11 metode care te scapă de cearcăne definitiv

Castraveţii, pliculeţele de ceai negru sau feliile de cartof crud sunt câteva dintre remediile naturale care diminuează cearcănele. Află de la medicul dermatolog Andra Cristea şi alte soluţii anti-cearcăne care fac minuni pentru ochii tăi!

Castraveţii, pliculeţele de ceai negru sau feliile de cartof crud sunt câteva dintre remediile naturale care diminuează cearcănele. Află de la medicul dermatolog Andra Cristea şi alte soluţii anti-cearcăne care fac minuni pentru ochii tăi!

1. Pliculeţe de ceai negru 

Un remediu clasic, însă extrem de eficient, constă în două pliculeţe de ceai negru înmuiate în apa călduţă şi aplicate la nivelul ochilor. Atenţie să nu depăşeşti 10 minute pentru că ceaiul negru poate să păteze pielea! O alternativă sunt compresele cu ceai de tei, rece sau călduţ.

2. Linguri de inox răcite

Pune două linguri de inox în frigider timp de 10-15 minute sau menţine-le un minut sub jet de apă rece, apoi aplică-le peste zonele cu cearcăne. Temperatura scăzută contractă vasele de sânge care sunt de multe ori cauza nuanţei întunecate a pielii din jurul ochilor.

3. Castravetele crud

Taie un castravete în felii cu grosimea de aproximativ 0,5 cm, apoi aplică-le zilnic timp de 10-15 minute pe ochii închişi, acoperind cercurile întunecate.

4. Cartoful crud

Cartoful se poate aplica sub formă de felii sau ras şi aplicat pe dischete demachiante, similar unor comprese. Se menţine 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

5. Freacă palmele

În cazul în care pe lângă cearcăne ai şi ochii umflaţi un remediu rapid îţi este oricând la îndemână: freacă palmele una de alta rapid timp de 1 minut, apoi aplică-le ca un căuş în zona ochilor. Efectul este instant!

6. Crema hidratantă

Pielea deshidratată face vinişoarele din jurul ochilor mai vizibile şi în consecinţă şi cearcănele vor fi mai pronunţate. Fă-ţi un obicei din a folosi o cremă hidratantă pentru conturul ochilor în fiecare dimineaţă şi seară.

Pentru un efect mai pronunţat păstrează crema la frigider.

7. Crema de protecţie solară

Foloseşte în zonele întunecate o cremă cu factor de protecţie mai mare decât cea folosită pentru restul feţei. În acest fel zona de sub ochi nu se bronzează la fel de repede precum restul pielii, părând mai deschisă la culoare. Aplicând această metodă pe tot parcursul anului, este posibil să observi că nu mai ai nevoie deloc de anticearcăn.

8. Crema pentru tratamentul hemoroizilor

Ştiu că nu sună foarte tentant, însă cremele de acest fel conţin ingrediente (între care uleiul de rechin) cu efect împotriva pungilor de sub ochi şi contractă vasele de sânge, făcând cercurile negre din jurul ochilor mai puţin vizibile.

9. Somnul

Nu subestima importanţa somnului. Un somn odihnitor, de 7-8 ore, poate face minuni în ceea ce priveşte cearcănele.

10. Alimentaţia echilibrată

Multe probleme de ordin cosmetic pot fi asociate cu deficienţe de vitamine. Apariţia cercănelor poate fi un semn al deficitului de vitamină K, vitamină B12 sau antioxidanţi. Consumă fructe şi legume (în special cele cu frunze verzi), redu consumul de sare (care reţine apa în ţesuturi) şi nu uita să te hidratezi corespunzător.

11. Fumatul

Ia în considerare faptul că fumatul afectează circulaţia şi, pe lângă problemele cu risc vital ce decurg de aici, face că vasele de sânge să apară mai închise la culoare şi cearcănele să pară mai proeminente. Fă-ţi o favoare şi renunţă la fumat!  

de Cristea Andra Cristina, medic dermatolog
Spitalul Clinic Colentina, Şos. Stefan cel Mare nr. 19 - 21, sector 2, Bucuresti
Clinica Dermestet (www.dermestet.ro) - Sos. Olteniţei, nr 257A, sector 4, Bucureşti şi Clinica Syromed Plus (www.syromed.ro), strada Barbu Văcărescu nr. 39 (lângă stadionul Dinamo), sector 2
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen pe 17 Oct 2011, 22:24
    anti-cearcan

    Folositi in fiecare seara ulei de migdale dulci presat la rece. Aplicati inainte de culcare sub ochi, iar dupa o saptamana rezultatele va vor uimi.

    6
    0

  • tatiana pe 24 Iun 2011, 07:17
    anti-cearcan

    stiu de ceva vreme de crema anti-hemoroidala si-o folosesc cu succes impotriva cearcanelor; efectul este fantastic ! insa, nu e bine sa exagerati cu ea, eu o folosesc doar cu 1-2 nopti inainte sa ies undeva cand vreau sa arat mai bine........

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod