Hainele de firma- parerea voastra

  •  
    • 22 mesaje
    12 Aug 2004, 15:47
    0 0
    Dragele mele Eve,
    vroiam sa va intreb ce parere aveti despre hainele de firma. Rasfat? Necesitate? Sau snobism?
    Va intreb pentru ca si eu ca si voi (presupun) dau lunar foarte multi bani pe haine,fie ca-mi trebuie fie ca nu.
    De multe ori ma uit la anumite articole, pe care nu le-as purta nici nebuna sa fiu si totusi pentru ca pe eticheta scrie o anumita firma, pretul este unul pe masura si mai mult ca sigur va fii cumparat. Am impresia ca de multe ori produsul este cumparat numai si numai pentru ca este Mango,Zara, Steilmann etc.Este eticheta (mult) mai importanta decat produsul in sine? Voi ce ziceti?
  •  
    • 1964 mesaje
    13 Aug 2004, 11:43
    0 0
    Eticheta nu e mai importanta decat produsul, bineinteles , dar este foarte importanta. In ce sens!? Eu una nu am haine deca de firma.Cred ca am in dulap 2-3 tricouri pe care le-am luat de la Metro. Mi-au placut cum aratau cand le-am cumparat dar nu le-am purtat niciodata.Pur si simplu nu se lipesc de mana mea.Si vrei sa-ti spun ceva !? Te simti altfel cand porti niste haine de calitate; stau altfel, miros altfel...Nu stiu, eu una prefer sa am 3 tricouri de firma decat 10 de la Metro ...
  •  
    • 101 mesaje
    13 Aug 2004, 12:02
    0 0
    Si eu sunt uneori tentata sa ma revolt imptriva preturilor (exagerate uneori) ale lucrurilor de firma. Dar tot le cumpar
    Ii spun si sotului meu in gluma uneori ca e snob, pentru ca isi cumpara in mare parte de la firme cunoscute, dar sunt constienta ca ceea ce isi ia este de calitate si se vede diferenta fata de lucrurile luate de cine stie unde.
    Eu mai am si imbracaminte si incaltaminte care nu sunt de firma cumparate pur si simplu pentru ca mi-au placut, dar sunt constienta de inferioritatea calitatii materialului.
    Dezavantajul este ca la lucrurile de firma nu platim doar calitatea, platim in principal firma.
  •  
    • 1151 mesaje
    13 Aug 2004, 13:38
    0 0
    eu , una , nu imi permit sa dau 1 milion pe o bluza..nici nu intru in asfel de magazine ..nu cred ca este o diferenta foarte mare de calitate ,bumbacul tot bumbac e fie ca este adus in romania cu vaporul sau cu avionul etc din sua sau din alte tari. hainele de firma costa in romania mai mult ca in tara de origine, se adauga transportul,chiria etc .am vazut la benetton un maieu alb , simplu, era pe vremea aceea , de 3 ori mai scump ca o bluza mult mai frumoasa din Cocor sau alte magazine .
    am doar o pereche de blugi diesel, (am vazut acasa ca sunt de firma , mi-a zis o prietena eu nu ma uit la astfel de amanunte .
    Calitatea se observa oricum , daca stim cat de cat care sunt materialele bune ,nu trebuie sa scrie o firma pe ele si sa coste de 3 -4 ori mai mult .
  •  
    • 5 mesaje
    13 Aug 2004, 14:26
    0 0
    exista haine de calitate care sa nu aibe o eticheta foarte cunoscuta, si in acelasi timp exista si haine de firma care sa nu fie de calitate... trebuie sa tineti cont ca in pret intra si numele firmei... lucrez intr-un magazin de imbracaminte in strainatate si va pot asigura ca eticheta nu este cel mai important lucru...
  •  
    • 2 mesaje
    13 Aug 2004, 17:06
    0 0
    Sa va spun un lucru: Romania exporta anual o cantitate considerabila de confectii. Stiti unde ajung acele haine? Bineinteles in marile magazine de afara, care le trantesc o eticheta si... uite lucrul de firma.Am avut cunostinte care lucrau pentru firme cunoscute, "sustrageau" etichete de la locul de munca si le coseau pe alte hainute. Nu va spun ce apreciate erau hainele respective dupa aceea!!! ce parere mai aveti? Ce se apreciaza? Haina sau firma?
  •  
    • 2 mesaje
    13 Aug 2004, 17:16
    0 0
    Cu siguranta exista si haine de firma care sunt super. Dar important este sa stii sa-ti cumperi ceva frumos, care sa se aseze bine pe tine si sa-ti puna calitatile in evidenta. Eu raman la ideea ca nu e frumos ce e frumos, e frumos ce-ti sta bine.
  •  
    • 725 mesaje
    13 Aug 2004, 17:19
    0 0
    Pot sa va spun cateva lucruri la subiectul asta ca lucrez in bransa si facem export tzop, tocmai la englezi.
    Da! Exista o diferenta de calitate intre branduri si poate fi de la cer la pamant si asta porneste simplu: de la calitatea materialului.
    Un tricou de la Teranova rezista mai bine la 20 de spalari la masina, ca si textura si culoare, decat unul luat din Niro. Am dat doar un exemplu.
    Partea a doua intervine la executia si finisare. Acum nu vreau sa intru in detalii tehnice, dar din experienta fiecare recunoaste calitatea.
    Pe de alta parte am vazut cu ochii mei cat fixativ se baga in produsele astea care intra in marile lanturi londoneze, dar am vazut si marfa de calitate.
  •  
    • 172 mesaje
    18 Aug 2004, 16:11
    0 0
    Daca in acea haina te simti bine,comfortabil...si sta bine pe tine,eu zic ca nu mai conteaza firma. Normal ca suntem tentate(unele) sa cumparam, cand vedem ceva de firma, chiar daca nu arata ff bine.Ce ne gandim?Bai e de firma...E o mare prostie.Hainele acestea mai mult sunt pt oamenii cu bani care nu se ijosesc purtand ceva fara o eticheta de renume si care sunt incapatanati.(De ce unele staruri isi cumpara haine din second?Enrique iglesias de exemplu?)Cunosc persoane care asa gandesc...Eu una nu ma incadrez in acea umplutura.Cand voi fi pe salar atunci o sa fie altfel.Insa nu cred ca voi fi dispusa nici atunci sa dau 2 mil pe niste blugi ,,De firma" sau mai stiu e ce... Asta e parerea mea despre hainele de firma...se zice ca-s de calitate,insa nu toate, asa cum se intampla cu toate hainele.Si apoi ce sa mai conteze eticheta sau un pret mare la ceva care oricum se va deteriora mai devreme sau mai tarziu???
  •  
    • 56 mesaje
    18 Aug 2004, 23:00
    0 0
    Personal mi se pare o mare prostie sa dau banii pe un produs doar pt ca este de firma.Daca deschid sifonierul nu cred ca am sa gasesc prea multe haine de firma, cu toate ca am multe haine.
    Imi cumpar ce-mi place, ce mi se potriveste, ce ma pune in valoare, indiferent ca este de firma sau nu.Oricum moda se schimba asa de repede incat mi se pare o prostie sa dau "n" milioane pe o haina care se va demoda anul viitor si asta doar sa ma dau mare ca este de firma. O sa spuneti ca haina de firma are o calitate superioara.Da si?Doar n-o s-o port 10 ani.
    Cred ca cine munceste din greu pe bani putini stie sa aprecieze altfel lucrurile.Parerea mea.
    Pupici
  •  
    • 426 mesaje
    19 Aug 2004, 10:13
    0 0
    Hainele de firma sunt de calitate. Si merita cumparate. Dar fara excese si snobisme gratuite. Cel putin eu asa procedez...
    Am cunostinte nu f. instarite, dar putin peste medie care afirma: la nivelul meu de trai, eu ma imbrac numai la...
    Sau: Hai de aici ca astea sunt ptr. tot poporul.
  •  
    • 4 mesaje
    19 Aug 2004, 12:39
    0 0
    Buna! Sa va zic ce cred eu. Eu sunt din Oradea, si am descoperit un magazin second aproape de mine care da haine la kilogram. Si chiar imi cautam ceva haine pt tabara, si am intrat. Sa nu zic ca am iesit de acolo cu 3 pungi mari pline de haine (incepand de la tricouri gap pana la pantaloni adidas si blugi Levi's). Si nu aveau nici o problema, nu aveau culoarea mai deschisa, nu erau patate si nici rupte. Peste vreo 2 saptamani, inainte de o alta tabara, am intrat iarasi, si mi-am mai luat cateva chestii. Vroiam sa-mi gasesc ceva pantaloni scurti si ceva fustite dragute. N-am gasit, in schimb am vazut niste tricouri marimi XXL din materiale fff dragute. Si le-am dus la bunica mea, care este croitoreasa si mi-a facut din tricourile alea enorme fuste, sorti si chiar o rochita de vara. Si sa nu zic ca toata lumea mi-a admirat hainele, toti ma intrebau de unde le am. In tabara chiar am si primit o diploma pt cea mai modern imbracata fata.
    Dar sa nu ma intelegeti gresit. Nu zic ca port haine doar de la second. Imi cumpar si eu haine de firma, doar ca astept sa se faca reduceri. Un lucru e sigur: nicioadata n-o sa dau zeci de milioane pe o singura piesa vestimentara. Din fericire am bunul obicei sa caut muuuuult inainte sa-mi cumpar ceva. Si ma intereseaza calitatea. Pt. ca sunt si multe haine de firma care nu-s bune de nimic.
    Cam asta e parerea mea. Va pup. Pa-pa!
  •  
    • 165 mesaje
    19 Aug 2004, 20:56
    0 0
    eu sunt de parere ca nu neaparat ce e scump e si bun,si zic asta ca asa e ....ca am patit-o,dar aici nu e ca in ro .aici la fiecare sezon sunt reduceri ,am vazut ca si in ro a aparut moda asta
    si e bine zic eu,aici eu asa fac astept reducerile si imi cumpar o groaza de haine de'' firma ''de la mango,castro ,renuar,zara,fox...si pe bune cand sunt reduceri sunt super preturi de exemplu mi-am luat acum trei bluze de la fox cu 20$ si inainte una era 20$
    aici hainele sunt mai ieftine ca ro(bine nu ma refer la hainele din ro din piata)dar cum zicea si cea de mai sus mai bine iti iei toale o data la o saptamana decat sa-ti iei o data pe luna o pereche de blugi de la nu stiu ce firma si numai cu aia sa te imbraci cinci ai zi de zi
    nu?
    in schim aici produsele cosmetice sunt super scumpe nu gasesti nici un ruj mai de firma fara sub 20$
  •  
    • 22 mesaje
    20 Aug 2004, 10:02
    0 0
    Ieri trecand prin fata magazinului Escada de pe Victoriei, am zarit in vitrina o curea roz, lata si cu catarama cu strasuri.

    Cam uratica mi s-a parut, chiar ma gandeam cine ar purta asa ceva...apoi vad si pretul...stupoare!!! 22 de milioane. Repet 22 de milioane!!!

    Stau si ma gandesc oare de banii aia ce mai poate face? Curat prin casa, spala vase? Si nebuna sa fii fost, cu camasa de forta dupa mine, n-as fii dat atatia bani pe o ...curea.

    Revenind la haine. Prin natura meseriei pe care o am (lucrez la o firma de publicitate, ca P.R.), hainele sunt foarte importante. Asa ca investesc destul de multi bani in ele.
    Dar nu exagerez, nu sunt snoaba, nu umblu cu eticheta in frunte si nu bravez pe tema asta.

    Cred ca sunt lucruri mai importante pe lumea asta decat o bucata de material.

    Am doua colege insa, pentru care hainele reprezinta scopul vietii. Toata ziua numai despre asta vorbesc.
    Daca te pune naiba sa le faci un compliment de genul "Vai ce bluza draguta ai..." esti terminata. Iti va raspunde " Da, stiu (!) multumesc. E din colectia toamna-iarna. Am luat-o de la Ziggo, vai, m-a costat 2.500.000".

    Acum sa va dezvalui marele secret...amandoua lucreaza la receptie, salariul lor este cel putin (cred) de doua (sau chiar trei?!) ori mai mic ca al meu.
    Daca le ceri 10.000 imprumut nu au de unde sa-ti dea, pentru ca lunar banii lor se duc pe haine, pantofi si alte "dulci nimicuri".
    Una dintre ele are aproape 27 de ani si inca locuieste cu parintii, cred ca e evident de ce. In concediu nu a putut pleca, din lipsa de fonduri. A ramas acasa cu hainele in brate.

    In concluzie: si eu iubesc hainele, dar nu pana la obsesie, nu in halul asta. Cum ziceam si mai devreme, in mod sigur sunt lucruri muuuult mai importante pe lumea asta.

    Pupici
  •  
    • 3 mesaje
    20 Aug 2004, 13:25
    0 0
    Ciao, eu sunt noua pe aici, dar nu pierd timpul si imi dau si eu cu parerea.
    Eu sunt pentru hainele de firma. Mai bine doua perechi de blugi, decat 4 din IDM.( nu ca as avea ceva cu Evele care isi cumpara de acol
    Hainele de firma sunt de calitate, nu le cumpar pentru eticheta, le cumpar pentru ca sunt frumoase, respecta tendintele modei, au un material superior si nu in ultimul rand ma simt sigura pe mine cand le port. Pica altfel, arata altfel.
    Mai bine calitate decat cantitate. Dau un ban da' stiu ca face.
    Ciao
  •  
    • 683 mesaje
    23 Aug 2004, 09:47
    0 0
    Salutare!
    Am urmarit discutia voastra si am simtit si eu nevoia de a-mi da cu parerea. In garderoba mea se gasesc haine de tot soiul asta pt ca nu caut sa-mi iau haine dintr-o anume categorie, cumpar ce-mi place, ce am chef sau ce am nevoie. Pt ca am patit-o cu hainele de firma, in sensul ca s-au decolorat dupa prima spalare, nu ma prea pasioneaza fenomenul. Mai ales ca am si eu cunostinte care daca ar putea si-ar pune eticheta in frunte.Si nu sunt de acord sa ai doar 2 haine dar bune ( a se citi de firma) decat sa ai mai multe si de ne-firma. Sa fim seriosi, ca e f. enervat sa vezi pe cineva imbracat cu aceleasi haine mereu, oricat de firma ar fi ele.
  •  
    • 426 mesaje
    23 Aug 2004, 15:44
    0 0
    E adevarat ca e plictisitor sa porti aceleasi haine mereu, dar se pot face atatea combinatii! Hainele astea de firma sunt un subiect controversat. Luna trecuta am fost mireasa. Si in cautarea rochiei m-am plimbat de la Agnes Toma(de unde daca gaseam ceva dragut, cumparam si cu 20.000.000) la mai multe saloane din Tm. Scumpe toate si nu cine stie ce... Asa ca am plecat spre Craiova unde sunt o gramada si am gasit o rochie super frumoasa si f. ieftina. Sa mentionez ca preturile sunt mici acolo ptr. ca sunt sute de modele. M-am simtit super in ea si nu s-a deteriorat nimic in timpul petrecerii. Am recomandat acelasi lucru unei prietene care s-a maritat sambata asta. Dar a preferat o rochie cu peste 15.000.000 mil deloc diferita la material si croi, putin dif. la model (diferita nu mai faina sau mai urata). Care nu a tinut-o nici cateva ore ca s-au descusut niste floricele si a inceput sa-i atarne voalul. Alta mi-a spus ca "la nivelul ei de trai" nu-si poate lua o rochie sub 15.000.000. Si cu nivel cu tot a ramas fara multe alte detalii imp. din lipsa de... fonduri.
    Eu am o filozofie: sunt prea saraca sa-mi cumpar haine ieftine. Deci: numai pantofi de piele, numai haine de buna tinuta, blugi din material denim nu combinatie de... nu stiu ce. Si altele Plus ca Timisoara sta f. haios la imbracaminte.
    Sunt f. de acord ca haian face pe om, dar trebuie sa stii si cum sa te imbraci!
  •  
    • 426 mesaje
    23 Aug 2004, 15:47
    0 0
    E adevarat ca e plictisitor sa porti aceleasi haine mereu, dar se pot face atatea combinatii! Hainele astea de firma sunt un subiect controversat. Luna trecuta am fost mireasa. Si in cautarea rochiei m-am plimbat de la Agnes Toma(de unde daca gaseam ceva dragut, cumparam si cu 20.000.000) la mai multe saloane din Tm. Scumpe toate si nu cine stie ce... Asa ca am plecat spre Craiova unde sunt o gramada si am gasit o rochie super frumoasa si f. ieftina. Sa mentionez ca preturile sunt mici acolo ptr. ca sunt sute de modele. M-am simtit super in ea si nu s-a deteriorat nimic in timpul petrecerii. Am recomandat acelasi lucru unei prietene care s-a maritat sambata asta. Dar a preferat o rochie cu peste 15.000.000 mil deloc diferita la material si croi, putin dif. la model (diferita nu mai faina sau mai urata). Care nu a tinut-o nici cateva ore ca s-au descusut niste floricele si a inceput sa-i atarne voalul. Alta mi-a spus ca "la nivelul ei de trai" nu-si poate lua o rochie sub 15.000.000. Si cu nivel cu tot a ramas fara multe alte detalii imp. din lipsa de... fonduri.
    Eu am o filozofie: sunt prea saraca sa-mi cumpar haine ieftine. Deci: numai pantofi de piele, numai haine de buna tinuta, blugi din material denim nu combinatie de... nu stiu ce. Si altele Plus ca Timisoara sta f. haios la imbracaminte.
    Sunt f. de acord ca haian face pe om, dar trebuie sa stii si cum sa te imbraci!
  •  
    • 103 mesaje
    23 Aug 2004, 15:48
    0 0
    Nu ma consider snoaba. Prefer calitatea, indiferent de pret. Iar daca o bluza imi pare de 2 ori mai finuta si mai bine croita de la Mango, decat una cumparata cu doar 1/2 din bani...prefer Mango.
    Iar firmele care se respecta nu-si ataseaza etichetele sau numele la vedere. "dai un ban, dar stai in fata."
    Snobi sunt cei care, cum pomenea mai devreme cineva, nu-si permit decat 2 schimburi de haine, pe care le ruleaza again and again and again...
  •  
    • 9835 mesaje
    23 Aug 2004, 17:51
    0 0
    Anul trecut am cunoscut un cuplu de irlandezi. Aveau si timpul, si banii necesari sa colinde prin lume... Au laudat produsele contrafacute, cumparate de ei din Thailanda: ziceau ca sunt de calitate mai buna decat originalele.

    Eh, dar sunt anumite articole "de firma" care isi merita pretul. Nu e vorba de snobism aici, ci pur si simplu de calitate. Nu cred ca o pereche de pantofi no name, ieftini, se poate compara cu unii de firma, de exemplu...
    ...incepand de la talpi, calitatea cusaturilor, a pielii, a captuselii, a metodei de vopsire a pielii - ca sa nu mai zic de modul cum sunt echilibrate tocurile...
    O "canadiana" de pe taraba, iarasi, nu se compara cu una "de firma", care, categoric, este mai usoara, mai calduroasa, mai frumos finisata.
    Nu mai discut despre articolele de lenjerie - acolo lucrurile sunt evidente.

    Totusi, in noianul de bulendre ieftine se gasesc multe care pot face fata cu succes celor cateva (putine) sezoane cat sunt la moda. Nu ar avea sens sa dam o caruta de bani pe un lucrusor fistichiu, asupra caruia planeaza posibilitatea ca la anul o sa fie deja penibil...

    Bine, mai exista si persoane care nu respecta banii, pur si simplu pentru ca nu muncesc din greu pentru ei... Asa ca-i arunca pe tot felul de prostioare, fara sa stea pe ganduri. Mdeh, asa as face si eu in locul lor, cu maaaareee placereeee!