După 7 ani de la câştigarea marelui trofeu, Petre Geambașu urcă iar pe scena Crizantemei de Aur în finalul celei de-a 45-a ediţii

Sâmbătă, 27 octombrie, cea de-a 45-a ediție a festivalului Crizantema de Aur a fost încheiată de recitalul inegalabil al lui Petre Geambașu care, alături de bandul său, a cucerit definitv publicul din Târgoviște. Petre Geambașu a urcat pe scena festivalului în calitate de participant cu șapte ani în urmă, fiind câștigatorul Marelui Trofeu, pentru ca în 2012 să revină pe aceeași scenă ca reprezentant de seamă al generației de aur a muzicii românești.

Petre Geambaşu Band, alături de iubita artistă Doina Spătaru și talentata Elena Niciu, a ridicat în picioare publicul din sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Formația a încântat spectatorii prin interpretările de excepție, izvorâte din inimă ale unor melodii din perioada de aur a muzicii româneşti, precum “De-ai fi tu salcie la mal” sau “De-ar fi să vii”.  
Gala Laureaților a debutat cu minunatul recital al Inei Dincă, câștigatoarea de anul trecut a Marelui Trofeu Crizantema de Aur, care a bucurat publicul prin interpretarea mai multor romanțe, întregind atmosfera cu parfum interbelic. Au urmat apoi momente pline de emoție  în cadrul Galei de decernare a premiilor laureaților.

Trofeul Crizantema de Aur i-a revenit lui Gheorghe Leordean, în timp ce premiul întâi i-a fost acordat interpretei Rodica Anghelescu.
Locul II a fost ocupat de către Raisa Bârnaz, iar locul III de Ina Cristea.

Premiul „Voce cu parfum de Crizantemă”, acordat, ca în fiecare an, de soprana Felicia Filip, i-a revenit lui Alexei Ștefanco. Premiul special acordat de către Școala de Artă Iași „Titel Popovici” a mers către Lilica Ioniță, în timp ce premiul special oferit de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural al Judeţului Dâmboviţa a fost acordat Casandrei Maria Hauşi. De asemenea, Municipiul Târgoviște a oferit un premiu special Eugeniei Moise Niculae, iar Consiliul Județean Dâmbovița a acordat un premiu Vioricăi Moraru.

Spectatorii au fost încântați încă din prima seară de festival, când îndrăgita artistă a muzicii româneşti, Corina Dragomir a urca pe scenă.
Tot în prima seară, publicul s-a bucurat de recitalul Silviei Goncear, apreciată interpretă a romanțelor, fiind în final cucerit de spectacolul oferit de Ianna & Distino, într-un mix inedit de pop-operă.

Cea de-a doua seară a adus noi momente deosebite pentru public: spectacolul excepțional oferit de Dalila Cernătescu și Florin Răducanu Jazz Big Band și recitalul vibrant al tenorului Alexandru Mânzat.

Prezentatorii Crizantemei de Aur 2012 au fost Adrian Păduraru, însoţit de Antonia Micu-Ionescu şi Miruna Vâju, actriţe ale Teatrului Municipal Târgovişte.

Cele trei seri de spectacol au recreat pe scena orașului Târgoviște farmecul vremurilor de altădată prin momentele artistice deosebite ale unor mari nume ale muzicii românești, cât și prin interpretările de suflet ale concurenților. 

1 din 9

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod