Transformă 2% din impozitul tău pe venit în 100% viaţă pentru copii!

Organizaţia Salvaţi Copiii România desfăşoară, până pe 25 mai 2012, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit pentru colectarea de fonduri necesare dotării maternităţilor, astfel încât acestea să poată asigura asistenţă medicală adecvată copiilor născuţi prematur.

Organizaţia Salvaţi Copiii România desfăşoară, până pe 25 mai 2012, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit pentru colectarea de fonduri necesare dotării maternităţilor, astfel încât acestea să poată asigura asistenţă medicală adecvată copiilor născuţi prematur.

“Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile, care rămâne una dintre problemele dramatice ale României sunt printre priorităţile Organizaţiei Salvaţi Copiii România. Atunci când am demarat programul Fiecare copil contează, care vizează reducerea numărului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat că un sprijin urgent trebuie acordat maternităţilor, secţiilor de nou-născuţi şi femeilor însărcinate care au un statut economico-social modest”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: suntem ţara cu cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuţilor din Uniunea Europeană.  2% pentru Salvaţi Copiii înseamnă 100% viaţa pentru copiii.

În România, mor de două ori mai mulţi copii în primele luni de viaţă, faţă de media Uniunii Europene. În fiecare an, în ţara noastră mor peste 2.000 de copii cu vârsta până într-un an. Rata naşterilor premature, un factor de risc major al mortalităţii infantile, se ridică în România la 9%, dublu faţă de alte state europene. Anual, se înregistrează peste 20.000 de copii născuţi prematur şi nou-născuţi cu greutate mică la naştere. Prematuritatea şi complicaţiile sale sunt responsabile de mai mult de jumătate din decesele neonatale. O treime din aceste decese pot fi uşor prevenite prin dotarea maternităţilor şi dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii.

Puteţi susţine programul de reducere a mortalităţii infantile, redirecţionând 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin Organizaţia Salvaţi Copiii.

Procedura este extrem de simplă şi nu costă nimic! Trebuie doar să completaţi şi să semnaţi Formularul 230 dacă în anul 2011 aţi realizat venituri din salarii şi asimilate acestora, sau Formularul 200 dacă în anul 2011 aţi obţinut venituri din alte surse (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală etc). Formularele pot fi descărcate de la adresa http://salvaticopiii.ro/?id2=00040006.

În cadrul campaniei 2% de anul trecut, Salvaţi Copiii a reuşit să strângă, prin generozitatea contribuabililor, suma de 165.382 euro.

Fondurile astfel obţinute au fost utilizate pentru dotarea maternităţii şi secţiei de nou-născuţi din cadrul Spitalului din Adjud, secţiei de nou-născuţi din cadrul Spitalului Cantacuzino Bucureşti şi programelor de suport şi consiliere parentală pentru 1.120 de familii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod