Branza FETA

•  
    • 218 mesaje
    11 Sep 2004, 22:26
    1 0
    Ce stiti despre aceasta braza?? Care sunt diferentele intre branza obisnuita si branza Feta?
  •  
    • 491 mesaje
    11 Sep 2004, 22:49
    0 1
    Brinza feta e o brinza greceasca, asemanatoare cu telemeaua romaneasca, da' cu muult mai fina ca textura... eu de cind am luat prima oara, nu mai cumpar telemea de-a noastra deloc e o brinza sarata si stiu ca se poate face si din lapte de v.aca si de capra (asta de capra-mi place mie). De cele mai multe ori e foarte sarata, asa ca fie o desarezi inainte daca ti se pare exagerat de sarata, fie incerci alta mai putin sarata

merge cu rosii o nebunie!... eu o pun la salata de rosii cu ulei de masline si busuioc si citeva masline si crutoane daca ai la indemina. YUM!... Aoleo, saliveeeeez!

Nicole
  •  
    • 24 mesaje
    12 Sep 2004, 16:54
    1 0
    Am mancat si eu Feta, de la o firma romaneasca, Macromex, asa ca nu garantez ca stiu exact cum e Feta...
    Oricum, nu era rea, intr-adevar, cam saratica, dar si untoasa...
    Dar nu credeti ca Almette e mai buna?
    Si, chiar daca cestiunea zilei e branza Feta, am si eu un of: nu stie nimeni reteta (retete) de cascaval de casa? Eu am mancat si mi-a placut mai mult decat orice cascaval scump de la magazin, fie el si ementhal La Dorna...
    So, help me, cum se prepara cascavalul?
  •  
    • 1105 mesaje
    13 Sep 2004, 12:24
    0 0
    Brinza Feta se gaseste in cutii Tetrapack, la 500 g, scrie "german feta cheese",-este sarata, dar f. buna, cred insa ca nu chiar asa de sanatoasa...( atita sare!!!!!!)Eu prefer telemeaua de oi, care se poate si desara. Brinza Feta nu stiu ,daca se pune la desarat...ce mai ramine!!!
    Sau telemeaua de floricica OKE!ambalata in pungi vidate aduce cu gustul de..feta!!
  •  
    • 1105 mesaje
    13 Sep 2004, 12:26
    0 0
    HAhaha!!!
    Auzi la astia...telemea de floricica!!!
    Eu am scris ..de v.a.c.a.!!
  •  
    • 491 mesaje
    13 Sep 2004, 18:44
    0 0
    sint unele tipuri si mai putin sarate, vedeti ca exista si la vrac, pe la magazine (Carrefour sau Gima, probabil ca si altele asemenea). E o brinza foarte foarte curata, foarte alba si fina mie-mi place tare mult

Nicole
  •  
    • 3 mesaje
    13 Sep 2004, 21:11
    0 0
    Mie personal imi place Feta enorm de mult. Oricum pentru cine vrea sa slabeasca branza in general e foarte indicata . Eu una am mancat in ultima saptamana doar oua, branza, salate, fripturi si am slabit
    Feta e cam sarata dar daca o folosesti la salate nu mai ai nevoie de nici un fel de sare
  •  
    • 1118 mesaje
    14 Sep 2004, 00:49
    1 0
    Aici in Canada Feta este traducerea la ce stiu eu ca este telemeaua. Aceeasi Marie cu alta palarie. Feta canadiana de exemplu are gust de lapte praf ( nasoala tare) cea mai buna ( si cea mai scumpa) este feta grec care este echivalentul la telemeaua de oaie pe care o stiu de acasa.
  •  
    • 218 mesaje
    14 Sep 2004, 06:10
    0 3
    Si din punct de vedere caloric??????