sa fac sa nu imi mai apara puncte albe?

      0
      0

    • michela pe 19 Ian 2006, 17:48
      ciao

      am incercat multe produse tratamente dar nici un rezultat!nu stiu ce sa fac

      0
      0

    • mona pe 19 Ian 2006, 17:48
      tot acneea

      Am un ten cu multe semne in special pe zonele laterale in urma unor cosuri si nu reusesc sa le indepartez cu nimic.Mai pot sa am un ten normal fara semne?

      0
      0

    • alexandra pe 19 Ian 2006, 17:48
      cosurile

      salut sunt isperata nu stiu ce sa ma mai fac cu cosurile astea am incercat toate produsele am un ten si super gras ajutatima va rog nu stiu ce sa ma mai fac va multumesc

      0
      0

    • Vlad pe 19 Ian 2006, 17:48
      simplu si usor

      Incercati sapunuri care nu usuca pielea, sapunuri cu crema hidratanta (nu fac reclama, stiti voi de care sapun vb). Tenul trebuie mentinut curat cat mai des pt ca porii sa ramana deschisi...eu am ajuns sa ma spal pe fatza din ora in ora...in mai putin de 7 zile am scapat de cosuri in zona fetei...e foarte simplu. Incercati si voi

      0
      0

    • punk_girl pe 19 Ian 2006, 17:48

      nu e bine sa t speli p fatza mai des d doua ori p zi, fiindca fatza poate reactiona exact contrar ashteptarilor tale si sa secrete mai mult sebuum. eu kred k cel mai bine ar fi sa existe echilibru, in tot: mancare, ingijie a tenului, mashti...daca toate astea se fac ku modertatzie, sansele pt. un ten fara probleme cresc.

      0
      0

    • stranger pe 19 Ian 2006, 17:48

      Am fost disperata 5 ani de zile si am incercat absolut tot ca sa scap de problema asta.Singura solutie a fost.. trecerea anilor:)

      0
      0

    • X3M2 pe 19 Ian 2006, 17:48

      Ptr a scapa de cosurile albe cu puroi fol "eritroacnol"

      0
      0

    • gigi becali pe 19 Ian 2006, 17:48
      H2 So4

      parerea mea ii sa folositi acid sulfuric si nu o sa mai aveti nici un cos niciodata. efectele se vor vedea imediat dupa aplicare. succes

      0
      0
    Pagina « 4 5 6 7 8 9 10 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod