Indragostita de altcineva?

Unul din cinci adulti este indragostit de altcineva decat partenerul lui, potrivit unui studiu
"Sa traim fericiti pana la adanci batraneti"... pare a fi un deziderat tot mai greu de indeplinit, daca este sa tinem cont de rezultatul unui studiu recent, potrivit caruia unul din cinci adulti este, de fapt, indragostit de altcineva decat partenerul lui. Si unde se afla ispita? Potrivit cercetarii, la job sau in cercul de prieteni apropiati.

La studiu au participat 3.000 de persoane care au fost alese, deloc surprinzator, dintre cele care nu erau pe deplin fericite in relatia stabila.

Se pare ca si cei care erau foarte fericiti cu jumatatea lor n-au scapat de tentatia de a-si insela partenerul, 50% dintre ei recunoscand ca, uneori, au anumite sentimente pentru altcineva.

Dintre partenerii care se indragostesc de alte persoane, unul din sase incepe o relatie. Insa, "vestea buna", potrivit studiului, este ca asta se intampla doar o singura data pe parcursul vietii in doi.

"Cercetarea arata doar cat de multe persoane cred ca este posibil sa simta iubire pentru mai mult de o persoana", a declarat purtatorul de cuvant al firmei care s-a ocupat de sondaj.  

Potrivit aceluiasi studiu, dragostea pentru altcineva dureaza, in medie, trei ani si trei luni, iar barbatii sunt mai susceptibili sa se indragosteasca de altcineva decat femeile, 22% chiar declarand ca iubesc doua femei. In ceea ce le priveste pe femei, numai 15% dintre acestea se gasesc in aceeasi situatie.

29% dintre barbatii participanti la studiu au afirmat ca vor sa isi paraseasca partenera pentru alta femeie, in timp ce doar 19% dintre femei si-ar parasi iubitul pentru un altul.

Mai bine singura decat nefericita


"Se spune ca barbatii sunt cei care insala cel mai mult, insa acest lucru nu trebuie generalizat, pentru ca exista situatii si situatii, la fel cum exista femei si barbati, care au caractere si firi diferite", este de parere Aida. "Se poate intampla acest lucru, sa te indragostesti de altcineva in timp ce esti intr-o legatura stabila, insa, cel mai bine este sa pui capat relatiei in care esti implicata, mai ales daca sentimentele nu iti dau pace mai mult timp. Daca nu rupi relatia, inseamna ca il minti pe cel de langa tine si te minti si pe tine. Crezi ca merita efortul? Fiecare pe drumul lui si gata!", concluzioneaza Aida.

"Se poate intampla...", spune Loredana pe pagina de Facebook a Eva.ro. "Mie mi s-a intamplat o chestie in genul respectiv doar ca nu era dragoste, pur si simplu imi placea foarte mult un baiat datorita comportamentului si aspectului fizic probabil, asta in timp ce eram intr-o relatie. Am stat si mi-am pus o mie de intrebari, ca de exemplu 'daca merita sa risc relatia pe care o am pentru ceva care nu aveam siguranta ca va fi ceva serios' si am ajuns la concluzia ca nu merita", marturiseste ea.

Intr-adevar, este greu sa traiesti cu pecetea vinovatiei in suflet, sa ajungi sa iti fie mila de cel alaturi de care iti imparti viata, pentru ca tu nu poti sa il scoti din minte pe el, cel de care te-ai indragostit. "Viata iti rezerva multe surprize si ti se pot intampla lucruri care pana si pe tine te uimesc", spune Catalina. "Am patit-o si eu si nu a fost tocmai placut. Impresia mea era ca relatia in care eram implicata de ceva timp era una extrem de solida si echilibrata, insa era doar o relatie confortabila, am realizat eu mai tarziu. S-a intamplat sa cred ca m-am indragostit de altcineva, dar mi-am dat seama la timp ca traiesc o iluzie, am renuntat la ambele relatii si mi-am vazut de drumul meu, de viata mea. Decat sa fiu nefericita, am preferat sa fiu singura si bine am ales, pentru ca viata mi-a rezervat alte lucruri, mai frumoase decat mi-as fi putut imagina vreodata", conchide Catalina.

Dragostea, ca dependenta de alcool


Intr-un alt studiu dat publicitatii astazi, in opinia cercetatorilor americani, iubirea ar putea fi inclusa pe lista viciilor. Dragostea este perceputa de creier ca o dependenta, iar cei care s-au despartit de o persoana draga intampina serioase dificultati in a depasi momentul.

Dupa cum spune si Helen E. Fisher, care a facut parte din echipa care a realizat acest studiu, "dragostea este precum un viciu, este o dependenta puternica, dar frumoasa, atunci cand totul functioneaza bine, si sfasiitoare atunci cand totul merge prost".

Potrivit cercetatorilor, in momentul in care unei persoane care tocmai s-a despartit de iubit/iubita i se arata o imagine cu acesta/aceasta, la nivelul creierului i se activeaza zone care raspund de dependenta de alcool si de alte droguri. Aceeasi oameni de stiinta au descoperit ca barbatii sufera mai mult decat femeile atunci cand se despart de iubite, ei fiind afectati mai mult de calitatea relatiei, iar femeile de existenta sau absenta acesteia.  

Alegerea este numai a ta


Este clar ca atunci cand altcineva intervine in viata ta, si esti implicata intr-o relatie, ceva nu functioneaza in parametri normali: fie sentimentele tale nu sunt destul de puternice fata de cel alaturi de care formezi un cuplu, fie partenerul tau nu mai este atent la nevoile tale, fie, pur si simplu, ai un moment de ratacire, care trage un semnal de alarma - ceva este in neregula in relatie.

Daca rezolvarea nu vine in perioada imediat urmatoare, daca sentimentele nu reusesc sa te intoarca din drum, atunci relatia este una fara sens. Solutia? Daca vrei sa fii fericita, alege un drum al tau pentru a-ti cauta dragostea in alta parte; daca iti place sa te chinui, ramai langa el si spera la fericire. Alegerea iti apartine...
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Euu pe 1 Dec 2014, 20:40
    Sunt intr-o situatie complicata ..

    Sunt intr-o relatie de 2 ani si ceva. Il iubesc mult pe iubitul meu ,dar de ceva timp am cunoscut un baiat . Suntem colegi la scoala postliceala. Si ma atrage enorm. Si eu pe el. Daca nu as fi fost intr-o relatie nu as fi stat pe ganduri si as fi acceptat sa fiu cu el.. Buun.. Relatia care o am acum a fost mereu una cu probleme. Ne certam foarte des, el ma face sa plang mereu .. Se poarta urat cu mine cand e nervos .. E cea mai egosita persoana pe care am intalnit-o.. Tin mult la el, dar simt ca in sfarsit am intalnit o persoana cu care ma potrivesc perfect. Dar imi e teama sa intrerup o relatie de aproape trei ani.. Nu vreau sa il fac sa sufere ..

    0
    0

  • isabella pe 21 Mai 2013, 03:37
    tentatie

    Eu am o relatie de 3 luni,insa nu cred ca sunt indragostita,adica imi place mult de el,avem multe in comun,mi se face dor de el de fiecare data cand plec acasa....Dar de cateva zile ma gandesc la un baiat cu care n-am schimbat decat cateva vorbe...il vad aproape in fiecare zi(lucram la 3 m unul de altul),ne facem semne,ne zambim etc....Consider ca e doar tentatie,pt ca de fapt eu nu-mi doresc sa-l fac pe prietenul meu sa sufere,avem o relatie frumoasa,chiar daca au trecut numai 3 luni.....Tine mult la mine,are grija de mine si eu sunt foarte multumita,incerc sa-l fac fericit,e un baiat extraordinar.Mi s-a zis sa am rabdare,dragostea vine cu timpul,dar mi-e ciuda ca am pus ochii pe tipul ala(nici nu stiu ce e cu el,cum il cheama....),mi-e ciuda pe mine,desi nu am ce sa fac.Tentatiile exista peste tot....trebuie sa le rezisti.Ma tot gandesc cum ar fi sa ma sarute,sa ma ia in brate etc....nu e normal asa ceva.Stiu ca nu sunt indragostita de prietenul meu,dar vreau sa fiu in relatia asta,stiu ca pot face sa fie bine.Cum fac sa nu ma mai gandesc la tipul ala?Ati trecut prin asa ceva?

    1
    1

  • nko pe 18 Sep 2012, 11:38
    nu stiu ce sa fac

    sunt cu baiatul asta de 10 luni..pot spune ca am fost f indragostita de el . a inceput sa ma sufoce. imi spune de 10 ori pe zi te iubesc, ar vrea sa fie langa mine tot timpul...sa ma tina in brate etc etc. simt ca nu-l mai suport dar nu pot sa ma despart de el. am o retinere. partea proasta este ca este un tip de care imi place. si cand sunt cu prietenul meu vorbesc numai de respectivul: cat de dragut e, oare pe unde o fi...le zic in spirit de gluma dar el a inteles ca il plac pe acel baiat. sunt intr-o mare dilema. nu pot sa ma despart de el, dar nici sa continui asa; mai ales ca imi sta gandul si la a doua persoana:(

    0
    2

  • cosmin.... pe 17 Sep 2012, 19:57
    si nu crezi ca baieti sufera mai mult:)

    eu am avut o relatie de 3 ani si jumatate...dupa ceva timp nu ne mai simteam la fel...de amdoua partile...si ia sia loat avant si mia dat papuci....de atunci au trecut 2 ani...si nu am mai avut pe nimeni...pur si simplu nu am mai avut rabdarea necesara sa mai incep ceva...a fost...nush cum sa explic...pur si simplu mai aveam putin si ma faceam popa..toata chestia ma distrus..si credema ca nu ai cum sa nu suferi...eu merg pe o premiza orice picior in fund e un pas inainte....da piciorul ala a stat cam 3 ani si jumate la mine in fund...si e greu sa te obisnuiesti iar fara picior....asa ca iati gandu ca barbati...nu sunt capabili sa simpta regrete si dor de persoana cu care au impartit atatea clipe frumoase si rele...

    1
    1

  • inger zambaret pe 10 Aug 2012, 13:50
    pentru inger trist

    Nu traiesti in trecut, ci in prezent si mai precis pentru viitor. Intrebarea care trebuie sa ti-o pui este extraordinar de simpla : Cel nou, ma face fericita? Ma face sa zambesc? Ma simt bine alaturi de el? Din ce ai scris acolo raspunsul este ca DA, cel nou face aceste lucruri. Ca ai un trecut cu tata mare, trecutul...este ceea ce ii spune si numele > TRECUT. Tu traiesti in prezent. E rational sa iti traiesti prezentul alaturi de cineva care reprezinta trecutul? Mergi la cel nou, poarta o discutie serioasa cu el despre ce asteptari ai de la el, observa daca este dispus sa te primeasca in familia sa...si in final, muta-te cu el intr-o garsoniera sau gazda , dupa posibilitati. In bratele cui te simti mai fericita si implinita? Alegel pe cel care te face sa te simti bine.

    1
    0

  • inger trist pe 7 Aug 2012, 11:26
    sunt in dilema:(

    am o relatie de 4 ani in kre nu toate lucrurile s'a intamplat tocmai roz au existat fff multe certuri reprosuri...in ultimul timp relatiile sexuale au devent din ce in ce mai rare o data la 3-4 luni....de o sapt am cunoscut un alt tip kre e total diferit mereu atent face lucruri pe kre actualul nu le'a facut in 4 ani il iubesc ink f mult pe actualul dar nu stiu ce sa fac....mi-e frik sa dau cu piciorul la atatia ani dar si cu cearta m-am saturat sa continui chiar dak sunt cu el chiar dak nu eu tot sufar....astept un sfat va rog mult:(:(

    0
    2

  • eirine pe 1 Aug 2012, 22:05
    some help

    Bun situtatia sta asa : sunt cu el de 2 ani,Relatia e ok..dar atat.Doar ok.Imi e dor de momentele in care ma simteam dorita si iubita. Recent,am gasit pe cineva care,ma facut mai fericita in 30min decat ( o sa ii spun actualului A ) A intr-un an. Sa nu mai zic ca nu mai am nicio placere in relatiie,si stau doar de dragul lui,ca nu vreau sa il ranesc. Sa ma despart de el?Sau sa continuui?

    0
    2

  • aisssa pe 24 Aug 2010, 02:49
    !

    Da..ai dreptate....Mersii de sfat,cred ca asa o sa fac:D!

    1
    1

  • Mirela pe 21 Aug 2010, 12:45
    pt aisssa -cum sa fac?

    Pai in primul rand daca dupa 2 saptamani ti-ai gasit un altul e pt ca nu-l iubeai cu adevarat.Apoi daca in acest timp nici el nu te-a cautat si n ici tu nu i-ai simtit lipsa....nu vad care e problema?Doar ca s-a intors?Nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard.Reflecteza bine ce simti pt unul si ce simti pt altul dar nu te juca nici cu sentimentele tale si nici cu ale lor.Bafta.

    1
    3

  • aisssa pe 14 Aug 2010, 14:35
    cum sa fac?!

    Am fost cu un tip iar dupa o perioada a plecat in germania ptr o luna...vro 2 sapt mi`a stat gandu` numa la el..dar dupaia am inceput sa ies cu un alt baiat si pana la urma ne`am combinat..acuma ala care a fost plecat in germania a venit din nou in tara si nu stiu ce sa fac..partea proasta e ca el sta la 35 de km de unde stau eu..si asta cu care sunt acuma sta in acelas cartier cu mine..ce sa fac,ma puteti ajuta?:-

    0
    2

  • Victoriasss pe 22 Iul 2010, 13:34
    !!!

    Am fost si eu intr-o relatie cu un baiat pe care credeam ca il iubesc, dar m-am inselat cind intr-o zi m-am indragostit de altul. Asa ca l-am lasat shi nu-mi pare rau deloc, acum sunt foate foarte shi foarte fericita de noul meu iubit pe care il iubesc enorm.

    2
    0

  • anna pe 19 Iul 2010, 16:01
    E complicat....

    Depinde si de relatii, ca daca esti casatorita de ceva ani ai si copii si altele pe cap gen casa, masina rate etc... e f greu sa pui capat unei relatii in care nu te mai regasesti, nu mai esti tu pe primul plan. Si cred ca de aceea se intampla atat de des ca persoanele implicate in relatii sa se indragosteasca de altcineva sa traiasa povesti imposibile, pentru a incerca sa regaseasca putina tandrete iubire fericire....desi sunt de cele mai multe ori sortite esecului si suferintei, astfel de relatii extra. Nu cred ca cineva angrenat intr-o relatie de lunga durata, ce implica copii, ar renunta atat de simplu si usor la tot, pentru cel mai probabil o iluzie. Eu zic sa traim clipa asa cum vrem cum ne este bine si sa incercam pe cat posibil ca fericirea noastra sa nu aduca nefericirea altora....si daca e sa fii indragostita sau indragostit de altcineva decat partenerul...traieste clipa poate maine se va risipi...oricum eu am o vorba "Familia e pe primul plan si nimic nu trebuie sa o destrame, nici un sentiment ori aventura" atunci cand intr-adevar merita. Da poate ca te-a inselat sau nu, insa nu asta e cel mai important in viata , ci ceea ce inveti din astfel de experiente si DISCRETIA!!!! Daca El e un domn si Ea se comporta ca o doamna.... nimic nu va afecta familia. Parerea mea, fiecare traieste asa cum simte, asa e cel mai bine. Sa nu mai judecam sau sa punem etichete, pana nu traiesti ceea ce traieste omul care ajunge intr-o astfel de ipostaza (inselat ori care inseala) nu stim nimic. Cuvintele sunt si raman doar cuvinte, situatiile sunt infinit de multe iar sentimentele la fel.

    5
    2

  • gigel pe 18 Iul 2010, 22:23
    hehe ;))

    Andreea e amuzanta! Da, e haios articolu', da' nu e vina autoarei, ci a sursei. ;)) Anyway, am auzit multe tipe spunand "daca te mine/ insala o data, se va mai intampla"...deci si-a doua, a treia oara. "O data" devine ecihvalent cu "mereu". Acum, nu stiu daca asta e valabil pentru toti baietii/ toate fetele. Poate unii se invata minte si nu mai repeta greseala. :))) ...Iar altii se invata cu faptul ca vor fi mereu iertati.

    3
    0

  • ana pe 14 Iul 2010, 14:41
    baietii

    nu cred de fapt imi este imposibil sa cred ca barbatii respectiv baietii sufera mai mult nu cred asa ceva, sau mai bine zis cati din 100 ar suferii dupa o despartire cam 1 sa fie, hai sa fim realisti

    2
    1

  • andreea pe 14 Iul 2010, 11:59
    ce usurare..doar o data

    "vestea buna" este ca asta se intampla doar o singura data pe parcursul vietii in doi. Doamne ce articol :)))inseamna ca acum ne-am linistit daca se intampla o singura data!!

    1
    1

  • Bianca pe 14 Iul 2010, 10:39
    No pain, no remorse:)

    Eu personal sunt adepta relatiilor “fara implicatii matrimoniale” si in ultimii ani am reusit sa nu ma abat de la acest principiu. A fost mai greu pana am inteles ca prezenta unui barbat in viata mea este necesara dar nu suficienta si ca de multe ori dragostea inseamna si suferinta. Am fost ranita, m-am ridicat si am invatat sa nu mai depind de nimeni. Asta nu inseamna ca am zburat din floare in floare, din contra, acum avut relatii stabile, dar niciodata nu m-am gandit sa-mi ingradesc libertatea. Si da, cred ca mai bine singura decat nefericita!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod