Casa Mica Elvetie

Jakob Hausmann a hotarat sa-si concentreze eforturile pe noua locatie Mica Elvetie din Centrul Vechi. Aceasta este motivul pentru care vechiul restaurant din strada Sandu Aldea a fost inchis.

„Mi-a fost greu sa iau aceasta decizie, insa astfel ma pot concentra mai bine pe locatia din Centrul Istoric, pe schimbarile din meniu, pe implementarea conceptului de ospitalitate. Am constatat ca pentru clientii mei este foarte important sa fiu prezent in locatie si sa manance preparate gatite exclusiv de mine.
Dat fiind acest lucru, am decis ca cel mai bine este sa ma concentrez  pe o singura tinta”,  marturiseste Jakob Hausmann.

Cheful elvetian isi propune ca in viitorul apropiat sa deschida o casa de oaspeti la Predelut.  Acesta isi doreste sa organizeze la Casa Mica Elvetie teambuilding-uri culinare, dar si cooking trip-uri pentru oamenii care vor sa se bucure mai mult de viata si de adevarata gastronomie. „Ideea mea este sa organizez week-end-uri prelungite de joi pana duminica pentru grupuri de 10-12 persoane.
Sa gatim impreuna, sa invatam cum si ce sa cumparam de la piata, sa ne simtim bine unul alaturi de celalalt”, adauga Jakob Hausmann.

Restaurantul Mica Elvetie din Bucuresti, precum si Casa Mica Elvetie vor fi operate de firma de consultanta gastronomica detinuta de Jakob Hausmann, Gastroexpert. De asemenea, prin Gastroexpert, Hausmann a consiliat peste alte 12 locatii printre care restaurantul Epoca, un steak-house recent deschis in Craiova,  Alpin Hotel, Clasico, Old Time in Tulcea, Black Tulip.

Mica Elvetie are 80 de locuri in restaurant si inca 40 pe terasa.
Investia in locatie a fost de 280 000 de euro. Aceasta se regaseste in costurile de amenajare, in dotarea cu echipament a bucatariei si in costurile cu personalul. In 2013, obiectivul restaurantului este sa-si dubleze veniturile. Pentru acest an, cifra de afaceri este estimata la 150 000 de euro.  Mica Elvetie este pe piata de 14 ani. Mica Elvetie, Centrul Istoric, strada Franceza, numarul 60 in cadrul Europa Royale Hotel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod