Saint Petersburg State Ballet on Ice revine în România cu un turneu național

Cea mai cunoscută trupă de balet pe gheață din lume, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg (Saint Petersburg State Ballet on Ice), revine în această iarnă în România cu un turneu ce include patru orașe și trei spectacole diferite: „Romeo și Julieta”, „Lacul lebedelor” și „Spărgătorul de nuci”. Trupa este considerată una din bijuteriile Rusiei şi este condusă de artistul emerit al Rusiei, Konstantin Rassadin, fost solist al Mariinsky Ballet.
Cei ce vor alege să petreacă o seară grandioasă alături de Saint Petersburg State Ballet on Ice, vor avea parte de un spectacol pus în scenă de peste 80 de balerini-patinatori, majoritatea câştigători ai multor medalii internaţionale la patinaj artistic, dar şi de coregrafii de excepţie şi  sute de costume fastuoase. De asemenea, pentru a transmite atmosfera magică creată de artiştii din Saint Petersburg sunt necesare peste două tone de gheaţă.

Bucurându-se de un succes fulminant iarna trecută, când reprezentaţiile s-au desfaşurat cu casa închisă, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg revine în România la începutul anului 2013 cu şapte spectacole, ce se vor desfăşura în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.
În plus, turneul din această iarnă al balerinilor pe gheață este susținut de Ambasada Federației Ruse la București.

În Capitală, melomanii vor avea ocazia să vadă în premieră absolută spectacolul „Romeo și Julieta” (în 19 ianuarie, la Sala Palatului, orele 19:00). Clujenii se vor delecta cu „Lacul lebedelor” (în 17 ianuarie, la Teatrul Național, orele 18:00 si 21:00), în timp ce la Timișoara și Sibiu va fi pus în scenă „Spărgătorul de nuci” (în 15 ianuarie – Timișoara, la Sala Olimpia, orele 18:00 si 21:00 și în 18 ianuarie la Sibiu, în Sala Transilvania, orele 18:00 si 21:00).

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg a fost înființat în 1967 de către coregraful Konstantin Boyarsky, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic.
Singurul ansamblu de balet pe gheață cu drepturi pentru această denumire este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei și fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ca balerin, Rassadin a dansat alături de nume precum Mihail Barisnikov și Natalia Makarova. Directorul muzical și unul dintre fondatorii baletului este Leo Korkin, dirijor ce a condus și orchestra simfonică a Academiei din Sankt Petersburg.  Ansamblul numără peste 50 de balerini patinatori, mulți campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeștri ai sportului în Rusia.

Din 1995, balerinii pe gheață ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din St.
Petersburg susțin reprezentanții pe scene de operă și teatru. Repertoriul lor include Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită, Cenușăreasa, Spărgătorul de nuci  și, din acest an, Romeo și Julieta. În ultimii ani, balerinii au ajuns în SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, România, Turcia, Elveția, Columbia și Argentina. Spectacolele din România au început în urmă cu doi ani și de fiecare dată s-au bucurat de un succes remarcabil la public.

Turneul din această iarnă al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg este organizat de Diesel Events, cu susținerea Ambasadei Federației Ruse la București, și se estimează că va avea peste 12.000 de spectatori.

Program turneu „Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St.
Petersburg” în România

Bucureşti, 19 ianuarie, Sala Palatului, orele 19:00: „Romeo și Julieta”

Cluj - Napoca, 17 ianuarie, Teatrul Național, orele 18:00 si 21:00: „Lacul lebedelor”

Timișoara, 15 ianuarie, Sala Olimpia, orele 18:00 si 21:00: „Spărgătorul de nuci”

Sibiu, 18 ianuarie, Sala Transilvania, orele 18:00 si 21:00: „Spărgătorul de nuci”

 
Biletele se găsesc la casieriile sălilor de spectacole și în rețeaua Eventim.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod