Poveste adevărată: "I-am spart emailul tatălui meu și am aflat că o înșela pe mama"

Am 16 ani și mă pot considera un monstru: am distrus căsnicia părinților mei și mi-am făcut tatăl să mă urască. Îmi dau seama că am greșit, deși am avut intenții bune, dar cred că dacă ar fi să o iau de la capăt aș face la fel. Iar tatăl meu asta nu poate să-mi ierte.

Am aflat că tata are o amantă cu un an în urmă. Întâmplător am dat peste o fotografie în laptopul lui, pe care fusese evident că o ștersese, dar eu am reușit s-o restaurez pe computer, din coșul de gunoi. Mă jucam cu diverse chestii, pentru că sunt pasionată de IT și îmi place să fac aproape orice pe calculator. În fotografia aia tata și femeia aceea erau foarte tandri, într-un oraș din România, unde probabil el spusese că se duce în delegație.

A fost o lovitură dură pentru mine să înțeleg că tata nu îi era fidel mamei.

Până la 15 ani crezusem că au o căsnicie minunată, că suntem norocoși, într-o lume în care toată lumea divorța în jurul nostru. În clasa mea mai mult de jumătate dintre copii au părinții divorțați, recăsătoriți unii divorțați a doua sau a treia oară. Niciodată nu i-am înțeles pe oamenii ăștia, de ce mai fac copii dacă tot nu vor să fie împreună?

Aș vrea să se înțeleagă că am făcut ce am făcut pentru că îmi iubesc părinții și pentru că îi voiam să fie din nou ai mei, în niciun caz să se despartă și să îmi stric familia.
Nu am făcut ce am făcut pentru că aș fi fost obsedată să-mi demonstrez că sunt un bun hacker, pentru că nu asta mă interesa atunci. E drept că îmi place foarte mult să îmi demonstrez mie că nu am bariere pe Internet, dar în cazul de față nu asta era important, ci să le salvez căsnicia alor mei.

Așa că am decis să intru în emailul tatălui meu și să văd ce e acolo. Nu mi-a fost greu să găsesc schimbul de emailuri cu femeia asta, de care tata părea destul de atașat. Ce m-a durut mai tare a fost că am aflat din emailurile alea că se purta cu ea ca și cu mama.
Uneori folosea aceleași cuvinte. Și asta mi s-a părut cel mai dureros. Cum să facă asta?

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Evita pe 13 Oct 2014, 14:56
    ..

    Lasa-i timp de gandire, sa-si puna ordine atat in ganduri cat si in viata care i s-a schimbat.Da, a gresit, dar trebuia sa il confrunti direct in loc sa starnesti furtuna in familie. Era treaba adultilor sa isi rezolve divergentele. Ii poti scrie cum te simti, cand va fi pregatit sa iti raspunda o va face. Asadar scrie-i si lasa mingea in terenul lui.

    0
    0

  • Eva pe 12 Oct 2014, 00:09
    e simplu

    Fata draga, lasa lucrurile asa cum sunt. Nu schimbi tu firea omului fustangiu. E tatal tau, ok, dar a ales sa traiasca langa cine-l merita si viata ii va plati cu aceeasi moneda. Ai facut bine ca l-ai demascat, oricum mama ta ar fi aflat de aventura si l-ar fi parasit. Tatal tau iti va cere iertare pentru tot, mai tarziu! Vei vedea!

    6
    0

  • ana pe 11 Oct 2014, 23:34
    .

    Este evident ca tatal tau e cel imatur in toata situatia asta. el a gresit, dar tu esti vinovata pentru ca l-ai descoperit?:)) vai,doamne. Nu ar trebui sa incerci sa te impaci cu el. Este vina sa in totalitate. esti copilul lui si nu are dreptul sa se poarte asa cu tine, la fel nu cum avea dreptul sa o insele pe mama ta. Ce pot sa spun, parerea e ca merita o pedeapsa. i se va face dor de tine si va realiza ca a gresit. daca tu il vei cauta, nu isi va da seama niciodata ca a procedat cum nu trebuie. daca as fi in locul tau, ba chiar as fi intrigata de faptul ca el considera ca este nevinovat si nici nu m-as gandi la impacare. intradevar este tatal tau, dar asa cum el isi permite sa te trateze altfel, tu de ce ai avea vreo retinere? pana la urma el este adultul si trebuie sa dea dovada de maturitate odata si odata, caci niciodata nu e prea tarziu.

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod