Descifreaza enigmele orgasmului

A fost facut un experiment la care au participat noua femei care aveau orgasme vaginale - fara stimularea clitorisului - si 11 care sustineau ca nu au avut niciodata orgasm vaginal.

Au fost utilizate ultrasunete pentru a analiza zona dintre uretra si vagin, unde se crede ca se afla misteriosul "punct G". Concluzia? Femeile care nu au o aparenta fizica a punctului G nu pot avea orgasm vaginal.

Insa, unii specialisti cred ca femeile care resimt orgasmul vaginal au putut ajunge la aceasta performanta pur si simplu prin antrenament. Astfel, tesutul respectiv s-ar mari in timp, asa cum se intampla la sportivii ai caror muschi se maresc dupa antrenamente regulate.


Femeile inteligente au de doua ori mai multe orgasme


Noile cercetari arata ca un coeficient scazut al inteligentei emotionale reprezinta un factor important de risc pentru disfunctia orgasmica, una dintre cele mai frecvente probleme sexuale in cazul femeilor. Aproximativ 30% dintre femei au dificultati sau le este chiar imposibil sa atinga orgasmul in timpul actului sexual.

Trebuie sa stii ca inteligenta emotionala se transpune direct in inteligenta sexuala, prin mai multe moduri, pentru ca "mintea este cea care te face sa te simti seducatoare, nu trupul", dupa cum spune terapeuta Georgia Foster. In definitiv, dorinta sexuala sanatoasa tine mai putin de partener si mai mult de noi...


Satisfactia sexuala depinde de gene


Femeile care au probleme in a atinge orgasmul pot fi victimele propriilor gene, potrivit unor studii. O cercetare care compara gemenii identici si neidentici a descoperit ca abilitatea unei femei de a ajunge la orgasm este in mare parte genetica.

Studiul a fost realizat pe 1.500 perechi de gemene pentru a afla cat de repede ating orgasmul in diferite situatii: in timp ce se masturbeaza, fac sex cu un partener sau cand sunt stimulate oral. Concluzia? Atunci cand se masturbeaza, femeile ating orgasmul mai repede, in aproximativ jumatate din cazuri (51%), iar succesul depinde de gene.

Cand incerca sa atinga orgasmul prin alte metode, factorii exteriori sunt mai importanti decat cei genetici. In cazul sexului normal, cu un partener, genele au avut o mai mica influenta pentru atingerea placerii maxime.  

Oamenii de stiinta incearca sa descopere exact ce gene joaca un rol in orgasmul feminin, astfel incat sa creeze un medicament care sa ajute femeia sa ajunga la orgasm in timpul sexului.


Orgasmul te scapa de migrene


Cel putin aceasta este concluzia unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Illinois, care au constatat o relaxare si eliberare in urma unui act sexual. Nivelul acestei stari de bine este diferit: 47,4% dintre participantii la studiu au obtinut o destindere completa, 49,1% nu au simtit nicio eliberare si in 5,3% din cazuri migrenele s-au inrautatit.

Comparativ cu medicatia indicata in caz de migrene (de exemplu, triptan), orgasmul este mai putin eficient in tratarea migrenelor, insa cu efecte mult mai rapide.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adriana pe 9 Aug 2009, 02:07
    nu cred ca e vorba de iq

    normal ca daca esti o femeie necultivata si ai stat toata viata cu gainile si alte oratanii, nu te poti gandi la orgasm. am auzit multe femei de la tara spunand ca ele nu stiu ce este orgasmul.aici nu este vorba de iq, ci de educatie. doamna elena, aveti acelasi mod de a lega cuvintele precum o facea profesoara mea de limba romana din liceu care este cam de aceeasi varsta cu dumneavoastra

    0
    0

  • elena pe 5 Aug 2009, 12:31
    IQ-ul feminin, reabilitat!

    Da,sunt de acord cu tot am citit! Am 60 de ani si pot scrie, si eu, o carte despre viata intima, cu toate etapele si picanteriile sale! Un lucru este cert: totate activitatile si senzatiile noastre au LOCATIE in CREIER ! Deci, o femeie care are in creier toate 'sertarasele' date de Tatal Ceresc, inclusiv cel intim si il cultiva, este fericita in DORMITOR toata viata! Mai ales, cand scapa de period si de grija copiilor! Ramane numai cu SOTUL ei, care ani de zile, a asteptat-o "la cotitura"! Cu aceasta ocazie, ar fi bine sa inteleaga, si BARBATII, ca femeia cu un IQ de invidiat este BUNA in toate DOMENIILE! Nu asa cum gabdesc ei ca...daca e prea cufundata in STIINTA si in NORMALITATE, habar n-are sa fericeasca si sa coloreze viata unui MASCUL! Fiasco total in gandirea voastra, dragi barbati! Ar fi culmea sa fie dobitoaca, taman ACOLO, unde ii e, si ei ...BINE! O ignoranta, o individa cu IQ-ul gainilor, nu stie nici sa-si faca toaleta intima s.a.m.d.! Este o parere exersata in timp langa un barbat de miliarde! SOTUL meu minunat, CARE M-A IUBIT SI MA IUBESTE - DE 34 DE ANI - , CA PE FIII NOSTRI, ADICA ZI DE ZI, SI MAI MULT, PANA VA PUNE TARANA PE EL! [ E valabila, normal, si reciproca !] Neadevarat de BINE!

    0
    0

  • asiral pe 5 Aug 2009, 12:25
    pt eva cristina

    inteligenta emotionala nu inseamna inteligenta dobandita prin studiu... poti sa ai 3 facultati si sa nu stii sa interactionezi cu cei din jur, sa socializezi, sa stii si sa apreciezi o gluma, sau sa te descurci in niste situatii delicate....pe scurt: sa-ti mearga mintea!! si asta e ceva genetic ;))

    0
    0

  • annik pe 5 Aug 2009, 10:48
    satisfaction poll

    //....la polul opus situandu-se, cum era de asteptat, asiaticii//... exprimarea va apartine sau se datoreaza traducerii? parca din Asia vine Camasutra, si tot parintii ei sunt detinatorii celor mai desavarsite tehnici erotice... Pe ce va bazati cand spuneti ca era de asteptat ca asiaticii sa fie pe ultimul loc la satisfactie?

    1
    0

  • eva cristina pe 5 Aug 2009, 10:00
    cam asa este...

    inteligenta emotionala.....duce la inteligenta sexuala?pai daca suntem inteligenti avem o facultate...dar nu avem noroc in dragoste si suntem putin mai timizi in a ne face relatii...inseamna ca nu avem inteligenta emotionala?deci nu avem nici inteligenta sexuala...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod