Poveste adevărată. Soțul meu nu poate să accepte trecutul meu sexual!

În căsnicia mea de aproape doi ani a intervenit o criză la care nu mă așteptam, cauzată de sinceritatea cu care m-am dezvăluit soțului meu, cu bună credință.

Când ne-am cunoscut, acum mai bine de trei ani, el a fost ca o gură de oxigen pentru mine. Un om deosebit, de care aproape că nici nu-mi venea să mă îndrăgostesc, atât de bun și ireal era. Eu veneam dintr-o familie cu un trecut sordid, trecutul meu era de asemenea murdărit de tot felul de episoade dificile: consum de droguri, bătăi, sex la întâmplare.

Viața alături de soțul meu, însă, a fost ca o oază de liniște și împăcare. Împăcare cu lumea, cu mine, cu viața mea. În primul an cu el am învățat să mă iert, să trec peste toate și să o iau de la capăt.

Eu am depășit totul și mi-am restartat viața. El nu știa, atunci, multe din trecutul meu.

După ce ne-am căsătorit a fost o perioadă de descoperiri reciproce. Știți, genul de timp petrecut cu persoana iubită în care fiecare e curios ce îl face fericit pe celălalt, ce îi place, ce a făcut înainte și cum a fost. Și am ajuns, inevitabil, și la trecut. Pentru că mă simțeam în siguranță cu el – întotdeauna am simțit asta – am povestit și lucruri din trecutul meu pe care poate n-ar fi trebuit să i le spus.

Și așa a aflat că viața mea sexuală a fost mult prea tumultoasă decât e cu el sau decât se aștepta el să fie. Da, am avut mulți parteneri, am făcut diverse feluri de sex, mai brutal, mai sado-maso, cu mai mulți parteneri și chiar cu tipul care se presupunea că ar fi fost tatăl meu vitreg...

În fine, nu sunt mândră de trecutul meu sexual, dar așa cum i-am spus și lui, multe din episoadele astea s-au petrecut sub influența alcoolului și a drogurilor. Multe din chestiile pe care le-am făcut până să-l întâlnesc pe el au fost ca o autoflagelare.
Mă disprețuiam și mă autopedepseam pentru păcate care nu-mi aparțineau, dar de care nu mă puteam desprinde. Întâlnirea cu el mi-a schimbat viața. De fapt m-a adus la viață, pentru că ce trăiam înainte nu era viață, era un coșmar.
 

Comentariile 1-50 din 57

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Uhhh pe 9 Sep 2023, 22:51
    Te va lasa chiar sa te culci cu altul si ii va placea

    O sa vina momentul ca din aceste vorbe sa ii de-a o senzatie de bine si sa creada ca ar putea folosi la multe fantezii .va ajunge sa isi inchipuie cum ar fii sa te culci si cu altul din nou pentru a te admira,,, auziii din rau in placere fantezii sexuale si tot trecutul rau va ajunge la o excitare maxima ..acum depinde de el si de ce discutati dar aici se ajunge la final

    0
    0

  • K pe 27 Apr 2021, 15:50
    Ufff

    Cum adica sa nu faci toate acele picanterii sexuale cu sotul tau? Adica cu acei bad-boy ai putut dar cu el , nu? Iti luai eject in secunda doi. In primul rand, ar fi trebuit sa=i prezinti trecutul tau inca de la inceput, astfel incat sa poata lua, in ceea ce te priveste, o decizie in deplina cunostinta de cauza. Apoi, refuzandu-i picanteriile, ii dai de inteles, pe buna dreptate, ca partea sexuala e un aspect ce nu te intereseaza la el iar asta NU SE FACE! Practic, e bun doar sa aduca un salariu si sa duca gunoiul. Ma mir ca nu ti-a dat direct papucii dar poate, la momentul la care scriu acest comentariu, acest lucru s-a intamplat deja.

    0
    0

  • Robert pe 23 Mar 2021, 13:00
    Te va ierta

    Te va ierta sau a făcut-o deja, doar ca la fiecare cearta mare îți va aminti de astea și te va răni foarte rău, am trecut prin asta am jignit-o ca un prost de multe ori pentru ce a făcut dar am trecut peste și iam lăsat trecutul la locul lui, după 4 ani de relație ma părăsit spunând ca vrea sa fie singura toată viata ei, pentru ca nici o data nu a știut cum e sa fie singura

    0
    0

  • Gabi pe 14 Apr 2015, 02:02
    Curaj !

    In primul rand cred ca ai gresit pentru ca nu I-ai spus totul de la inceput , inainte de casatorie. Cred ca asta il deranjeaza mai mult pe sotul tau. Sunt convinsa ca tu il iubesti si ca te-ai hotarat ca nu mai vrei sa te intorci la viata din trecut . Din nefericire nu este o reteta de urmat sa-l faci pe el sa stea cu tine , "sa nu-l pierzi ". El a fost sansa ta de salvare , in sensul ca ai descoperit ce cale vrei sa urmezi . Viitorul este in totalitate al tau , si numai al tau !! Daca el o sa vada in faptul ca tu ai povestit tot trecutul tau nimic altceva decat o dovada de iubire sincera si dorinta de apropiere , si daca intr-adevar de iubeste, o sa stea cu tine-tu nu trebuie sa faci nimic special sa-l pastrezi.

    2
    5

  • Mircea pe 14 Apr 2015, 00:07
    Citește scrierile Părintelui Arsenie Boca

    Din păcate, foarte multe sfaturi de mai jos nu sunt bune, din cauza concepțiilor greșite pe care aceste persoane le au despre viață. Citește sfaturile Părintelui Arsenie Boca, găsești destule pe internet. Are și o cărticică - Pravila albă, pentru cei căsătoriți. Căsătoria, pe lângă mucenicie și călugărie, este una din cele trei căi prin care un om se mântuiește. Divorțul nu face parte dintre ele. Căsătoria este lapte și miere doar la început, apoi urmează greutățile; e precum urcatul unui munte, găsești vreme frumoasă la bază, însă, cu cât urci, cu atât poți întâmpina și ploi, viscole, zăpezi. Nu apela la un psiholog sau psihoterapeut, duhovnicul este cel mai bun psiholog. Pentru că prin gura lui grăiește Însuși Duhul Sfânt.

    3
    5

  • Mircea pe 13 Apr 2015, 23:53
    Un om se poate schimba brusc!

    Sunt convins că te-ai schimbat în bine. Prin dragoste, care este cea mai înaltă virtute, omul se poate schimba brusc în bine. Dacă lupta cu faptele ai câștigat-o, mai rămâne lupta cu gândurile. Diavolul îți va aduce în minte amintirile urâte, dar tu mereu să ai gândul la Dumnezeu. Și Sfânta Maria Egipteanca, 17 ani s-a luptat cu amintirile. Și va fi nevoie să mai înțelegi că picanteriile sexuale nu sunt bine plăcute înaintea lui Dumnezeu, chiar și cu soțul tău. Doamne ajută!

    2
    7

  • Mircea pe 13 Apr 2015, 23:43
    va fi bine!

    Hristos a înviat! Scopul femeii este maternitatea, spunea Părintel Arsenie Boca în cartea Ridicarea cununiei la rangul de taină. Te cred că trecutul tău nu este ceea ce ai căutat, însă ai fost prinsă într-o capcană. Și te cred că îți dorești o familie, să fii soție și mamă. Dar pentru asta e nevoie să începi să fii o bună creștină. Mergi la un preot, spovedește-te curat, ceri canon, apoi faci ascultare întru totul. Și te rogi pentru luminarea soțului tău. Nu ai făcut o greșeală că i-ai mărturisit, însă trebuie să înțelegi că omul, cu cât este trăiește mai departe de credință în Hristos, cu atât este mai întunecat la minte și îi este foarte greu să înțeleagă, dacă nu chiar imposibil, că o femeie are alte așteptări de la viață decât bărbatul. O femeie nu este obiect de plăcere, nu este făcută pentru funcții de conducere sau showbiz. Bărbatul are îndatorirea, cum spune Sfântul Apostol Pavel, să-și iubească femeia, nu s-o batjocurească, cum o făcut cei din trecutul tău. E foarte bine să ciești zilnic câte un capitol din Noul Testament. Ți se va lumina mintea, iar prin tine și soțul tău, care este parte din trupul tău, prin taina cununiei. Trebuie luptat, ai o cruce de dus până la capăt. Și Hristos și-a dus Crucea până pe Golgota, cu ajutorul lui Simon, așa și tu vei reuși cu ascultare și ajutor. Și încă ceva, să nu cauți ajutor pe la ghicitoare, astrologi, clarvăzători, căci aceștia sunt slugi ale diavolului. Urmează-L pe Hristos, care a spus: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața!

    2
    6

  • Teo pe 13 Apr 2015, 23:25
    O opinie...

    Am citit si povestea, si comentariile, asa, ca sa-mi fac temele... Sincer, mi se pare tare fortata aceasta povestire, ca toate care vin de la eva.ro... De parca s-ar vrea sa se dea apa la moara comentatorilor. Sau sa aiba audienta. Nu cred ca un om se poate schimba radical in trei ani si brusc. Mai ales consumatorii de droguri. IUBIREA cea mare fata de CINEVA are si ea limitele ei, nu e ceva care sa schimbe omul atat de mult. Stiu din proprie experienta sau din povestile celor care au consumat droguri, intamplari reale, vazute la TV. Sau a alccoolicilor. Deci totul este fortat. Admitand ca e adevarata, ii dau dreptate si ei, si lui... E greu de acceptat de noi insine un trecut urat, darmite de altii. Daca ea s-a schimbat atat de mult, chiar nu mai povestea nimic, considera ca totul a disparut in neant. Dar asa, nu a trecut peste acest trecut si s-a apucat sa-l povesteasca. Pe de o parte el se dovedeste a nu avea o educatie sau un nivel de intelegere suficient pt a trece peste toate cate a auzit. Parerea mea e ca se mizeaza prea mult in societetea noastra pe ideea de casnicie, familie, biserica, preot, cununie, in timp ce majoritatea suntem niste nenorociti cu sufletul nesigur, si, odata ce relatia s-a invechit, adio fericire , dar continuam sa traim in mizerie, gandindu-ne la celelalte ,,realizari~` din familie, copii, casa, etc, care nu mai au de-a face cu iubirea fata de omul de alaturi.. Daca e adevarat, o sfatuiesc sa se desparta urgent de el, caci indoieleile lui nu vor disparea niciodata.

    5
    1

  • aaa pe 13 Apr 2015, 17:20
    adr

    multe femei adora sa fie folosite(probbil ca asta le satisface) ..pt feminista frusrta de mai jos:astea care suntfolosite dc iubesc barbatii rai si isi batjoc de aia buni ? intreaba o femeie cu cine ar dori sa aiba o aventura , cu ala bun sau ala rau....deci karma e o .......ce semeni aia culegi, tu probabil estigenul defemeieconsumatoare de drame ieftine,omul ala a trait ezamagirea vietiili langa oescorta cuchip de inger si tot barbatii sunt de vina, femeile au perversitatea in sange de la mama natura ..ma rog nu toate suntla fel, sunt si femei de nota 10 desi aici nu e cazul..

    10
    3

  • Pentru barbatii care jignesc f pe 13 Apr 2015, 16:03
    Barbatii sa pretinda puritate cand vor fi ei insisi puri.

    Ce credeti ca se intampla cu femeile pe care le amagiti si de care va bateti joc de cate ori aveti ocazia? Ajung sa minta si sa ascunda toata viata adancindu-se in ura si nefericire si se razbuna cumplit cand au ocazia. Cum va pemiteti sa jigniti femeile pe care tot voi le batjocoriti? Cum de mai aveti tupeul sa pretindeti curatenie si puritate morala cand voi sunteti atat de murdari? Femeile despre care vorbiti atat de urat au fost folosite ca pe obiecte sexuale, de indivizi BARBATI ( si tu care comentezi esti unul dintre ei) care nu merita decat partenere asemenea lor.

    8
    3

  • Invata sa te detasezi pe 13 Apr 2015, 15:46
    Fii fericita ca poti iubi.Iubirea se traieste individual.

    Nu lega capacitatea ta de a iubi de om anume, greseala pe care o fac aproape toate femeile. Frumusetea, linistea si puterea iubirii pe care ai trait-o iti apartine in totalitate, tu esti cea care ai trait-o, care ai simtit-o adanc in sufletul tau si o poti trai oricand doresti. Daca nu o legi de un individ anume, poti avea aceasta minunata stare de iubire in permanenta, indreptand-o catre intreaga ta existenta interioara si exterioara. Aceasta este adevarata iubire care nu ingradeste si nu pune limite, nu genereaza atasamente limitatoare si care nu doare atunci cand se sfarseste. Pentru ca inevitabil, tot ce apare trebuie sa si dispara la in moment dat si ramai alaturi doar cu un om pe care poti sa-l accepti sau nu, cu limitele sale. Cinstea e importanta in orice relatie. Ai facut bine ca i-a spus adevarul, ceea ce foarte putine femei fac. Daca nu poate aprecia asta ca garantie a sinceritatii si onestitatii tale, atunci, lasa-l sa plece, nu e bun ca sot al tau.

    3
    1

  • aa pe 13 Apr 2015, 15:28
    aa

    parerea mea este ca estio femeie usoara si egoista din toate punctele de vedere...daca il iubeai te-ai fi retras decent din viata li, de ce toate femeile usoare au impresia ca merita un barbat bun ? ai facut ce-ai vrut si acuma joci rolul de victima? el merita o femeie mai buna iar tu pe cineva ca tine,dc crezi ca actorii de filme pt adulti au parteneri inviatareala care practica aceeasi meserir?nici un barbat nu isi doreste o femeieca tine..cum crezi ca te mai poate respecta sauiubi cand tui-ai ascuns adevarul?cauta pe cineva care a trecut prin cv aseanator si te poateintele,voi 2 veniti din lumi diferite cu valori diferite, el sa indragostitde o holograma, de o imagine falsa iarcand a aflat adevarul soc...femeile care ti-auluat partea sunt feministe frustrate care urasc barbtii....ce barbat isi doreste o femeieca tine ? 99% imi vor impartasi pareea ..ce barbat vrea sa stie despre sotia lui ca este o femeie usoara? multe care au comentat nu stiu absolut nimic despre barbati.....ps: pt sotul femeii:scapa cat mai repede defemeia asta,ai o groaza de femei bune cu care ai putea sa formezi o relatie bazatapeaceleasi principii, femeia asta pur si simplu nu e de nasul tau...

    9
    5

  • A pe 13 Apr 2015, 14:52
    ....

    A face dezvaluiri (si nu orice fel de dezvaluiri) unui om (fie el si sotul tau) care nu este pregatit (si nici nu prea ar avea cum sa fie intr-un astfel de caz) este o treaba cam riscanta (spus in termeni soft). De cele mai multe ori bunatatea, caracterul si nivelul de intelegere al celui de langa noi (asta in cazul in care ai parte de asa ceva de la partenerul de viata) sunt luate ca lucruri care reprezinta temelia unei relatii (mai ales dintre soti) insa adevarul din pacate e unul mai trist, omul este schimbator si omul supus unui soc (mai ales emotional si psihic nu va mai fi niciodata omul care a fost odata). O casnicie indiferent cat de buna ar fi, va fi supusa fara doar si poate la diverse situatii (atat din interior cat si din exterior) iar cum vor fi gestionate aceste situatii depinde de parteneri. Daca mai tinem cont ca femeia vede intr-un fel casatoria iar barbatul in alt fel deja lucrurile se schimba fara sa mai tinem cont si de alti factori (multi si imprevizibili de cele mai multe ori). Ce e facut e bun facut, iar timpul nu il mai poti da inapoi. Daca sotul tau va ramane langa tine, asta va depinde de el (fie va putea trece peste trecutl tau, fie nu) dar si de tine (in masura in care gestionezi situatia nou aparuta dintre tine si el). Nu orice om poate ierta, nu orice om poate intelege, nu orice om poate tolera insa orice om poate judeca (lucru care e cu doua taisuri din start). Rolul de sot/sotie nu inseamna ca te-ai ales dintr-o data cu un om evoluat spiritual, intelegator, bun si dispus sa ierte orice iar "credinta" ca in casnicie lucrurile care sunt bune vin de-a gata e o gafa monumentala facuta de multi. Casnicia implica munca, sacrificiu, daruire, intelegere si multe alte lucruri care trebuie puse in practica in fiecare zi si imbunatatite constant (lucru greu de realizat si aprope imposibil de mentinut pe o perioada foarte lunga de timp). Adevarul te elibereaza (lucru foarte adevarat) insa asta nu inseamna ca daca esti sincer nu vei mai avea probleme in aceasta viata.

    4
    1

  • diana pe 13 Apr 2015, 00:19
    mai bine

    Mai bine că ai experimentat înainte toate cele care ai vrut și ai putut.Decât să fie primul și un bădăran,nesimțit,să te înjure fără motiv,mai bine că nu ți-e ciudă.Oricum mai devreme sau mai tarziu daca e prost crescut te va contesta.Daca e vilolent verbal si fizic ,va căuta motiv din orice.Bine de tine că l-ai păcălit într-un fel la început.

    3
    15

  • m pe 12 Apr 2015, 22:04
    aproape la fel

    Aproape la fel am patit si eu.Am fost sincera de la inceput .Am povestit de prima relatie,de inainte de a ne cunoaste. Au trecut 25 de ani si imi face reprosuri, ca a existat cineva inaintea lui. In primii ani, credeam, ca gelozia lui, e semn ca ma iubeste. Aiurea!!! Si-a gasit un motiv pt care sa-si motiveze SLABICIUNILE LUI , si tot egoismul de care este in stare un om.E doar un egoist, ca cei mai multi barbati, sa ma scuze exceptiile. In timp s-a degradat ca om si mai mult.Are satisfactie din A FI SARCASTIC, si mi-am dat seama, ca de la bun inceput a cautat pe cineva caruia sa-i faca pe SUPERIORUL .CU TIMPUL SE AGRAVEAZA MANIFESTARILE LUI.Am pierdut toata viata crezand, ca iubirea mea,sinceritatea,loialitatea, copii frumosi pe care i-am crescut, vor scoate din el sentimente mai frumoase.MI-AM CONSUMAT VIATA , CA SA INVAT, CA UN OM CARE NU TE IUBESTE, N-O SA TE IUBEASCA, Imi pare rau !

    15
    1

  • nimeni_in_drum pe 12 Apr 2015, 21:23
    ajutor medical (continuare)

    iar ca sfaturi practice: 1. sa plece din casa conjugala, sa-l lase pe el singur acolo bantuit de lipsa ei...2. sa se mute singura si sa adopte un catel maidanez amarat , batut, mutilat, un catel pe care nimeni nu da doi bani, un catel care sa fie pentru societate exact ceea ce este si ea, sa-l iubeasca neconditionat si sa invete sa se lase iubita......... 3. sa ingrijeasca acel catel sa se simta responsabila pentru viata lui , sa-l spele, sa-i dea mancare, sa vorbeasca cu el, sa-l tina in brate , sa-l duca la veterinar, sa-l trateze ca pe o fiinta nu ca pe un obiect, sa invete sa devina ADULT RESPONSABIL.... si ea si "sotul" s-au casatorit cu niste holograme, amandoi au continutul cu totul diferit de ambalaj, sa zica mersi ca a aflat adevaratul continut inainte sa aibe si un copilas (ne-vinovat) si pe viitor sa aibe grija sa faca diferenta dintre ambalaj si continut....personal ii recomand sa nu se mai casatoresca vreodata, ea are nevoie de iubire nu de casatorie iar un catel amarat sau un copil adoptat ii vor umple viata intr-un mod cu mult mai frumos decat un barbat dominant plin de el , cu fitze , ifose si sclifoseli de Seicul Arabiei.

    10
    2

  • nimeni_in_drum pe 12 Apr 2015, 20:56
    ajutor medical

    fetita asta a fost ne-iubita toata viata ei si din pacate nici "sotul" nu o iubeste, el se iubeste pe el mai mult....daca vrea sa-si faca un bine atunci sa-si faca bagajele si sa se interneze, sa caute urgent ajutor de specialitate : are o capacitate de discernamant foarte redusa, nu intelege nici macar sa nu isi faca rau ei daramite altora, are self-esteem-ul redus catre zero probabil fiind deseori injosita, insultata si folosita ca un obiect de catre anturajul anterior.... nu in alti oameni trebuie sa-si caute puterea de a merge prin viata ci trebuie sa-si gaseasca aceasta putere in ea insasi, o are pe undeva, fiecare din noi o avem, trebuie doar ajutata sa si-o gaseasca.... a fost un copil abuzat iar dobitocul de "sot" nu pricepe asta.... fata are urgent nevoie de ajutor de specialitate, sa-si infrunte demonii si sa-si gaseasca propriile ei resurse interioare, sa traiasca demna nu din mila bunavointei unuia sau altuia.... iar daca are nevoi fiziologice, sa-si cumpere un vibrator , macar vibratorul tace, n-o jigneste, n-o insulta, n-o minimalizeaza..... cat despre dobitocul de barbat-sau, el s-a insurat cu o imagine si il deranjeaza sa afle ca imaginea difera de continut, il deranjeaza fiindca ii afecteaza propria lui imagine publica....NU o iubeste, se iubeste pe el mai mult.... englezii spun "you cannot loose what you never had it"... nu a pierdut dragostea lui , fiindca dragostea lui nu a fost pentru ea, daca ar iubi-o ar vedea ca este doar o fetita la fel de vulnerabila ca un copil de 5 ani, o fetita niciodata iubita ci mereu exploatata, un copil ne-iubit vreodata....imi pare rau pentru ea, e un omulet bun, prea bun si prea fragil pentru lumea in care traim, are nevoie de iubire, de sprijin, de intelegere, de cineva care sa o calauzeasca in viata, are nevoie sa invete sa fie demna, sa se respecte pe ea insasi, sa invete sa ia decizii, sa invete sa viata nu inseamna durere si suferinta, sa invete ca in 90% din cazuri viata e asa cum ti-o faci TU INSUTI: simpla sau complicata, luminoasa sau jegoasa.... viata noastra ne-o facem noi atata timp cat nu permitem altora sa ne-o fure, sa ne-o foloseasca, sa ne-o stoarca....are nevoie de cineva , dar nu de un sot dobitoc si egoist ci de un medic de specialitate.

    6
    7

  • lolozaur pe 12 Apr 2015, 20:52
    ce mod dragut de a spune ''am fost o c#rva''

    Ca ma fac sa rad toti wannabe filozofii care ii dau apa la moara acestei femei cu un trecut desfranat. Hai sa fim seriosi, tot ce a facut, i-a placut din plin. Acuma isi gaseste tot felul de scuze ptr viata pe care a avut o. Dupa ce a experimentat tot ce se putea, de la gang banguri si droguri si supt prin toatele, a ajuns la concluzia ca asta nu e de ea. A gasit un prost dispus sa o iubeasca nestiind ce femeie ieftina a fost inainte. Cunosc femei care au trait in saracie si au muncit, frumoase si curtate de zeci de barbati si s-au tinut pe pozitii fara sa devina desfranate si apoi sa se scuze '' ahh, ma auto pedepseam si eram drogata''' Marsh de aici,mai intai tre sa accepti faptul ca ti-a placut sa fii o taratura si o partida usoara, ca de iertat nu ai ce sa ierti la tine. In locul aluia, bagam direct divort. Pacat de el ca nu stie ca a investit 3 ani sentimente intr-o femeie ieftina plina de scuze. Marsh de aici ipocritilor.

    13
    15

  • elena pe 12 Apr 2015, 20:04
    Poveste inventata

    Literatura ieftina.

    11
    8

  • Meri pe 12 Apr 2015, 18:24
    Stii foarte bine care e greseala ta

    "În primul an cu el am învățat să mă iert, să trec peste toate și să o iau de la capăt. Eu am depășit totul și mi-am restartat viața. El nu știa, atunci, multe din trecutul meu." Aici ti-ai raspuns singura la intrebarea care e greseala ta. Te-ai iertat tu pe tine ca asa ai hotarat tu. Datorita si alaturi de el, dar fara sa-i spui adevarul despre tine. El a participat la ceva fara sa stie la ce anume. Parerile tale de rau sunt tardive. Trebuia sa fii atat de sincera inainte de casatorie, daca iti pasa si de el si nu doar sa te ierti pe tine. Nimic nu se ia de la capat, nici viata, totul se continua.

    10
    6

  • Mariana pe 12 Apr 2015, 16:30
    poveste adevarata

    Indreptati-va spre Biserica lui Hristos. Deveniti Crestini Practicanti. Mergeti la in fiecare duminica la Sfanta Liturghie. Alegeti-va amnadoi un preot duhovnic si va spovedeti tot timpul. Astfel se va naste omul nou in fiecare dintre voi si veti putea incepe o viata noua.

    7
    9

  • Mariana pe 12 Apr 2015, 16:30
    poveste adevarata

    Indreptati-va spre Biserica lui Hristos. Deveniti Crestini Practicanti. Mergeti la in fiecare duminica la Sfanta Liturghie. Alegeti-va amnadoi un preot duhovnic si va spovedeti tot timpul. Astfel se va naste omul nou in fiecare dintre voi si veti putea incepe o viata noua.

    6
    12

  • alchimist pe 12 Apr 2015, 15:24
    comentariu

    ce-si face omu cu mana(gura) lui nici dracu nu desface.asa ca nu mor de mila tipei

    9
    13

  • gabi pe 12 Apr 2015, 15:02
    !!!!!!!!!

    Planeta se invarte perfect,soarele a rasarit la timp,un singur gand si o singura emotie in mintea ta si e o zi proasta ! da i jos chilotii si smotoceste`i penisul ,fii obraznica cu el

    3
    13

  • dANIEL pe 12 Apr 2015, 14:49
    Un surogat ...

    Parerea me este ca, de fapt, EL se simte complext de faptul ca EA are muuuuult mai multa experienta. Si ca el s-ar putea sa nu o satisfaca fizic (uitand ca ii ofera altfel de satisfactii!). Este complexat. Limitat spiritual. Nu crede, de fapt, in dragoste ci doar in surogatul ei fizic (sexul). Daca cineva (EA, in acest caz) reuseste sa treaca peste mizeriile vietii, sa iasa din bezna in care societatea omeneasca te arunca (aceeasi care acum este taaare morala si judeca si da lectii de cinste) si sa se re-construiasca, ei bine, acea persoana este muuuult superioara celei care 'nu poate sa ierte" ... Si mult mai capabila, si asta din toate punctele de vedere!!! Inca ceva: obisnuim sa-i ceilalti prin prisma proprie. Cu alte cuvinte, daca cineva nu are incredere in partener inseamna ca, de fapt, acea persoana ar insela cu prima ocazie (daca nu o face este doar pentru ca ii este frica). Eu, daca as fi in locul ei, as pleca de langa un astfel de surogat de om.

    10
    12

  • Doru pe 12 Apr 2015, 13:43
    Mare greşeală

    Odată ce recunoşti că te-ai renăscut a doua, trecutul fiindu-ţi doar un amar şi l-ai dat deoparte, logic este să-l ştergi şi din amintiri că nu sunt amintiri de vacanţă. Şi într-o ţară ca România, să povesteşti partenerului tău, relaţiile cu alţi parteneri, este cea mai mare greşeală pe care o poate face o femeie sau un bărbat. Păcat de renaşterea ta, pe care ţi-ai transformat-o în cenuşă în mai puţin de trei ani. E un record.

    13
    5

  • octavian pe 12 Apr 2015, 13:24
    marire si decadere

    am citit cu atentie celelalte comentarii,fiecare isi expune opinia dupa calibrul mental si nivelul spiritual. unii sunt intelepti de-a dreptul,ferice de ei. Dramatica poveste! faptele rele din trecut isi arunca umbra peste prezent...dar omul este fiinta sociala,nu traieste in padure: in mijlocul nelegiuitilor multi se poarta nedemn,iar un exemplu nobil ii scoate din mocirla. sotul tau este un om cu principii,un om curat si puternic care poate a respins multe tentatii la viata lui. Acum a venit vremea sa afle daca este ca fariseul din evanghelie: el nu e ca tine si nu a fost ca tine (insa nu stie ce va fi!! are timp sa se tavaleasca in mocirla,desi crede ca lui nu i se poate intampla...) Tu ai avut parte de o binecuvantare,ai cunoscut viata cea frumoasa si adevarata. Daca el iti va intoarce spatele,accepta. nu te lamenta! suferinta aceasta crancena te va purifica de pacatele trecutului! si chiar daca nu vei mi fi fericita niciodata,pacatul iti va fi strain. pana la urma suntem trecatori pe pamant,nici marea fericirea lumeasca nu e vesnica,batranetea si moartea rezolva tot. Important este cum te intorci la creatorul tau......Bine ar fi ca iubitul tau sa inteleaga ca i s-a dat puterea de a scoate la iveala ingerul din tine. asta ca oamenii nu se schimba.este si nu este adevarat! depinde de context si de ce este ascuns in adancul fiecaruia. citeste vietile sfintelor pelaghia si maria egipteanca, prostituate notorii care au depasit pe multi asceti prin viata lor sfanta.......

    10
    7

  • Mary pe 12 Apr 2015, 13:23
    Iertare

    Sinceritatea aceasta este de mare pret inaintea lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu te-a iertat prin insati marturia ta in credinta crestina, atunci si noi oamenii care suntem pacatosi trebuie sa iertam ca sa fim iertati. Continua sa fii sotia buna de pana acum si cere ajutorul lui Dumnezeu in continuare. El va lucra la inima Lui.

    14
    6

  • maria pe 12 Apr 2015, 13:19
    aceasta este tradare !

    Uneori ar trebui sa ascundem unele fapte din trecutul nostru sau chiar din timpul casniciei (facute cu buna stiinta,din greseala sau situatia ne-a impus-o),intocmai pentru a nu destrama casnicia. Dar in cazul de fata...ar fi fost imposibil sa ascunzi asemenea trecut. Este un trecut cu toate viciile:droguri,prostitutie,alcool. Aceasta femeie din cazul de fata in teama de a nu pierde acest barbat a ascuns un trecut oribil.Este o reactie cat se poate de fireasca a sotului acesteia de a pune capat casniciei pentru ca se simte tradat,inselat,mintit si oricat de tare si-ar iubi sotia in sufletul lui exista multa nesiguranta,neliniste si chiar daca s-ar stradui sa o tina langa el...ii este imposibil. Acum o vede cu alti ochi,cu alta inima.Din punctul meu de vedere...din pacate nu cred ca poate salva casnicia . Mai rau...este posibil ca el sa se schimbe,sa devina o persoana cu un comportament instabil .Nu va putea niciodata sa accepte ca persoana pe care a iubit-o ,in care a avut cea mai mare incredere inainte de a se casatori ,l-a tradat ascunzandu-i trecutul vicios. Daca sotia s-ar pune in locul lui...eu cred ca l-ar intelege mult mai bine.

    10
    5

  • Lavinie pe 12 Apr 2015, 13:16
    Frici/temeri, blocaje

    Tocmai am vazut mai sus comentarii cu "greseala ta". Imi vine sa zambesc fiindca nu acest lucru ajunge la problema in esenta. Doar aduce sentimentul de vinovatie si nu lasa loc analizei, ce s-a intamplat in mintea persoanei, ca de aici pleaca totul. Tocmai ai descoperit fricile/temerile si mai ales blocajele sotului tau. Si-a format in decursul relatiei, casniciei o imagine atat de buna despre tine, prin dorinta si convingerea de a pastra o imagine intacta despre tine, incat minutele povestite despre trecutul tau au aruncat in aer anii de relatie + casnicia. I-e frica si crede ca faci lucrurile fata de el de fatada sau sunt ascunse iar intr-o buna zi le-ai putea scoate la iveala. Aceasta posibilitate, din multe altele, ii da multe batai de cap. Din aceasta cauza se simte derutat, nu te mai recunoaste. I-e teama sa isi arate sentimentele fata de tine, i-e teama ca poate suferi mai mult. Nu iti poate accepta trecutul fiindca nu a trecut printr-o experienta asemanatoare, e complet noua pentru el si ilogica (lipsita de argumente solide - da, totul se petrece mental) . Totul se petrece in mintea lui - viitoare posibile scenarii si lucrurile relatate de tine despre trecut incat uita de prezenta ta, de femeia de care s-a indragostit si era (sau se presupune ca e) "indragostit". Sunt fixatii atat de puternic inradacinate, prin educatie, experienta, societate, incat sunt greu sau aproape imposibil de trecut peste ele si de a vedea acea persoana cum este cu adevarat. Asa ca: nu are rost sa te invinovatesti despre trecut, ai facut acest lucru destul. Despre el n-am ce zice...se vede cat de "om bun e" daca in cateva propozitii se indoieste de faptul ca s-a casatorit cu tine s.a.m.d. Si aici nu ma refer la "om bun" (bunatate) - nici nu neg ca nu ar fi. Sunt multi oameni buni dar...bunatatea nu e de ajuns pentru a invata sa treaca peste barierele/fixatiile si alte probleme create chiar de e sau prin intermediul altor factori.

    7
    4

  • Simona pe 12 Apr 2015, 13:15
    De la capat

    Relatia a fost construita pe un mare gol, iar acum s-a surpat. Singura solutie pe care o vad este recladirea relatiei de la zero. Daca el o iubeste cu adevarat va accepta, daca nu, atunci cu siguranta va gasi ceva mai bun si poate-poate va invata ca o relatie trebuie faurita doar printr-o comunicare treptata, sincera si fara ascunzisuri. Amanuntele pot fi indulcite si rotunjite, pentru ca oamenii nu sunt niste sfinti si rareori sunt capabili sa inghita un trecut ghimpos, insa a tranti un asa calup de nebunii pe nepusa masa e clar ca nu functioneaza.

    16
    0

  • iulian pe 12 Apr 2015, 13:12
    Isus a spus:

    "Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra"...nimeni nu te poate judeca,risti sa fii si tu judecat la randul tau! Si a continuat astfel: "Voi judecaţi după înfăţişare; Eu nu judec pe nimeni" Dupa umila mea parere,trebuie sa lasati totul in urma si sa va vedeti de frumoasa viata care va este oferita,nu este timp de prejudecati,de vorbe si ganduri negative.Pot sa-ti spun din experienta proprie ca daca va fi sa va despartiti,sotul tau,nu va fi niciodata fericit indiferent cu cine ptr ca este in firea lui sa judece pe toti cei din jurul sau Si ca un sfat personal,cred ca ar trebui sa vedeti impreuna Isus din Nazareth,in regia lui Franco Zeffirelli cu Robert Powell in rolul principal,cred eu ca ar fi de ajutor.Succes!

    8
    5

  • Dana pe 12 Apr 2015, 13:06
    Dreptul la o alta viata

    Se pare ca de data asta, el este cel care dezamageste si nu stiu daca poti accepta ca cineva caruia tocmai i-ai spus, cu frica si speranta, secretetelui unui trecut caruia nu-i mai apartii, sa se foloseasca de asta pentru a te lovi prin indepartare. Dorinta ta de schimbare si echilibru te-a determinat sa-i atribui calitati pe care nu le are si mai ales ...calitatea de a ierta si de a intelege ca in fiecare trecut al fiecaruia exista momente incomode si regretabile, dar si acestea fac parte din lectiile vietii si daca ele schimba un om in bine, nu cred ca cel de langa tine sau ceilalti (bagatorii in seama), trebuie sa judece pentru ca nu au ce. Acel om care facea toate ororile sub influenta drogurilor sau a varstei, nu mai exista. Si fiid Pastele, ma leg si eu de o lege divina care spune dar nu e auzita tocmai de puritanii care adora sa comenteze viata altora(personala li se pare perfecta), si repet NU JUDECATI! Incecati sa ajutati, dar daca va este imposibil...abtineti-va, comentariile critice nu va fac mai buni decat femeia care si-a strigat frica. ea cel putin, s-a schimbat. Paste cu lumina in inimi si gand!

    10
    4

  • daman pe 12 Apr 2015, 13:04
    vrajeala

    degeaba faci pe reabilitata caci sti foarte bine ca e o chestiune de timp pana o vei comite iar. e de-ajuns sa va certati o data mai aprig si vei sari in primul caras care iti iese in cale, cu gandul ca te vei consola. mai bine taceai din gura si aia era ;)

    7
    13

  • NLP Satu Mare pe 12 Apr 2015, 13:01
    Problema e la el, nu la ea...

    Problema este la el, la stima lui de sine. Nu stie sa iubeasca, sa te inteleaga, ci e atent doar la propriul sau orgoliu, la ce va zice lumea... Renunta la el, nu e alegerea optima pentru tine. Cauta un partener cu stima de sine ridicata, si nu vei mai avea probleme de genul asta.

    11
    9

  • razvan pe 12 Apr 2015, 12:55
    kilometraj

    Daca aproape totul in lumea asta se contorizeaza, nu vad de ce nu s-ar face o propunere parlamentara pentru montarea unor kilometraje...intime. Ca sa stie tot crestinul ce-si aduce in batatura si sa nu mai existe discutii ca a luat-o resapata sau cu kilometrajul dat peste cap...

    8
    8

  • Lucian pe 12 Apr 2015, 12:12
    trecutul ti-l asumi ! nu-l ascunzi de viitorul sot !

    Am citit din comentarii si ma speriati ! Cica trecutul nu trebuie spus sau impartasit ?!?!?!? Ce prostie ! Pai atunci care este nivelul de incredere de demnitate pe care il ai in FAMILIE ? Pai cum poti construi viabil ... pe baza de minciuna pe fals ? Nu tine , voi chiar nu intelegeti ? Toate acestea trebuiau discutate inainte, nu dupa. Normal ca intereseaza trecutul, normal ca nu meriti un om curat daca tu esti murdara ! Dragilor duceti-va viitorul sot sau sotie in biserica inainte de casatorie si puneti-le toate intrebarile pe care le considerati importante ! Repet INAINTE ! Priviti persoana in ochi cand raspunde - veti recunoaste omul cinstit. Nu va grabiti, lasati timpul sa-si faca treaba - ve-ti avea puterea sa luati decizia corecta. PUNCT.

    21
    12

  • Cosmin pe 12 Apr 2015, 11:50
    articol

    Liana are dreptate. Trecutul tau face parte din viata ta si ceea ce esti in prezent, atat. Nu are nicio legatura cu el si nu a fost trait pentru actualul sot, ci pentru tine si formarea ta. Nu ai ce justifica, nu ai de ce te invinovati daca prezentul a facut un om bun din tine. E ca si cum ai blama drumul bolovanos care te scoate la liman, iar altii te-at critica pentru ca nu ai ales un drum mai usor si frumos care poate s-ar fi infundat! Nu te preocupa de aprobarea sau dezapronarea altora: sunt exprimari ale ideilor despre vita, bune sau rele, dupa masura proprie. Ce e de facut cu relatia ta: asa cum spunea Liana, comporta-te normal, ca inainte. Nu te invinovati, nu te dezvinovati pentru ceea ce esti, nu ai datoria asta fata de nimeni. Arata-i insa ca il iubesti, fa-l sa simta asta chiar si cand nu e cu tine. Glumeste pe seama "greselilor", foloseste umorul, rasul in legatura cu asta, fa-l pe sotul tau sa simta ca chiar acest trecut a intarit/intarit dragostea ta pentru el... Nu iti fa griji, vei sti ce sa faci! El insa va mai suferi probabil de-acum incolo, pana ii va trece. Daca nu, viata merge inainte...

    14
    4

  • corina pe 12 Apr 2015, 11:34
    ce nu stii nu te doare

    Ce nu stii nu te doare. Sunt lucruri care trebuie pastrate doar pentru tine. El nu e preot sa inteleaga si sa ierte - iar tu daca aveai nevoie de iertare - pentru ca presupun ca te simti vinovata de trecutul tau - trebuia sa o cauti in alta parte si in primul rand in tine. Trebuia sa tragi o linie si sa lasi in urma acele lucruri.Si inca ceva- nu oferi cuiva - oricui- argumente cu care sa te tina in sah- nu iti arati vulnerabilitatea. Acum faptul e consumat. Cred ca toti sotii isi doresc o femeie fara pata , fara defecte . Imi pare rau pentru voi- poate aveti totusi noroc si veti reusi sa mergeti mai departe.

    13
    7

  • Idee pe 12 Apr 2015, 11:32
    Cautati-l pe Hristos si El va invata Calea care trebuie urmata

    Nu te mai gandi la ceea ce a fost asa cum ti-ai da seama ca in fiecare An Hristos moare si invie de fiecare data ,chiar daca El a murit numai o data pe cruce si a inviat tot numai o data .Asa si oamenii mor si invie iar .Hristos ii ridica ca sa nu mai cada .Nu conteaza trecutul tau ,da-l la spate si cauta-l pe Dumnezeu ca sa te invete ce sa faci mai departe .Viata este un dar de la Dumnezeu care merita traita frumos !Daca esti nelinistit si nefericit asta inseamna ca nu poti trai viata asa cum iti doresti ca sa ai pace in suflet si dragoste ,armonie in caminul tau .Roaga-l pe Hristos sa te ajute in nevoile care le ai tu si in nevoile care le are el ,cunoasteti-va bine in adevar si nu in minciuna .Cel care e de partea adevarului nu poate trai cu acela care e de partea minciunii >Poate e frica ,e gelozia ,e duhul din om care il nelinisteste pentru ca nu este credinta si frica de Dumnezeu si de legile Sale >Respectati legile Domnului si daca va incredeti in Domnul toate necazurile si problemele vor pieri !Dumnezeu sa va lumineze si sa va invete ce trebuie sa faceti ! Nu conteaza ce a fost ,conteaza ce iti propui de acum incolo cu partenerul tau si mai conteaza cat de bine te cunosti pe tine si cat de bine se cunoaste el pe sine >Inainte de a va fi cunoscut trebuia sa va etalati caracterul ,principiile de viata ,talentele care le aveti si dorintele de a le realiza pentru a va construi un viitor >poate el sau ea gandeste numai o aventura si nimic serios .Poate gandeste numai sexualitate sau numai banii ,puterea materiala si trebuiesc cunoscute gandurile omului .Oamenii pot ascunde boli sufletesti si trupesti ,acestea nu pot fi vindecate fara Hristos>Poate aveti zodii diferite si caractere diferite si nu sunteti maleabili unul altuia .Intotdeauna unul trebuie sa cedeze in fata celuilalt ca sa fie pace si bine .Depinde cat de mult sau putin poti ceda in favoarea aproapelui tau >de asta e nevoie de potrivire de caracter si de credinta in Dumnezeu >Cand afli punctele slabe ale tale si ale lui ,le scrii pe hartie si ii ceri lui Dumnezeu sa schimbe la partenerul tau ceea ce tie nu iti place iar el la fel sa se roage sa schimbe Dumnezeu la el ce tie nu iti place si numai rugandu-va unul pentru altul veti gasi calea cea buna .Tatal

    7
    10

  • stefan pe 12 Apr 2015, 11:31
    Nu va mai aruncati cu capul inainte

    Nu va mai aruncati cu capul inainte intr-o relatie, indiferent de cat de mirobolant vi se pare omul sau oama respectiva la inceput. Vina iti apartine tie, pentru ca nu i-ai spus la inceput cu cine se incurca. E si normal sa reactioneze asa. este o situatie foarte delicata. mi-aduc aminte cum dadeau astia la TV ca spunea Visinescu ca el nu este de vina ca a fost un tortionar si o jigodie, pentru ca "asa erau vremurile atunci", iar toata lumea comenta ca "cine l-a pus sa accepte sa tortureze oameni, putea sa spuna NU", corect??? Dumnezeu stie ce si cum e cu viata omului, dar una e sigur, ca viata omului este teribil de complicata si ofera surprize de taci ca pestele in saramura si nu mai spui nimic. Un lucru e sigur: saracul baiat, nimeni nu ar vrea sa fie in locul lui. eu iti dadeam una peste bot, una, nu mai multe, pentru ca m-ai facut sa-mi pierd timp pretios din viata mea cu tine si nu mi-ai spus adevarul, ca puteam sa fiu cu o femeie de calitate, nu cu una ca tine, apoi iti dadeam papucii. sa-i fie invatatura de minte si lui.

    7
    13

  • nicu43 pe 12 Apr 2015, 11:29
    Iertare...

    Am citit aproape toate comentariile legate de drama acestei femei.... dar nu am gasit nici oreferire la drama Mariei Magdalena, similara cu cea comentata . Oare nu cunoastem Biblia sau santem coplesiti de fariseism, incat nu mai putem ierta ,la fel cum a facut Isus.?

    12
    9

  • erno pe 12 Apr 2015, 11:23
    Nimeni nu este perfect

    Daca i-ai spus, lui sau oricui altcuiva, noua, tuturor, asta conteaza; inseamna ca ai fost sincera, nu te-ai ascuns sub o masca. Iti pare rau de ce ai facut? Esti hotarata sa nu mai repeti niciodata aceleasi greseli? Nu mai este timp de judecata. Tu ai nevoie de medicament, nu de judecata. Oare cand un om este in primejdie de moarte, va sta sta medicul sa il judece, sau ii va da medicamentul salvator. Asa si tu, mergi pe calea pocaintei, ca sa primesti iertare si vindecare. Cauta un duhovnic si totul va fi bine, mai mult decat poti spera. Si eu am gresit in trecut, dar cu pocainta, azi am o prietena care este mai mult decat am cerut in rugaciunile mele, am primit un dar care este de mii de ori mai mare decat nadajduiam sa primesc. Asa si tu, nu deznadajdui. De nimic, niciodata. Iertarea este a celor ce o cer.

    6
    6

  • catalina pe 12 Apr 2015, 11:21
    sinceritate brutala

    uneori sinceritatea asta brutala este de admirat,tine de caracter,totusi in anumite cazuri mai trebuie indulcita.Daca si sotul tau dincolo de imaginea asta de barbat bun,perfect,ideal ti-ar fi scos pe taraba cate femei a inselat,de cate a profitat facand-o pe-a gigolo,un casanova care culmea s-a linistit cand te-a intalnit pe tine,l-ai ierta,a-i avea incredere in el?Daca da,meriti iertarea si sa va tociti neincrederea pana se transforma in incredere,trecutul lui ai da neincredera de acum in tine.

    11
    4

  • Ovidiu pe 12 Apr 2015, 11:18
    Da

    Greasala ta e ca i-ai spus? :))))) Nu faptul ca te-ai culcat cu cati, cine si cum, te-ai culcat ci faptul ca ai spus? :))) Foarte amuzant.

    9
    17

  • EmP pe 12 Apr 2015, 11:15
    ...

    Cand ai fost sincera si deschisa este singura data cand nu ai gresit. Nu cauta o formula magica sau o rezolvare instantanee caci trebuie sa accepti ca greselile se platesc in viata. Nu te judec dar trecutul tau a fost o greseala si nu momentul de sinceritate. As incepe prin a nu-mi mai reprosa ca am spus adevarul si a merge mai apoi pe aceiasi cale, a sinceritatii si increderii. Daca exista acel "ceva" intre voi el va reusi in timp sa estompeze imaginile macabre din trecutul tau, daca nu, macar ai reusit sa treci acea linie catre incredere si decenta, catre adevar si normalitate iar relatiile tale viitoare nu vor mai incepe sub semnul miciunii. Trecutul tau poate fi grotesc dar eu cred in dorinta de schimbare. Greseala e, odata ce ti-ai asumat trecutul si ti-ai dorit schimbarea, ca nu ai inceput relatia cu adevarul. Teama de adevar nu trebuie sa te duca la o alta minciuna caci o relatie asa cum iti doresti nu se poate construi decat pe sinceritate si incredere.

    16
    2

  • Ticu pe 12 Apr 2015, 11:09
    regrete tarzii

    Este o zicala veche...Cum iti vei asterne , asa vei dormi. Dupa ce unii oameni fac toate relele lumii, vedem ca se pocaiesc subit si vor sa fie tratati ca Maica Precista. Observ ca le lipseste mereu ,simtul responsabilitatii faptelor comise. La fel fac si criminalii si cer clementa dupa ce au facut crima, spunand ca e prima si ultima...Avem un creier si o educatie ,dupa ce am coborat din copaci si trebuie sa suportam consecintele faptelor noastre.

    15
    6

  • Costel G pe 12 Apr 2015, 10:58
    E greu...

    Este greu sa dai sfaturi pertinente in astfel de situatii...Il inteleg pe el, nimeni nu ar vrea sa ia o sotie care a trecut prin 1000 de paturi, stiind ca tot atatia barbati te vor privi cu mila cand te vad cu ea...O inteleg si pe ea, care vrea sa se schimbe, si care, la urma urmei, a fost sincera.Cred ca daca o iubeste cu adevarat, va trece peste trecutul ei, dar ii va trebui timp, iar ea va trebui sa-i dovedeasca cu adevarat ca este alta femeie. Una peste alta, povestea este o lectie pentru tinerele de azi.

    25
    2

  • Costel G pe 12 Apr 2015, 10:58
    E greu...

    Este greu sa dai sfaturi pertinente in astfel de situatii...Il inteleg pe el, nimeni nu ar vrea sa ia o sotie care a trecut prin 1000 de paturi, stiind ca tot atatia barbati te vor privi cu mila cand te vad cu ea...O inteleg si pe ea, care vrea sa se schimbe, si care, la urma urmei, a fost sincera.Cred ca daca o iubeste cu adevarat, va trece peste trecutul ei, dar ii va trebui timp, iar ea va trebui sa-i dovedeasca cu adevarat ca este alta femeie. Una peste alta, povestea este o lectie pentru tinerele de azi.

    11
    3

  • Ela pe 12 Apr 2015, 10:40
    Il inteleg !!!

    Sunt o ea si am avut parte de o iubire extraordinara cu un el care a avut un trecut similar cu al doamnei din povestea de mai sus, nu chiar atat de murdar... insa ... A fost mare iubire, intelegere , pasiune, toate reciproce, nu am ajuns pana la casatorie din fericire desi el cam grabea lucrurile si recunosc ca ma iubea cu toata fiinta , era vizibil nu prin vorbe ci prin fapte si vedea toata lumea din jurul nostru. A facut tot ce i-a stat in putinta sa ma faca fericta si chiar am fost, INSA, cand a venit si momentul aflarii trecutului si am aflat picanteriile din viata lui, eu care credeam ca omul de langa mine avea si in trecut verticalitatea si moralitatea din momentul in care ne-am cunoscut, ceva s-a rupt in mine ... nu brusc ... pas cu pas in decursul a catorva luni. Daca era vorba de cateva "patinari" nu as fi spus nimic, le puneam e seama tineretii, lipsei de experienta, etc ... Am apreciat ca a fost sincer, pentru ca relatia era foarte serioasa si era de la sine inteles ca sinceritatea este una din "pietrele" de baza din temelia unei relatii. Eu zic ca doamna de mai sus a procedat bine ca a fost sincera, pentru ca mai repede sau mai tarziu, adevarul tot se afla si era mai rau daca ajungeau sa aiba si un copil si cand el afla adevarul sa renunte la ea si sa sufere si un suflet nevinovat. Orice persoana trebuie sa fie sincera in relatiile serioase, si daca celalat te accepta cu ... "zestre" cu tot, adica trecut, e bine, daca nu , inseamna ca nu sunteti unul pentru celalat. Dragostea cu sila nu merge, e doar agonie si are ca finalitate tot despartire si prelungirea suferintei. Eu ii sugerez doamnei sa inteleaga ca fiecare lucru in lumea asta are un pret si poate ca acesta este pretul pe care trebuie sa il plateasca ea pentru trecutul mizerabil si sa incerce sa inteleaga ca poate sotul ei simte repulsie acum fata de ea asa cum am inceput sa simt eu pentru ex-ul si este un lucru pe care nu il controlam mental si este ireversibil. Cand incepe sa iti fie greata de ceva sau cineva nu mai e nimic de facut decat distantarea de obiectul cu pricina. O alta gresala a ei este ca ea pare dependenta afectiv de el, ori niciun un om nu se vrea sufocat. Daca mai exista vreo speranta pentru ea, ea trebuie NEAPARAT acum sa nu faca grelasa ex-ului meu de a da explicatii, fapta e consumata , ea ar trebui sa ii spuna ca regreta nespus de mult ca nu il poate face fericit din cauza trecutului ei si sa se retraga, sa plece din caminul conjugal , iar in acest caz, daca el o iubeste inca si o poate ierta o sa o caute, daca nu ... trebuie sa accepte realitatea. Mie nu imi e mila deloc de ea cum nu imi este de loc nici de fostul meu , imi este doar greata de toti curvarii si dezaxatii, indiferent ca este o chestiune de scurt sau lung timp .

    13
    12
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod