SAMSARA: o capodoperă în proiecție unică la TIFF București

Retrospectiva TIFF București se încheie cu proiecția unuia din cele mai așteptate și premiate documentare – Samsara. Prezentat cu sprijinul Fundației Blue Heron, Samsara va avea o proiecție unică luni, 17 iunie 2013, ora 20:00, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City (Sala Ultra). Evenimentul se va bucura de participarea Stefaniei Magidson, soția producătorului filmului și Președintele Fundației Blue Heron și a lui Tudor Giurgiu,directorul Transilvania International Film Festival - TIFF.
Samsara îi reunește pe regizorul Ron Fricke și pe producătorul Mark Magidson, cineaștii multi-premiați pentru filmele Baraka (1992) și Chronos (1985), recunoscuți pentru îmbinarea măiestruoasă a imaginii și a sunetului și tehnicile inovatoare de filmare.
 
"Samsara" – în sanscrită, "roata în continuă mișcare a vieții" explorează suflul subtil care leagă tot ceea ce ne înconjoară. Filmat de-a lungul a cinci ani, în 25 de ţări, Samsara ne poartă pe pământuri sacre, zone calamitate, situri industriale şi minuni ale naturii.
Filmul dezvăluie magia lumii noastre, de la cotidian la miraculos, prin prisma spiritualității și experienței umane, sub forma unei adevărate meditații vizuale.
 
Prezent la toate marile festivaluri de film internaționale ale anului 2012 și distins cu Premiul criticilor de film pentru Cel mai bun documentar la Dublin (2012), Samsara a transformat spectatori din întreaga lume, oferindu-le o călătorie spirituală memorabilă.

Samsara este una din rarele producții filmate în 70mm în ultimii 40 de ani, ceea ce conferă imaginii o forță fără egal. „Pelicula de 70 mm are un impact emoțional extraordinar asupra experienței privitorului.
Imaginea captată în acest format de film pe ecran lat are o frumusețe, un caracter imediat, și un nivel de detaliu care o transformă într-o experiență unică”
, declară producătorul Mark Magidson.
 
Samsara este prezentat în România exclusiv în cadrul TIFF 2013, în beneficiul Programului de Burse Universitare Blue Heron, pentru studenți merituoși dar fără posibilități materiale, proveniți din centre de plasament. Publicul prezent va avea privilegiul perspectivei inedite a Stefaniei Magidson și a regizorului Tudor Giurgiu.
 
Filmul a fost elogiat de presa de specialitate din întreaga lume.
“Este filmul pe care trebuie să îl vedeți în cinematograf.
Splendoarea vizuală a acestui documentar non-narativ este atât de extraordinară încât trebuie trăită într-o sală de cinema.”
Christopher Campbell, movies.com
”Magnific. Nobil. Înălțător.” Roger Ebert, Chicago Sun Times
”Filmul schimbă parcă ritmul lumii din jurul tău. Totul palpită altfel mult timp după ce ai ieșit din cinematograf. O experiență care te transformă.” Mass Appeal
”Fantastic... o călătorie în jurul lumii fără cuvinte, Samsara ne oferă unele din cele mai fascinante imagini din cinematografia modernă. Veți fi emoționați și uimiți.” Andrew O’Hehir, Salon
 
Biletele pot fi rezervate și achiziționate la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, sau online pe site-ul www.grandcinemadigiplex.ro.
Detalii, imagini, recenzii și interviuri vă așteaptă pe:
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod