Incidența nașterilor premature, 7.5 % în România, față de 7.1 % media Uniunii Europene

Nașterea prematură, o condiție cu etiopatogenie complexă și incomplet elucidată, este principala cauza de mortalitate perinatală. Conform statisticilor, în fiecare an, în România se nasc prematur între 20.000 și 24.000 de copii. În 2012, din 192.000 nașteri, 15% au fost premature.
Tema nașterilor premature a fost subiect de discuție și în cadrul dezbaterii asociate Galei Top Medici 2013, eveniment ce a reunit cei mai importanţi actori din sistemul medical, care au analizat noua poziţionare a politicilor de sănătate din România. La eveniment a fost prezent și Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu.

“Abordarea terapeutică a fiecărei gravide, la vârsta sarcinii între 28 și 34 săptămâni, conform ghidurilor europene, poate duce la scăderea ratei nașterilor premature, o problemă reală a societății românești.
Pe lângă susținerea sănătății publice, prevenția poate aduce economii semnificative bugetului spitalelor, de aproximativ 6 - 8 milioane de euro, prin reducerea cheltuielilor asociate asistenței medicale acordate nou-născutului prematur” a declarat Conf. Dr. Nicolae Suciu, directorul Clinicii de Obstretică și Ginecologie Polizu.

Rezultatele unui studiu pilot coordonat de Conf. Dr. Nicolae Suciu, arată că asistența medicală asociată unui bebeluș prematur poate să genereze costuri de până la 22.932 de euro, față de 545 de euro în cazul unui copil născut la termen.
 
 

Studiul pilot realizat în cadrul clinicii de Obstretică și Ginecologie Polizu a avut ca scop estimarea costurilor asistenței medicale acordate bebelușilor veniți pe lume prematur, în condițiile unei incidențe a prematurității de aproximativ 7,5%, față de 7,1% în Uniunea Europeană.
Calculele au inclus investigaţii de laborator şi radiologice, medicaţie, materiale sanitare, utilităţi şi personal. 

 Ferring Pharmaceuticals este o companie de cercetare din grupul companiilor biofarmaceutice de specialitate, active pe piețele globale. Compania identifică, dezvoltă și comercializează produse inovatoare în domeniul sănătății reproductive, urologie, reumatologie, gastroenterologie și endocrinologie. Ferring are propriile sale filiale  în 50 de țări iar produsele sale sunt disponibile in mai mult de 70 de țări.
Pentru a afla mai multe despre Ferring sau produsele sale puteti accesa www.ferring.ro.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod