Body lifting-ul. Ce este şi când avem nevoie de el?

Chirurgia conturului corporal cuprinde o serie de intervenții care au ca scop redarea aspectului normal al corpului uman.
Acest concept s-a dezvoltat dupa evaluarea constantă a pacienţilor obezi supuşi chirurgiei bariatrice (chirurgiei obezității) care, deși au slabit, nu aveau un contur corporal normal din cauza excesului tegumentar.

Deşi abdominoplastia se încadrează în acest concept, în urma scăderii ponderale masive s-a constatat necesitatea îndepărtării ţesutului excedentar din diferite zone, în funcție de particularitățile pacientului: brațe, coapse, sâni etc.

Procedura de Body Lifting este recomandată doar după ce pacientul a ajuns la greutatea dorită, deoarece în cazul în care acesta va continua să slăbească se va confrunta din nou cu apariția excesului de tegument. Aceste intervenții se fac în etape, astfel că un pacient poate avea nevoie de 1-2 sau chiar 3-4 intervenții seriate, în funcție de excesul tegumentar pe care-l prezintă, pentru a-i readapta învelișul (tegumentul) la noile dimensiuni.


Cine sunt cei mai buni candidaţi pentru Body Lifting?


Cei mai mulți dintre pacienții care recurg la body lifting fac parte din categoria persoanelor care anterior au recurs la o operație de chirurgie bariatrică (micșorare a stomacului). Aceștia, datorită scăderii masive în greutate prezintă un exces tegumentar în diferite zone, precum: abdomen, coapse, brațe sau spate.

O alta categorie este reprezentată de femeile care, după una sau mai multe sarcini, pe parcursul cărora au acumulat un numar semnificativ de kilograme, prezintă un exces de tegumet în zona abdominală sau/și ptoza la nivelul sânilor.

Nu în ultimul rand, putem discuta și de categoria în care se încadrează persoanele obeze, care, dupa o schimbare drastica a stilului de viață (alimentatie echilibrata, sport etc.), reușesc să scada în greutate masiv și ajung să se confrunte cu același exces de piele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod