10 ani de "Bere Gratis", la Teatrul National

"Vrem sa devenim un nume cunoscut pe plan international"

Cum va vedeti in urmatorii 10 ani?


Cu cel putin cinci albume de studio, cu alte cateva concerte la Teatrul National si, de ce nu, la teatrele din tara, in Cluj, Iasi, Constanta. Poate vom reusi sa facem si un turneu adevarat - nu cum se lauda unii ca pleca in turneu, dar pleaca la sfarsit de saptamana si ala e turneul. Noi vrem sa facem un turneu in care sa plecam astazi si sa ne intoarcem peste doua luni. Si sa venim la doua saptamani sa mai schimbam toale (n.r.

glumeste Mita). De asemnea, ne-am dori sa cantam in strainatate, dar nu la comunitatile de romani, neaparat. Vrem sa devenim un nume cunoscut pe plan international.

Vreti sa participati si la concursuri? Eurovision, spre exemplu, pentru ca destui artisti romani s-au lansat asa.


Noi am participat la Eurovision, acum 7 ani cred, dar nu am trecut de prima preselectie. Probabil ca piesa nu era orchestrata in cea mai buna forma, desi refrenul era foarte bun. Bine, noi suntem subiectivi acum, ca era muzica noastra.

O sa vedem.

Daca ne decidem sa participam vreodata la Eurovision va fi strict pentru ca piesa respectiva s-ar potrivi la concursul respectiv. Piesa aceea trebuie sa fie o piesa de trei minute si este aproape imposibil sa faci asa ceva. Noi nu putem sa facem piese la comanda.

Chiar acum, pentru urmatorul album, avem o piesa de trei minute, dar am hotarat sa iesim cu "Vacanta la Roma", si nu avea rost sa mergem cu o alta piesa la Eurovision.

Eurovisionul este o provocare pentru orice compozitor, trebuie sa te incadrezi in anumite norme si intr-o creatie.
Iar formatiile din genul nostru muzical nu se lanseaza la astfel de concursuri. Pe plan international, formatiile care ne plac noua nu cred ca au auzit de genul acesta de concursuri. Nu pot sa spun ca noi refuzam sa participam la astfel de concursuri, insa nu putem pentru ca suntem pe alta felie.

"Vacanta la Roma" este piesa care sarbatoreste, oarecum, acesti 10 ani. Nu scoateti si un album?


Albumul este compus in mare parte, urmeaza sa lucram la sala de repetitii si sa intram in studio, in aprilie. Am vrea sa-l lansam pana la sfarsitul lunii mai.

Pentru spectacolul Bere Gratis, bilete pot fi achizitionate de pe site-ul www.bilete.ro.

Preturile:

  • Categoria 1 - 100 lei
  • Categoria 2 - 50 lei
19 Februarie 2009
 

Comentarii (2)


  • picpoc pe 19 Feb 2009, 23:51
    de neinteles....

    "....vezi momentele grele prin care a trecut Mihai "Mita" Georgescu cand trupa i-a fost alaturi...". nu inteleg. Adica din cauza ca trupa i-a fost alaturi, a avut momente grele? nu inteleg. sau doamna (sau domnisoara) Ghinea nu stie sa se faca inteleasa....

    0
    0

  • ileana.voicu pe 20 Feb 2009, 07:40
    explicatie

    Buna ziua, Ceea ce am vrut sa spun este faptul ca trupa Bere Gratis a fost intotdeauna unita. Toata lumea stie ca activitatea trupei a fost lasata pe planul doi, din cauza problemelor medicale pe care le-a avut fetita lui Mihai Georgescu si a Lianei Stanciu. Chiar si asa, ceilalti membrii nu s-au repezit sa-i gaseasca inlocuitor, asa cum s-ar fi intamplat poate in alte cazuri, si l-au asteptat pana cand lucrurile s-au linistit. Asta inseamna solidaritate. Sper ca acum m-am facut inteleasa. Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod