Freedom Jazz in The City: Cel mai bun festival de jazz al verii, în vizită la Șarpele Roz

După ce a dat proba de foc în arșița de la Vama Veche, Festivalul Freedom Jazz salută publicul de la București într-o seară cu experimente acustice inedite, găzduită miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19.00, de restaurantul Șarpele Roz.
Prima ediție a întâlnirilor Freedom Jazz in The City adună un line-up excepțional, artiști cu cariere și personalități diferite, care dialoghează, alternând conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan cu vigoarea world music și etno-jazz, dusă mai departe către rădăcini, până la folclorul autentic și muzica veche lăutărească.

De la clasic la avangardist, de la jazzul actual european către filonul naționalist tradițional, Freedom Jazz pornește în forță, cu discursul viu, eclatant al celor de la Laurențiu Horja Trio, continuă cu claviaturi în crescendo de la Alexandru Pădureanu Trio, pentru a merge mai departe în ritmul Petrică Andrei Quartet, definit deopotrivă de romantismul nobil și de vehemența unor învolburări năvalnice.


Eclectic și experimental, Freedom Jazz in The City atinge filonul tradițional profund, alternând jazz-ul cu muzică autentică lăutărească și folclor, cântată de invitații speciali ai acestei seri, Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu, Aurel Pădureanu și Nicu Gigantul.

Prima ediție a întâlnirilor Freedom Jazz in The City va avea loc miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19.00, în restaurantul Șarpele Roz din București. Calea Victoriei nr. 163. Biletul costă 50 de lei.

Organizat de Fundația Bravo, în parteneriat cu Marketing Austria și restaurantul Șarpele Roz din București, Freedom Jazz in The City propune o serie de întâlniri cu cele mai importante personalități ale jazz-ului românesc și internațional, evenimente menite să asigure continuitatea în promovarea muzicii de calitate între edițiile festivalului internațional Freedom Jazz Vama Veche.


Câteva mii de amatori de jazz s-au adunat anul acesta la prima ediție a Festivalului Freedom Jazz Vama Veche (19-21 iulie), pentru a-i asculta pe unii dintre cei mai importanți muzicieni ai lumii, de la percuționistul american de origine panameză Billy Cobham, până la bluesmanul american Boo Boo Davis, regii olandezi jazz manouche Johnny & Mozes Rosenberg sau brazilianul Sergio Mendez, un muzician nominalizat la Oscar pentru faimosul său "Real In Rio".

În lunile de iarnă, Freedom Jazz in The City preia misiunea de promotor al muzicii valoroase, cu o serie de evenimente excepționale care vor fi organizate periodic în București și în țară.


Vă așteptăm la prima întâlnire din această serie, care va avea loc miercuri, 28 noiembrie, la Șarpele Roz din București.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod