Ce te face sa nu mai iubesti?

Tradarea, cruzimile minore, infidelitatea, singuratatea in doi...
Ce te face sa nu mai simti caldura lui, sa nu mai fii capabila sa ii spui, din priviri, ca il iubesti, sa nu mai vrei sa ii saruti buzele in fiecare dimineata, sa nu mai poti sa privesti in ochii lui, sa nu iti mai fie dor de el? Ce te face sa nu il mai iubesti?

Poate si tu ai fost partasa unei povesti incredibile, unei iubiri profunde, care s-a sfarsit intr-o clipa sau s-a macinat, tacut, in timp. Poate ai simtit pe propria piele cum este sa devii un simplu spectator al unei piese de teatru care nu reuseste sa te mai atinga, sa iti miste sufletul, sa te faca sa vibrezi la fiecare replica, la fiecare suflu...

Tradarea, infidelitatea, singuratatea care te secatuieste de puteri, cruzimile minore, care sapa adanc in sufletul tau - toate si fiecare in parte sfasie inima si te pot face sa nu mai simti iubirea, sa nu mai simti dragostea.

Pe Ana, nimic nu a durut-o mai tare decat ignoranta lui: "L-am iubit cum nu am crezut ca sunt capabila sa o fac vreodata. La inceput a fost o relatie perfecta, dar in timp, din cauza ignorantei lui fata de sentimentele si nevoile mele, am ajuns sa nu mai stiu cine este el, am simtit cum dragostea se destrama. M-am inchis in mine, m-am umplut de durere, ma simteam goala pe dinauntru si ma intrebam mereu unde este omul pe care l-am iubit si care m-a iubit... pana m-am saturat sa visez in tacerea ca viata noastra in doi va fi frumoasa". Ana a invatat ca ignoranta, singuratatea in doi, poate rani mai mult decat orice infidelitate.

Crina este de parere ca monotonia o face sa nu mai iubeasca. "Nu am fost niciodata o persoana careia sa ii placa sa stea inchisa in casa, in fata tv-ului, dar nici in cluburi in fiecare seara. Intr-o relatie amoroasa sunt la fel, simt mereu nevoia sa nu stau locului: imi doresc ca amandoi sa iesim cu prietenii, sa calatorim, chiar si pana in parc, sa ne spunem cuvinte frumoase, poate sa ne certam din cand in cand pe nimicuri, dar sa ne impacam dupa si sa ne iubim si mai mult. Cu Andrei totul devenise tern, lipsit de viata, in fiecare zi aceleasi intamplari fara pic de traire, de suflet si nu am mai putut sa ii dam un suflu nou relatiei noastre, sa o 'resuscitam'", marturiseste Crina. Pana la urma, si cruzimile minore pot distruge...

"Stii cat de dureros este sa nu mai simti acel nod in gat atunci cand iti vezi iubitul?", ma intreba Cristina. "Si asta fara ca el sa iti dea vreun motiv anume. Mi s-a intamplat asta. Nu am mai simtit zvacnirea acea nebuna, emotia incontrolabila, pe care o simt acum cu Mihai. O alta iubire te poate face sa nu mai iubesti. Suna ciudat, stiu, dar cine se chinuie sa inteleaga dragostea? Eu o traiesc si altceva nu vreau sa stiu...", spune, zambind, Cristina.

"Amagirea continua te face sa nu mai iubesti. Iubirea se sfarseste atunci cand ajungi sa te minti ca inca mai iubesti. Sa nu mai poti sa simti durerea sau bucuria din sufletul celui de langa tine si totusi sa nu vrei sa renunti, pentru ca ceva te tine, poate ca inca mai speri ca iubirea va reveni. Uiti, insa, ca amagirea iti poate ucide sufletul", imi marturiseste Oana.

Sa ne asteptam randul...


Ce te face sa nu mai iubesti? Poate singuratatea in doi, infidelitatea, neglijarea, monotonia sau poate apucaturile banale transformate in cruzimi, care iti stigmatizeaza sufletul, il fac greu, plin de rani. Uneori este mai usor sa raspunzi la intrebari precum "Ce te face sa il iubesti?" sau "De ce il iubesti?" pentru ca betia dulce a dragostei este mai usor de explicat, de aratat. Nu iti ramane decat sa-ti astepti randul la "ghiseul de sentimente adevarate", la fericire, pentru ca acestea chiar exista pentru fiecare dintre noi.

Un articol de Nicoleta Tarantus
 

Comentariile 1-50 din 162

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai pe 11 Iul 2022, 16:59
    Ce te face să nu mai iubeşti

    Am ajuns să mă împac cu mine. Nu mai cer şi nu pretind nimic de la nimeni. Mă deschid în mine şi-mi accept relaţia unică cu copilul interior. Învăţ să mă bazez pe mine pentru satisfacerea nevoii de afecţiune,dragoste,iubire,fericire şi relaţie. Evit să cred în vise şi minuni. Cred între timp în iubirea ce iese din mâinile mele. M-am săturat să aştept şi să clădesc un viitor ca-n filme. N-ar ajuta pe nimeni,oricum. Dimpotrivă,îmi plantez seminţele iubirii în solul adevărului şi le ud cu apa încredererii în sine şi a Iubirii de sine,şi primesc o recoltă mai frumoasă şi mai sigură decât atunci când aşteptam totul de la oameni. Am primit lecţia de care am nevoie ca să mă trezesc şi să înţeleg că totul depinde de mine în viaţă. Am învăţat să mă bazez doar pe mine,fără să aştept nimic de nicăieri. Eu sunt cel ce îmi ofer ce îmi e cu putinţă. Învăţ să mă accept şi să fac dragoste cu mine,să-mi vindec rănile de victimă şi de aşteptare ca altcineva să-mi facă şi să-mi dea. Îmi fac eu şi-mi ofer şi învăţ că a venit timpul să mă ocup de mine,nu să umblu cu mintea pe coclauri să caut dragostea. Dragostea e mai aproape,e în inima mea. Abia aşteaptă să fie oferită cui merită cu adevărat.

    0
    0

  • Pop Mihai pe 28 Ian 2018, 23:26
    Iubire? Nicidecum. Doar iluzii.

    Îmi aștept rândul la singurătate,depresie și suferință. Că astea vin de-acum. În schimb mă pregătesc pentru carieră,realism,realitate,pragmatism,perseverență,ateism,dezvoltare personală.

    0
    0

  • Cc pe 19 Mai 2015, 15:02
    Si totusi..

    Poate e dureros sa nu mai poti simti nimic fata de cel de langa tine dar,din experienta mea,e si mai dureros sa iubesti iar cel de langa tine sa nu te poata iubi.Sa te chinui in fiecare zi cu intrebari,sa te invinovatesti,sa ajungi la disperare..si apoi sa o iei de la capat pentru ca la sfarsitul zilei,iubirea pe care i-o porti iti ofera puterea de a lupta.Cel mai tare doare cand vezi ca cel de langa tine isi doreste sa te iubeasca dar nu poate din cauza unei dezamagiri din trecut.Ce ai mai putea face atunci decat sa astepti,sa fii langa el si sa-l sustii in speranta ca poate intr-o zi,ii vei redestepta sentimentele...sau poate nu..

    0
    0

  • Daniela pe 3 Feb 2015, 15:41
    chinuita sa il Iubesc

    am Inceput de o saptmana in continui sa ma cert cu iubitul meu totul era Bine intre noi 1 an si 7 luni in care ne-am si certat dar ne-am si iubit extrem Iubirea dintre Noi doi era anormala nu puteam sa stam nici 2 minute unul fara celalalt apoi cum am spus de o saptamana in continu ne certam el nu avea incredere totala in Mine si asta era singurul motiv de cearta acum am acel sentiment de dor simt ca nu pot sa ma despart de el il Iubesc dar atunci cand trebuie sa ii zic nu pot pentru ca in ultima perioada am fost trista si suparata oare neincrederea in el ma facut sa ma simt asa vreau un raspuns :(

    0
    0

  • Bateriuc Gheorghe pe 24 Oct 2014, 21:18
    ce-te-face-sa-nu-mai-iubesti

    Intr-o relatie e nevoie de doi, si daca unul dintre parteneri nu doreste sa coopereze pentru a iesi impreuna din impas, atunci nu se poate corecta situatia. Dar daca ambii doresc sa se schimbe situatia dintre ei, atuci sunt solutii!

    0
    0

  • lia pe 3 Oct 2014, 01:38
    doare al naibi de tare

    si eu am trecut prin asa ceva am ajuns sa ma inbolnavesc psihic miam revenit cat de cat dar nu complet visez noaptea am incercat sa iubesc dar nu pot sunt inpietrita inima imi spune mai asteapta dar cat sa astept am incercat sal urasc dar nu pot

    0
    0

  • gabryella963 pe 1 Feb 2013, 11:14
    ce faci cand nu mai esti iubita ?

    avem 18 ani de casatorie ,ne am iubit avem 3 copiii frumosi care cred ca pentru ei indur tot ce se intimpla de 2,3 ani incoace ...la inceput eram multumita ca statea cat statea dar venea noaptea acasa dar ,anul trecut a inceput sa isi petreaca si noptile cu ea si sa ma minta intruna cu nerusinare ca sta la munca ...si petrecea mai mult timp cu ea decat cu noi.pleca la munte la mare si in afara de asta venea si se mai si plingea ca el munceste ca un nebun pentru noi si ca el nu are viata lui particulara...iam spus ca nu mai ma pot prevace ca stiu ca are pe alcineva ceea ce nu a recunoscut in afara de asdta ma jigneste intruna si dormim separat si toate asta o fac doar pentu copiii,pentru ca ei sa nu sufere sau poate ca uneori ma gandesc ca le ar fi mult mai bn fara mine decat sa ma vada tot timpul plangand si in afara de asta mai am si probleme f grave cu rinichii gr iv iar el zice ca nu am nici pe dracu ...chiar nu stiu ce sa fac pentru ca depind de el ,unde sa ma duc la 40 de ani si bolnava ,sa mi las si copiii acum cand au cea mai mare nevoie .abar nu am ce va fi cu viata mea si a copiilor mei .nu credeam niciodata ca o sa ajung in asemenea situatie !

    1
    0

  • lolila pe 1 Sep 2012, 13:11
    iubirea

    nu stiu ce sa fac?avem trei copii...cum sa spun ca nu-l mai iubesc????????????? ma deranjeaza tot ce face;ma irita tot ce spune;nu mai pot sa-i ascult "povestile";nu mai vreau sa-i aud prostiile de inteligent;nu stiu ce sa fac...n-o pot spune cu voce tare,dar cred ca incet,incet se duc sentimentele....si eu care credeam c-am gasit secretul fericirii in doi......mi-era teama ca va disparea odata,era prea bine.nu stiu ....oricum vom ramane impreuna..!

    3
    0

  • adriana pe 13 Nov 2010, 19:20
    asa e

    si eu simt ca trec prin asa ceva....stiu ca ma iubeste insa nu simt asta mereu!!!!!!nu stiu daca comportamentul lui rece,distant se datoreaza felului lui de a fi sau nu ma mai iubeste ca la inceput!nu stiu daca mai are rost sa fim impreuna sau sa pun capat acum si sa nu sufar cand va fi prea tarziu...simt ca explodez nu stiu ce sa fac.........

    7
    0

  • dana1489 pe 18 Sep 2010, 17:13
    cand nu mai iubesti...

    citind aceste randuri mi-am dat seama ce simte el pt mine...acel ceva inexplicabil, motiv pt care nu se putea rupe de mine dar nici nu-mi mai putea pferi iubire...asta primesti atunci cand nu esti atent la sentimentele celuilelt si lasi sa se stinga orice urma de iubire...asta am facut eu...si din pacate acum e prea tarziu sa mai regret...

    1
    0

  • lili pe 10 Apr 2010, 18:50
    Ce sadici sunteti...

    Sunteti duri:"sa iti astepti randul la ghiseul de sentimente adevarate"...Unii asteapta o viata si cand au ajuns in fata ghiseului,constata stupefiati ca sunt de fapt niste fraieri.Niste fraieri ,pentru ca au sperat ca fericirea e ceva..........asa ,ca o ciocolata.Nu, fericirea o ai sau nu.Te nasti pentru ea sau nu.

    2
    0

  • dianaiuliana_2005 pe 8 Apr 2010, 10:03
    astept vot return

    Ai gasit pentru baraceanu: 1 specialist in recoltare

    3
    0

  • dianaiuliana_2005 pe 8 Apr 2010, 10:02
    si pe mine

    Ai gasit pentru amalica: 48 monede

    1
    0

  • livia_0905 pe 7 Apr 2010, 19:56
    :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

    din pacate nu pot sa trimit linkul:(

    0
    0

  • livia_0905 pe 7 Apr 2010, 19:55
    cine ma voteaza sipe mine?

    cine ma voteaza sipe mine?

    0
    0

  • baraceanu pe 7 Apr 2010, 09:19
    atept votul tau

    Ai gasit pentru mesageruiubiri: 42 monede

    0
    0

  • amalica pe 6 Apr 2010, 20:06
    dianaiuliana

    25 monede ptr tine vot pls

    0
    0

  • unikol09 pe 6 Apr 2010, 16:21
    Ai gasit pentru dianaiuliana_2005:

    Ai gasit pentru dianaiuliana_2005: 1 specialist in recoltare

    1
    0

  • ionica_marcela87 pe 1 Apr 2010, 13:49
    Ai gasit pentru Raluca_danciuc: 51 monede

    Ai gasit pentru Raluca_danciuc: 51 monede

    0
    0

  • ionica_marcela87 pe 1 Apr 2010, 13:48
    Ai gasit pentru Marius1982: 1 specialist in prajire

    Ai gasit pentru Marius1982: 1 specialist in prajire

    0
    0

  • adspediaRO pe 1 Apr 2010, 11:23
    Departarea incepe cu tacere

    E totul frumos. E la inceput. Fara pretentii, fara asteptari majore. Fiecare viseaza propriul vis de “cum va fi”. Nu sunt nori pe cerul vietii lor. Uneori, cand o adiere usoara dinspre apus aduce cu ea miros de ploaie, se uita unul la celalalt si se intreaba negrait daca vine furtuna sau e numai vantul care se bucura cu ei, de fericirea lor, de clipele ce si le daruiesc. Pentru ca se iubesc, nu conteaza unde se afla, cine e in jur, la ce ora se inchide restaurantul sau cate persoane pot sta pe podetul pe care ei isi daruiesc inimile unul altuia, fara ca acesta sa se prabuseasca. Nu exista nimic clar sau fix. Orice promisiune se rezuma la “o sa fac tot posibilul …” Pe parcurs, daca iubirea e adevarata si reciproca (si exprimata “nefiltrata” de interese trecatoare), relatia prinde avant si forma. Se dezvolta. Creste armonios si consuma mai multe alimente in procesul de crestere. Surprinzator, consuma si din greutati, probleme, tristete si ploua peste noi iubito 232x300 photoinfrangeri. Orice furtuna se abate asupra celor doi, nu face decat sa ii apropie si mai mult, sa le zideasca sufletele si sa le structureze sentimentele. Nu exista uragan sa darame dragostea lor, mai ales cat timp ei lupta de aceeasi parte a baricadei vietii. Oricate dezlantuiri rele ar veni sa formeze aliante impotriva lor, nu vor reusi decat si mai mult sa-i apropie unul de celalalt. Unde intervine insa prima ruptura? In ce moment ceva nu mai merge? Nu stiu sa spun exact, insa pot identifica cel putin un mare vinovat: tacerea. “Poate nu a vrut, nu si-o fi dat seama ca ma raneste atitudinea asta; sigur este stresat la serviciu de aia a izbugnit asa acasa; nu zic acum nimic, poate e o exceptie”. Fiecare din cei doi isi amageste constiinta cu astfel de ganduri. Alege fiecare sa isi stearga marele semn de exclamare ce ii umple creierul , sperand ca nu e nimic, sperand ca daca nu va mentiona nimic, situatia va trece de la sine. Si asa una, doua, trei incidente… deja devine greu sa mai zici ceva, cand ai tacut atata vreme. Cel jignit incepe sa se simta nefericit. Celalalt poate ca stie sau nu stie, simte sau nu ca ceva se intampla. Daca ce au avut inainte era real si intim, partenerul ar trebui sa simta imediat pericolul si sa se corecteze. Sa ceara stop si o “sedinta” de criza, in care sa se spuna lucrurile, sa se verbalizeze, sa se auda in urechile amandurora. DIn furtuni se construieste iubirea? Da, uneori da. Acolo, in mijlocul greutatilor se filtreaza epitetele si complimentele si ramane adevarul, sentimentul curat, exprimat direct, uneori fara vorbe. De multe ori, de putine? Nu stiu. Stiu insa ca dragostea adevarata nu moare niciodata. Daca iubesti.

    2
    0

  • dannlord pe 31 Mar 2010, 21:35
    @Marius1982

    pe acelasi browser nu merge:d mozilla, ie, chrome la distanta de ... chiar si ore si atunci merge

    3
    0

  • Shila pe 31 Mar 2010, 21:27
    Iubire

    Nu cred ca sentimentele pot disparea asa repede cum au aparut...Am iubit din toata puterea mea si a disparut acel sentiment doar dupa ce o alta persoana a intrat usor in viata mea:)...Despartirea de prima iubire a fost grea, dar acum am incredere in persoana de langa mine si stiu ca nimeni altcineva nu o sa schimbe aceste lucruri, ca pentru a iubi trebuie sa ai incredere in persoana ce o doresti, sa ii fi prieten si sa o intelegi.

    0
    0

  • dya_kiss92 pe 31 Mar 2010, 18:31
    buna

    votatima si pe mine

    1
    0

  • triny524 pe 31 Mar 2010, 17:39
    meleliu123

    te-am votat de mult

    1
    0

  • melaliu123 pe 31 Mar 2010, 17:36
    Pupici

    Ai gasit pentru Rocss: 1 specialist in macinare

    0
    0

  • melaliu123 pe 31 Mar 2010, 17:17
    PUFOASA ASTEPT VOT PLS :*

    Ai gasit pentru pufoasa2006: 64 monede

    0
    0

  • Dan pe 31 Mar 2010, 17:11
    problema??

    Nici comentariul asta nu imi apare? Am cateva care nu mi-au aparut

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 17:08
    Astept:)

    Ai gasit pentru andreea_109: 38 monede

    0
    0

  • mijka pe 31 Mar 2010, 17:01
    @pufoasa

    1 specialist in cultivare - Acum 6 secunde

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 16:11
    Astept Inapoi:)

    Ai gasit pentru SchumyAlex: 53 monede

    0
    0

  • NadiaC pe 31 Mar 2010, 16:08
    Da inapoi SchumyAlex!

    Ai gasit pentru SchumyAlex: 28 monede

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 16:04
    robertho106

    mihai ala nu da inapoi

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 16:00
    Astept Inapoi!

    Ai gasit pentru mihaimidas: 60 monede

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:57
    Astept inapoi

    Pufoasa 34 de monede

    0
    0

  • alex_86 pe 31 Mar 2010, 15:57
    robertho106,ti-am dat 38 monede ;))

    inainte sa ma votezi u

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:56
    robertho106

    Ai gasit pentru Rocss: 26 monede

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:55
    uite alex

    robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:48 Astept de la Alex_86 Ai gasit pentru alex_86: 33 monede

    0
    0

  • DicuD pe 31 Mar 2010, 15:55
    Votati-ma

    ca eu nu va uit sa va votez

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:54
    robertho106

    alex_86.ti-am dat

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:49
    MS:d

    Ai gasit pentru nico1206: 55 monede

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:48
    Astept de la Alex_86

    Ai gasit pentru alex_86: 33 monede

    1
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:47
    Astept de la Marius

    Ai gasit pentru Marius1982: 42 monede

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:46
    Astept de la Nadia

    Ai gasit pentru NadiaC: 39 monede

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:44
    robertho106

    Ai gasit pentru Mirelusha01: 27 monede

    0
    0

  • NadiaC pe 31 Mar 2010, 15:43
    ti-am returnat votul, mercy!

    Ai gasit pentru Marius1982> 62 monede

    0
    0

  • triny524 pe 31 Mar 2010, 15:42
    Ai gasit pentru dannlord:

    Ai gasit pentru dannlord: 36 monede

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:41
    robertho106

    Ai gasit pentru theya91: 1 specialist in cultivare

    0
    0

  • robertho106 pe 31 Mar 2010, 15:40
    robertho106

    Ai gasit pentru Kyiaaa: 1 specialist in prajire

    0
    0

  • NadiaC pe 31 Mar 2010, 15:37
    votat! mercy pt vot!

    Ai gasit pentru malusel:58 monede

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod