5 remedii naturale pentru acnee

Acneea este una dintre problemele cu care fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat. Dincolo de sutele şi chiar miile de produse cosmetice special concepute pentru tratarea nesuferitelor coşuri, poţi încerca şi tratamentele naturale, mult mai ieftine şi întotdeauna la îndemână. Pe de altă parte, vei fi sigură că nu există efecte secundare precum uscarea excesivă a pielii sau apariţia iritaţiilor.
Acneea este una dintre problemele cu care fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat.

Dincolo de sutele şi chiar miile de produse cosmetice special concepute pentru tratarea nesuferitelor coşuri, poţi încerca şi tratamentele naturale, mult mai ieftine şi întotdeauna la îndemână.

Pe de altă parte, vei fi sigură că nu există efecte secundare precum uscarea excesivă a pielii sau apariţia iritaţiilor.

 

Uleiul din arbore de ceai

 
Uleiul din arbore de ceai conţine substanţe care limitează dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile sunt cele declanşează apariţia acneei, prin infectarea porilor.
Uleiul, pe care îl poţi cumpăra din magazinele de tip Plafar, se aplică prin tamponarea zonelor afectate.  
 

Gelul de Aloe Vera

 
Gelul de Aloe vera este o adevărată minune atât pentru frumuseţe, cât şi pentru sănătate.

Curele cu suc de aloe sunt folosite pentru detoxifirea şi vitaminizarea organismului. Pentru că apariţia problemelor pielii poate fi declanşată şi de toxinele din organism, detoxifierea este un pas important în tratarea acneei. Poţi folosi gelul de aloe şi extern, prin aplicare locală.

 

Pasta de ovăz

 
Fierbe o ceaşcă cu fulgi de ovăz, lasă să se răcească, apoi adaugă două linguriţe cu miere şi amestecă.

Aplică pasta pe ten, evitând zona ochilor. Aşteaptă zece minute, apoi îndepărtează masca şi clăteşte cu apă călduţă. Pasta de ovăz absoarbe uleiurile în exces de la nivelul tenului şi eliberează porii, în timp ce mierea are un efect antibacterian.
 

Zinc

 
Zincul este un agent antibacterian şi un element necesar în producţia uleiurilor naturale ale pielii.

O dietă săracă în zinc poate determina apariţia episoadelor de ancee.
Alimentele care conţin zinc sunt carnea roşie, alunele, nucile
. Este foarte important să nu iei suplimente de zinc fără recomandarea unui medic!
 

Ulei din sâmburi de struguri

 
Uleiul din sâmburi de struguri este astringent şi poate fi folosit pentru curăţarea zilnică a tenului.

Eliberează porii şi grăbeşte vindecarea. De asemenea, pentru că este bogat în antioxidanţi, previne îmbătrânirea prematură a pielii.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana Popescu pe 20 Mai 2014, 18:39
    tratament eficient impotriva acneei cu tea tree oil

    Eu m-am luptat cu acnee timp de 8 ani de zile, si am reușit sa scap după ce am găsit un medic foarte bun si un tratament excelent. Medicul mi-a dat sa îmi cumpăr împotriva acneei creme pe baza de 100% ulei pur de arbore de ceai( Tea Tree ) de la Thursday Plantation. După un timp de utilizare, efectele au început sa se vadă vizibil. Tenul meu a început sa devina mai curat, coșurile si punctele negre s-au uscat si treptat am scăpat complet de acnee. Doctorul mi-a zis ca studiile au aratat ca uleiul de arbore de ceai (tea tree) contine compusi antibacteriali si antimicrobiali care ajuta la distrugerea bacteriilor care dezvolta acnee.

    1
    0

  • alina pe 24 Aug 2011, 10:27
    produsele de la lush

    am auzit pareri bune despre aceasta firma, si as dori sa stiu daca se gasesc in magazine, farmaciile sensiblu in iasi. va rog din suflet. am tenul mixt

    1
    0

  • cris pe 17 Aug 2011, 15:30
    acnee

    ulei de migdale

    0
    1

  • Magiu94 pe 11 Aug 2011, 11:14
    zineryt si skinoren

    as vrea sa stiu daca cineva dintre voi a incercat aceasta combinatie de skinoren si zineryt... adica skinoren dimineata si zineryt seara deoarece usuca foarte bine.. ce parerea aveti? multumusc mult

    1
    1

  • Ildicuta pe 22 Iul 2011, 22:01
    acnee - rezolvare

    Aceste 5 remedii naturale sunt minunate pentru exterior, dar daca nu functioneaza incercati sa faceti o detoxifiere celulara, de ex cu Chlorella vulgaris. Despre studii cititi la www.algae-facts.com Incercati sa va schimbati dieta in mai multe cruditati. Si nu va faceti griji, deoarece frumusetea vine din interior :)

    0
    1

  • karola pe 22 Iul 2011, 12:35
    acnee

    buna, si eu am incarcat tot felu de creme, masti lotiuni, de vreo 4 ani tot am probleme cu cosurile, am folosit si zineryt regulat, si detoxifiere cu aloevera gel, si pastile care mia prescris medicul dermatolog dar tot degeaba ca dupa ce terminam tratamentele imi reveneau, acuma de 3luni iara am facut un tratament de 3luni prescris de medicul dermatolog si acuma doar urme de la cosuri am,am incercat tot felul de creme pt albirea petelor cauzate de cosuri da tot nu trec, cine a avut o problema asemanatoare sa imi spuna ce a folosit, poate foloseste si la mine, numa cu urmele mai am probleme si vreau sa le elimin cat mai repede. si nu pot sa zic ca de la grasime am tenul gras pt ca sunt si vegetariana de vreo 7ani si nimic gras nu mananc si totusi am avut probleme, asa ca trebuie sa mergem la dermatolog toti cei care se lupta cu cosuri, am luat 3luni de sotret 10 3pastile pe zi si fucidin H si ma ajutat, nu mai trebuie sa ma spal zilnic nici pe par si mi sa reglat complet secretia sebumului dp fata, acuma doar cu urmele ma lupt, help me :) ms :)

    0
    1

  • simona pe 19 Iul 2011, 22:19
    cosuri

    eu am scapat de cosuri cu gel lush grease lightning

    0
    1

  • Clau pe 9 Iun 2011, 19:07
    cosuri nesuferite...

    Draga Tatflor80, Mergi la Lush Cosmetics si cere sa-ti dea cate un sampling din ULTRABLAND si TEA TREE WATER pe care sa le folosesti cu regularitate cel putin timp de doua saptamani. Vei scapa de orice problema a tenului. Eu asta folosesc de 5 ani si de fiecare data cand merg la cosmeticiana ma intreaba cum fac de reusesc sa mentin tenul meu gras si sensibil intr-o forma atat de buna. Ma apropii de 30 de ani insa nu as schimba produsele astea cu nimic in lume la cat am suferit pana le-am descoperit. Toti dermatologii incercau sa trateze tenul gras acneic cand ele era sensil. Iti dai seama ca ma umpleam imediat si de de iritatii cand puneam un produs neadegvat si aratam ca un monstru. Jos palaria astora de la Lush Cosmetics ca au format staff bun daca a reusit o fata din magazin sa-mi dea un tratament eficient. Bafta multa.

    0
    1

  • betty pe 30 Mai 2011, 15:04
    acneeeeee

    eu folosesc o lotiune tonica cu arbore de ceai de la Lush...si foarte ok..

    0
    1

  • Catalina pe 19 Mai 2011, 16:03
    acnee

    Eu folosesc de ceva vreme un sapun de fata pentru acnee se numeste Lush Fresh Farmacy, imi usuca fata putin insa folosesc o crema hidratanta dupa spalare, sunt foarte multumita de el!

    1
    0

  • simona pe 27 Apr 2011, 16:49
    acnee

    daca sunteti trecute de adolescenta si inca aveti acnee ar fi bine sa consultati un endocrinolog

    1
    1

  • geo pe 19 Apr 2011, 12:45
    for help

    pt acnee este foarte bun si brevoxil-ul(pret 30 ron)

    0
    1

  • criss123 pe 31 Mar 2011, 21:53
    acnee

    incercati o cura de detoxifiere a organismului,totul vine din interior,efectul fiind acneea care nu se trateeaza doar prin produse farmaceutice de tip zinerit,brevoxil ,retin a,skinoren..etc...ele vindeca pe moment numai atunci cand se folosesc ,dupa care reapare .....incercati urmatoarea schema si nu veti mai avea probleme niciodata cu acneea ,ci doar de intretinere a tenului curat....ceai de detoxifiere de la favisan(plafar),ceai de trei frati patati,galbenele si musetel..se bea 0 cana dimineata pe stomacul gol acest ceai facut din cele 4 componente,apoi se mai bea o cana dupa masa de pranz.... dimineata inainte de micul dejun se iau urmatoarele germoderivate :germ.din mladite de coacaz negru o doza intr-un pahar unde ai pus 100 ml apa,la pranz germ.de rozmarin tot 0 doza intr-un pahar cu 100ml apa si o doza din germ de muguri de nuc de la plant extract...apoi pastile de trei frati patrati de la favisan cate 2 de 3 ori pe zi,si nu in ultimul rand acnetol capsule de la medicarom tot cate 2 de 3 ori pe zi,urmate de gelul acnetol care se aplica pe fata .....in trei luni de tratament vor disparea toate inflamatiille de la sine si va garantez ca nu veti mai avea probleme...am uitat ceva....completati aceasta schema cu urmatoarele minerale de la walmark: ca,mg,zn si selezin a,c,e...si complexul de vit B....toate acestea de mai sus vindeca cauza producerii acneii,deci incercati cu incredere...si lasati toate produsele cosmetice tip avene ,ducray, bioderma ete,,,acestea sunt bune numai dupa ce ati tratat cauza.... mult succes...

    0
    1

  • AnaMandy pe 30 Mar 2011, 20:04
    Remediu

    Tocati usturoi marunt,si peste el puneti o lingurita de miere de albine.Puneti usturoi destul de mult ca sa fie mai concentrata pasta, apoi amestecati cu lingurita.Puteti pune amestecul ontr-o cutiuta de plastic sau portelan care sa aiba capac, nu preparati o cantitate mare ci una mai mica sa ajunga cam o saptamana(jn acest timp usturoiul e bun, nu expira cum ar veni, isi pastreaza proprietatile), in fiecare seara dupa ce se spala fata se aplica acest amestec cat mai mult cu putinta, juma de ora minim e bine.Dupa asta, in palma diluati cu putina apa aspirina buyer si pe fata putin umeda,aplicati cu degetele aspirina si eventual puneti mai multa in locurile unde inflamatia este mai mare, lasat asa macar o ora.Da rezultate sigur, dar trebuie facut rutina din acest obicei, apropo amestecul cu usturoi si miere, ustura, dar nu patiti nimic rau :)

    2
    1

  • yo_dora pe 13 Ian 2011, 18:44
    acnee

    tatflor incearca cu masti cu argila...sunt foarte eficiente in unele cazuri...se gaseste in farmacii si la plafar,un plic este in jur de 1 leu 50.gasesti acolo instructiuni

    3
    1

  • Deutza pe 7 Ian 2011, 15:12
    foloseste Zineryt

    Foloseste Zineryt de doua ori pe zi! dimineata si seara (poti lasa in timpu noptii pentru ca actioneaza mult mai bine). La mine a avut rezultate foarte bune !!!

    2
    1

  • andra8.9 pe 26 Dec 2010, 21:48
    cosuri

    Si eu am avut cosuri si am sacpat de ele in 2,3 saptamani dandu-ma de 2 ori pe zi(dimineata si seara) cu Zineryt. Unele persoane spun ca aceasta solutie nu da rezultate....dar aceste persoane nu o folosesc cu responsabilitate.

    1
    2

  • Monica pe 5 Dec 2010, 20:11
    Remedii pentru acnee

    Eu am incercat toate cremele posibile ca sa scap de cosuri si doar doua au avut succes : sistemul 3 step de la Clinique pentru acnee (dar produsele acestea sunt foarte scumpe si nu oricine poate sa le cumpere) si pastilele de la Diane 35, care au si efecte de anticonceptionale.

    2
    1

  • gynna23 pe 29 Nov 2010, 20:46
    cosuri

    buna! pana de curand am avut si eu cosuri. am scapat cu zineryt. se gaseste in farmacii si se da si cu reteta gratuita. la mine a functionat. succes!

    1
    1

  • tatflor80 pe 5 Nov 2010, 22:03
    cosuri nesuferite....

    hello!!!!cu ce produse pot scapa de cosuri?am aproape 30 de ani si mie imi ies cosuri parca mai rau ca in perioada pubertatii.cand imi doream sa am si eu cosuri pt ca toate prietenele mele aveau...iar eu aveaam o fata de copil mic...am un ten mixt si folosesc Garnier Essentiuals cu extract de fructelapte demachiant si lotiune tonica dar degeaba..astept un sfat!!!!!

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod