Câştigătorii MTV Video Music Awards 2012

Gala MTV Video Music Awards 2012, desfăşurată joi seară la Staples Center din Los Angeles, a avut un mare câştigător, o formaţie britanică participantă în trecut la versiunea britanică a emisiunii concurs "The X Factor".

Grupul One Direction este marele învingător la gala MTV Video Music Awards 2012, ce a avut loc joi seară la Staples Center din Los Angeles, trupa britanică impunându-se la trei categorii de premi.

Grupul One Direction, alcătuit din cinci adolescenţi, participanţi la versiunea britanică a emisiunii concurs "The X Factor", a învins artişti celebri, precum Rihanna şi Justin Bieber la categoria "cel mai bun videoclip pop" şi pe compatrioţii lor din trupa The Wanted la categoria "cel mai bun artist debutant", informează agenţia Mediafax.

Grupul britanic s-a impus şi la categoria "videoclipul care merită cele mai multe partajări pe internet" - un premiu decernat pe baza voturilor fanilor - pentru single-ul lor de debut "What Makes You Beautiful". One Direction a urcat apoi pe scena de la Staples Center din Los Angeles unde a interpretat cel mai recent cântec al formaţiei, "One Thing", în faţa miilor de admiratoare care i-au întâmpinat cu strigăte de bucurie.

Grupul One Direction, care este manageriat de Simon Cowell, a făcut istorie în luna martie, când a devenit primul grup britanic al cărui album de debut - "Up All Night" - a intrat direct pe prima poziţie în prestigiosul top Billboard 200.


Rihanna, care fusese nominalizată, ca şi rapperul canadian Drake, la cinci categorii individuale, a plecat acasă cu un singur trofeu.

În ciuda acestui semi-eşec, artista născută în Barbados a câştigat totuşi cel mai râvnit trofeu al galei - "videoclipul anului" - pe care l-a primit pentru videoclipul piesei sale "We Found Love", notează Mediafax.

Cântăreaţa americană de muzică rap Nicki Minaj s-a impus la categoria "cel mai bun clip al unei artiste" cu videoclipul piesei "Starships", iar rapperul Chris Brown a câştigat două trofee - "cel mai bun clip al unui artist" şi "cea mai bună coregrafie", ambele pentru videoclipul piesei "Turn Up the Music".

Şi rapperul canadian Drake a plecat acasă cu un singur trofeu, obţinut la categoria "cel mai bun videoclip hip-hop" pentru piesa "HYFR", un videoclip care celebrează moştenirea sa evreiască.

Cel mai bun videoclip rock a revenit grupului britanic Coldplay, pentru videoclipul piesei "Paradise".

Gala MTV Video Music Awards (VMA) îşi câştigase în ultimii ani reputaţia uneia dintre cele mai imprevizibile şi mai controversate gale de decernare a unor premii, însă ceremonia de joi seară nu a avut niciun astfel de moment - precum sărutul fierbinte dintre Madonna şi Britney Spears la gala din 2003, notează Mediafax.

În acest an, campioana olimpică americană Gabby Ross, în vârstă de 16 ani, a executat tot felul de sărituri artistice pe scenă, în timp ce Alicia Keys a interpretat noul ei single "Girl On Fire".
Ross şi celelalte patru colege ale ei din lotul naţional american de gimnastică au fost acelea care au prezentat-o pe Alicia Keys înainte de intrarea acesteia pe scenă.

Rockerul Billie Joe Armstrong a părut că şi-a revenit complet după deshidratarea suferită weekendul trecut în Italia, din cauza căreia formaţia sa Green Day a fost nevoită să îşi anuleze concertul din Bologna, şi a părut într-o formă foarte bună joi seară, cântând alături de mulţi dintre fanii trupei sale, pe care i-a invitat să urce pe scenă pentru a cânta împreună.

Rapperul Lil Wayne a oferit fanilor lui prima interpretare televizată a noului său single "No Worries", iar Frank Ocean, care a ţinut prima pagină a presei americane timp de câteva zile, în iulie, după ce a anunţat în mod public că este gay - un fapt extrem de rar în rândul artiştilor rap şi hip-hop - a interpretat o versiune emoţionantă a piesei "Thinkin Bout You".

Calvin Harris a câştigat primul său trofeu VMA, impunându-se la categoria "cel mai bun videoclip electronic dance" pentru piesa "Feel So Close".

Cântăreaţa pop-country Taylor Swift a încheiat gala de joi seară interpretând noul ei single, "We Are Never Ever Getting Back Together".
Printre ceilalţi artişti care au urcat pe scenă pentru a-şi interpreta unele dintre cele mai recente piese ale lor s-au aflat Pink, Nicki Minaj şi Rihanna.

Foto: AFP / Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Septembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod