O seară de gală la Național: Ion Caramitru și Horațiu Mălăele deschid noul sezon al Întâlnirilor de la TNB

Cu participarea violoncelistului Adrian Naidin.

Aceeiași și de fiecare dată diferiți, actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele își reiau dialogurile pe scena Teatrului Național din București, într-o ediție extraordinară a spectacolului “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, care va deschide un nou sezon al întâlnirilor cu iubitorii de teatru din Capitală. Seducători, cu un umor irezistibil și cu profunzimea care i-a făcut legende, cei doi parteneri de dialog se caută, se înțeleg și se testează, într-un spectacol aplaudat deopotrivă de critică și de public, o revelație a ultimelor sezoane, jucat cu casa închisă la fiecare dintre ediții.

Reprezentația de la București face parte dintr-un turneu național, cel de-al doilea pe care cei doi mari actori îl acceptă în această formulă, după seria de spectacole prezentate în premieră absolută la începutul anului trecut în principalele orașe din țară. Iubitorii de teatru din Brașov urmează să-și întâlnească actorii preferați pe 21 februarie, la Sala Reduta, iar o zi mai târziu, pe pe 22 februarie spectacolul va fi prezentat la Casa Studenților din Cluj.

Spectacolul “Caramitru-Mălăele, Câte’n lună și în stele” de la București va avea loc luni, 25 februarie, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Național din București.

Biletele se gasesc la casieria Teatrului National din Bucuresti (tel 021. 314.71.71), la Sala Palatului, la Palatul Copiilor, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu si online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Postei Române semnalizate Bilete.ro.

O ÎNTÂLNIRE A INIMILOR.
“Este un spectacol puternic, de forță, dar și cu mult umor, o întâlnire între inimile noastre și celelalte mii, bătând de dor și regăsire, de patimă și fire, toate pe-o strună arămie, că toamna ce-o să vie”, spune violoncelistul Adrian Naidin, artistul care culege lacrimile și zâmbetele lor, momente de grație pe care, trecându-le prin propriul suflet, le transformă apoi în muzică. Adrian Naidin și-a cucerit publicul cu voce excepţională, croită dintr-un filon tradițional autentic, un timbru de baladă românească din aceea care-ți smulge sufletul din piept, împletită în acordurile unui violoncel care atinge note de o perfecțiune rară.

Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor.
Îi secundează cu har și credință pe cei doi mari actori, doi prieteni cu o afinitate comună către versuri, exploratori împătimiți ai unui teritoriu sensibil, în care se ascund multe virtuți scenice, teatrale, pe lângă multe dintre virtuțile sufletului. Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor - demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Eminescu. Același și mereu altul, Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea între succesivele reeditări ale rolurilor sale nu e niciodată asemănarea unei copii la indigo, așa cum remarca cândva critica, vorbind despre “geniul comic” care a demonstrat că “are la îndemână toate mijloacele artei”. După ce de Crăciun au fost aplaudați în două spectacole programate în aceeași zi și jucate cu casa închisă, cei trei parteneri vor urca din nou împreună pe scenă pe 25 februarie, pentru a deschide, printr-o ediție de gală, un nou sezon al întâlnirilor de la Teatrul Național.

“Va fi o întâlnire între cuvânt și sunet.
Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”
, spune Adrian Naidin.

Va fi o seară de gală gândită de trei artiști care au profunzimea și harul pentru a face din orice întâlnire una memorabilă, iar dintr-o discuţie liberă - o lecţie de teatru şi, de ce nu, o lecție de viaţă. Anul trecut se sfârșea triumfal, cu aplauze și cu sute de iubitori de teatru urcând pe Scena Mare a Naționalului Bucureștean pentru a-și îmbogăți cu autografe darurile de Crăciun, fie noul album lansat de Adrian Naidin, fie aparițiile editoriale ale celor doi mari actori, recent lansatul volum “O poveste cu Horațiu”, semnat de criticul și istoricul de teatru Doina Papp, sau reeditarea volumului biografic “Cu Ion Caramitru, de la Hamlet la Hamlet și mai departe”, semnat de Mircea Morariu. Noul an vine cu propria poveste, cu ritmul său și alte câteva surprize, gândite cu dragoste  pentru cei care ne vor fi alături încă de la începuturi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod