Alexandru Cotoi va canta alaturi de Al Di Meola

Facebook Twitter Comenteaza
Alexandru Cotoi va canta alaturi de Al Di Meola

Cel care va avea sansa de a canta pe scena maine seara, 11 septembrie 2008, alaturi de celebrul chitarist Al Di Meola, se numeste Alexandru Cotoi si are 23 de ani.

Alex a inceput studiul chitarei la varsta de 14 ani. "Initial am inceput mai usor cu chitara acustica apoi am primit o chitara electrica de la ai mei si am inceput sa dezvolt o pasiune din ce in ce mai mare pentru instrument. Timp de 2 ani am avut un profesor de chitara extraordinar, Alexandru Avramovici, si am mai avut cateva sedinte si cu chitaristul de jazz din Romania Sorin Romanescu", povesteste Alex.


Ca orice aspirant catre perfectiune, pe langa practica isi forma spiritul ascultand piese ale artistilor celebri din strainatate. Astfel, catre sfarsitul liceului, l-a descoperit pe Al Di Meola. A fost un sentiment unic pentru Alex: intre fascinatie si idolatrizare. "M-a fascinat in primul rand abordarea lui in special din punct de vedere ritmic. Apoi, in mod firesc, am fost atras de tehnica lui iesita din comun si demna de invidiat. Linile melodice din piesele lui imi sunt si acum dificil de retinut datorita complexitatii lor ritmice si a relatiei lor cu armonia", spune tanarul.

Alex lucreaza cu Andrei Tudor, cu care a avut o serie de proiecte (Megastar, Love runs Free, Symphonic Proms la Ateneul Roman).
A colaborat cu Big Bandul Radio (Festivalele Mamaia 2007 si George Grigoriu 2007-2008), cu Orchestra Nationala Radio (opera "Mass" de Bernstein in cadrul festivalului George Enescu din 2007). A colaborat cu nume mari precum Aura Urziceanu, Paula Seling, Marcel Pavel, Nico, Mihai Traistariu si multi altii.

Cu toate acestea, cand a fost anuntat ca va fi pe scena alaturi de Al Di Meola, pentru o scurta interpretare, lui Alex nu i-a venit sa creada: "Faptul ca o sa cant cu el e un vis devenit realitate si in acelasi timp o povara foarte mare, pentru ca practic mi se va da un test foarte important de viata.
Numai un chitarist serios poate intelege cat de colpesitor este evenimentul", povesteste el.

In prezent, Alexandru Cotoi este student in anul 5 la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod