Porneşte într-o călătorie culinară prin Grecia

cu MEZE Taverna, cel mai nou restaurant cu specific grecesc din Bucureşti!

Dacă eşti pasionat de experienţe culinare desăvârşite, atunci trebuie să încerci MEZE Taverna, un restaurant cu specific grecesc cum nu există altul! Într-un loc de poveste, cu un design ce reinterpretează într-o notă creativă decorul tavernelor tradiţionale şi cu o atmosferă caldă şi primitoare, atât de specifică Greciei, vei descoperi un meniu delicios, cu mâncăruri savuroase preparate cu mare grijă şi cu mult suflet după tipicul bucătăriei elene. 

Aici nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Meniul este conceput de către unul dintre cei mai apreciaţi bucătari greci, Georgios Kritos.  Numele localului reprezintă un concept gastronomic foarte popular în Grecia, “MEZE”, care ilustrează plăcerea grecilor de a mânca împreună, de a împărţi cu familia şi cu prietenii nu doar bucuria de zi cu zi, ci şi tot ce au pe masă.

Cele mai multe dintre ingredientele folosite sunt aduse direct din Grecia, de la producători locali aleşi cu multă atenţie. Brânza feta şi untul vin din Elasona Larissa, măslinele din Kriopigi, uleiul de măsline e produs în Creta, mierea e colectată de la producători locali din Polyhrono, pita vine din Oreonastro Thessaloniki, calamarii şi caracatiţa din Marea Egee, tradiţionalii cârnaţi Loukaniko Horiatiko sunt făcuţi în Poligiros Farma Zagoritis, ierburile aromatice sunt aduse din Sithonia...

Designul MEZE Taverna a fost conceput astfel încât să recreeze în mod autentic atmosfera unei taverne greceşti, dar într-o manieră creativă pentru a-i asigura şi un suflu nou, modern acestui loc.
Poţi lua masa în zona de familie, unde vei fi printre cei „ai casei” şi vei vedea cu ochii tăi cum se pregătesc să îşi trateze oaspeţii;  în camera de zi, o încăpere intimă unde te întâmpină un mozaic cu motive culinare şi o frescă plină de umor, cu personaje usor glumeţe şi bonome; în seră, printre numeroase plante, unde în sezonul cald îşi vor face loc şi toate ierburile proaspete folosite în bucătărie; sau pe terasă, unde îţi vor ţine companie două papakia (motociclete) transformate în glastre de flori. 

MEZE Taverna este situat în Centrul Istoric, pe strada Nicolae Tonitza nr.

6 şi este deschis în fiecare zi, de la ora 10.00 până la ultimul client.

1 din 6

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod