Mihaela Drafta ajută copiii bolnavi de cancer prin tratamente revoluționare în Israel

Designerul Mihaela Drafta vine în ajutorul familiilor cu copii bolnavi de laucemie și cancer din România. Cunoscutul designer a realizat o călătorie răscolitoare în Israel, țară unde a descoperit serviciile revoluționare ale spitalului universitar Hadassah, unde sunt tratați copii din toată lumea, și unde ar putea fi vindecate cât mai multe cazuri din România.

Deplasarea pe care Mihaela Drafta a avut-o în Țara Sfântă a avut un puternic caracter spiritual, iar experiența a afectat-o profund. Designerul a vizitat locurile sacre ce stau la baza religiei creștine, s-a rugat la mormântul Sfânt, a ajuns la Nazareth și Bethlehem, la Cana Galilee, precum și la Iordan, râul unde a fost botezat, conform credinței, Iisus Hristos.



Momentele de reculegere și de împlinire sufletească au fost urmate de o experiență puternică pe care a trăit-o la cel mai mare spital universitar din Ierusalim. Este vorba de Hadassah, centrul universitar unde au fost tratați și mulți români suferinzi de leucemie sau cancer.

Acolo l-a cunoscut pe micuțul Mario, un băiețel în vârstă de cinci ani, diagnosticat anul trecut cu leucemie mieloidă, după ce i-au fost descoperite vânătăi pe corp. În urma analizelor efectuate în spitalele din România și a aflării diagnosticului, familia băiatului a cerut ajutorul Statului Român.
Micuțului i-a fost făcut un dosar în vederea unui transplant de măduvă la o clinică din străinătate.

“Părinții au ales spitalul din Israel având în vedere că au auzit numai rezultate bune acolo. În plus, serviciile s-au dovedit a fi mai ieftine decât la clinicile din vestul Europei. Mario a suferit lunile trecute două intervenții chirurgicale iar acum se simte bine. A început să mănânce, să se joace și uneori chiar râde. În prezent se află tot sub tratamente cu antibiotice, prin urmare este încă slăbit din pricina citostaticelor care i-au afectat ficatul stomacul și i-au provocat și o infecție în sânge.
Am însă convingerea, alături de părinții lui, că se va reface complet cât de curând. Peste două săptămâni va reveni în România, unde va fi monitorizat permament. Apoi, Mario se va întoarce în Israel pentru controale efectuate la trei și lase luni. Este un adevărat luptător, iar faptul că spitalul se află în Țara Sfântă are, cred eu, are o însemnătate aparte în vindecarea lui și a celorlalți”
, mărturisește Mihaela Drafta.

Designerul a revenit în România cu dorința de a ajuta ca micuții diagnosticați cu leucemie sau cancer din România să beneficieze de sprijinul legal și financiar pentru a ajuge să fie tratați în clinica din Ierusalim.


Mihaela s-a convins ea însăși de puterea tehnologică a centrului din Israel și de profesionalismul medicilor de acolo, astfel că își dorește să inițieze campanii de ajutorare a copiilor bolnavi din România, cu ajutorul oamenilor cu putere financiară și deschidere sufletească.

1 din 6

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod