3 măști cu argilă pentru detoxifierea tenului

3 măști cu argilă pentru detoxifierea tenului

Atunci când decizi să scapi de toxinele care s-au acumulat în organism după perioada sărbătorilor, trebuie să-ți amintești că nu doar organismul are nevoie de un regim special, ci și tenul tău.
Impuritățile și toxinele care se acumulează la nivelul pielii provoacă apariția punctelor negre, coșurilor și comedoanelor, iar pe de altă parte îți fac tenul să pară obosit și lipsit de strălucire. De aceea, ai nevoie de remedii eficiente, care să îți curețe perfect pielea.
 
Argila albă este un ingredient natural care are efecte de-a dreptul miraculoase pentru ten. Conține numeroase minerale esențiale pentru sănătatea pielii și are în același timp un rol detoxifiant, reușind să extragă impuritățile și să elibereze porii. Descoperă câteva măști pentru detoxifierea tenului pe bază de argilă cosmetică albă, pe care o poți cumpăra din magazinele naturiste.

Important! Nu folosi ustensile sau vase din metal atunci când prepari măștile pe bază de argilă.
Nu lăsa masca cu argilă să se usuce complet pe față, pentru că îți poate deshidrata tenul.

Mască cu argilă albă și ulei esențial de ceai verde

Pentru tenul acneic, combinația de argilă albă și ulei esențial de ceai verde face adevărate minuni. Ulei esențial de ceai verde, cunoscut și ca ulei tea tree, are efect antiseptic și antiinflamator, reușind să trateze eficient coșurile și să elimine bacteriile de la suprafața pielii care provoacă acneea. 

Vei avea nevoie de: 
- 1 lingură cu argilă pudră
- 1-2 linguri cu apă plată
- 1 lingură cu fulgi de ovăz măcinați
- 4 picături de ulei esențial de ceai verde

Amestecă pudra de argilă cu ovăzul măcinat, adaugă apă pentru a forma o pastă omogenă.
Adaugă picăturile de ulei esențial, amestecă, apoi aplică pe ten și lasă să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te cu apă călduță.

Mască cu iaurt și argilă albă

Iaurtul conține acid lactic, o substanță care contribuie la exfolierea delicată a tenului, îndepărtând stratul de celule moarte și eliberând astfel porii. În acest fel, argila poate acționa în profunzime, absorbind toxinele și impuritățile blocate la nivelul pielii. 
Ai nevoie de o lingură cu pudră de argilă și o lingură cu iaurt simplu. Amestecă cele două ingrediente, apoi aplică masca pe față.
Las-o să acționeze timp de 15 minute și clătește-te cu apă călduță.

Mască cu argilă albă, miere și mușețel

Mierea are proprietăți antiseptice și cicatrizante, fiind un remediu excelent pentru pielea iritată sau afectată de coșuri, iar mușețelul este recunoscut pentru efectele sale dezinfectante. În combinație cu argila albă, vei obține o mască ce purifică și calmează în același timp tenul. 

Vei avea nevoie de:
- 1 lingură cu argilă albă
- 1 lingură cu ceai concentrat de mușețel
- 1 lingură cu miere

Amestecă ingredientele până ce obții o pastă omogenă.
Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod