Să-i însotim spre Africa: Style&Nature întreabă, Lupii Negri răspund

Să-i cunoastem pe cei patru Lupi Negri (Black Wolves): Sebi - producător de vise rapide si pilot de masini lente; Robert - creator carosier si pilot, Emilian - copilot, pasionat de orice are motor si Ion - pasionat de stele, deci si de orientare, deci si de GPS, dar si globetrotter de mic.
- Cine sunt aventurierii?
- Povestea începe asa. În urmă cu ceva timp, doi tineri au întâlnit alti doi tineri care se gândeau la un proiect pe care îl aveau în gând si vroiau să-l pună în aplicare de mult timp. Si atunci au făcut tot posibilul să li se alăture pentru că si-au dat seama că au aceleasi vise. Si asa cei doi băieti (cei de la începuturi) au întâlnit si mai multi tineri, dar "alesii" au fost cei doi tineri întâlniti primii care au fost pe placul si sufletul lor, pe ideile si gândurile celorlalti doi.

- Cine a avut initiativa acestei aventuri?
- Sebi, adică producătorul de vise, care se tot gândeste, caută, umblă să îsi îndeplinească visul de a ajunge la kilometrul zero al lumii.

- Există o taxă de participare?
- Există o taxă si niste conditii destul de stricte de la organizatori. Patru-cinci luni am tot trimis acte, hârtii etc., si, într-un final, ne-am bucurat că am reușit să trecem de toate: să avem vize si să fim în regulă cu toate. Deci, plecăm mâine-poimâine si sperăm să ne întoarcem cu multe povestiri si lucruri, si să ducem toate cadourile si donatiile pe care le avem pentru oamenii care nu au sansa pe care noi o avem!

- Cum s-a conturat echipa si pe ce criterii?
- Doar pe suflet si prietenie.

- Cu ce fel de masină plecati la drum, cum ati pregătit-o?
- Plecăm cu două masini. În cursă plecăm doar cu una, cealaltă este o masină de asistentă în cazuri extreme.

- Traseul este unul dificil, sunteti pregătiti - fizic si psihic - pentru aceasta experientă?
- Drumul prin România ne sperie putin datorită stilului de condus. Tot traseul este unul de andurantă fizică si psihică, dar si de protejare a masinii. Sunt părti din traseu în care nu putem trece decât în coloană pentru că sunt kilometri întregi de mine sub nisip.
Frumusetea acestui traseu spre Africa constă în faptul că la dus noi vom fi într-un mediu organizat, dar când ne vom întoarce vom fi izolati de ceilalti, si asta fiindcă vom sta împreună cu localnicii, asta e dorinta noastră, vrem să le donăm lucruri, să gătim cu ei si să-i ajutăm cu tot ce putem.  Vrem să simtim din plin ceea ce fac ei si modul lor de a trăi. Bineînteles că o să le cerem permisiunea de a ne instala cortul la ei în curte. Nu vrem să fim turisti de masină!  Noi nu mergem să cucerim Africa, noi mergem să ne cunoastem si să ne schimbăm "zemurile" culturale si culinare. Dar traseul la întoarcere poate fi foarte dificil pentru că fiind singuri, nu în mediu organizat, suntem constienti că, practic, se poate întâmpla orice… Dar noi suntem oamenii păcii si vom încerca să rămânem asa. Fizic, suntem cam obositi după ultimele zile de alergări, verificări si pregatiri si adrenalina e la maxim, sângele circulă parcă mai repede în vine, dar totul va fi bine, sunt convins de asta!

- Sunteti prima echipă românească ce participă la un astfel de "concurs"?
- Cred că suntem doar primii din Bucuresti. Traseul acesta este, de fapt, un concurs care anul viitor face 10 ani, dar noi stim de el cam de acum 5-6 ani. În fiecare an a fost câte o echipă. Chiar anul trecut au fost colegi dar care, din păcate, au abandonat masina. Prima cursă a avut loc în anul 2005 si a strâns la start 42 de echipe. În 2013 au fost înscrise 142, dar doar 89 dintre ele au terminat cursa. Anul acesta vă vom povesti noi ce am facut! Ce este sigur e faptul că suntem primii care le vom găti mâncare româneasca, strict românească, si o vom face la ceaun, oamenilor pe care îi vom întâlni si ne vor îngădui acest lucru.
 
- Cine sunt cei care vă sprijină în acest demers?
- O să facem o listă cu cei care au dorit să ne lase să le spunem numele.
Dar tin să multumim din suflet si celor care ne-au ajutat, fără să dorească să spunem acest lucru.

- De ce Black Wolves?
- Ne-am ales un simbol puternic care să ne ridice moralul în momentele grele, tocmai prin faptul că e atât de legat de moştenirea noastră geto-dacă. Doi prieteni neînfricaţi, cu puternice legături şi o moştenire care îi leagă pentru todeauna, dat fiind faptul că sunt uniţi într-un inel, simbol al infinitului, al unităţii, dar şi al unui contur de lună plină.  Deşi uniţi, fiecare are însă povestea lui. Lupii negri, animale nobile şi devotate, se împletesc cu istoria şi mitologia legată de stindardul dacilor, care după însemnările lui Mircea Eliade s-ar numi ei înşişi lupi. Această vietate, în egală măsură temută şi îndrăgită, prototip al războinicului înnăscut şi model de demnitate, a fost personificată şi aleasă totem de către geto-daci. Ei au dorit, fireşte, să semene şi să se comporte ca divinitatea lup. Au invocat-o în luptă, dar şi în alte împrejurări, aşa cum îl prezintă obiceiurile, mitologia, folclorul şi arta populară, românească. Ba chiar o tradiţie a oamenilor-lupi este atestată de Herodot şi pentru neuri, locuitori străvechi ai actualului pământ românesc: Aceşti oameni au reputaţia de a fi vrăjitori, căci atât sciţii, cât şi elinii stabiliţi in Sciţia spun că o dată pe an fiecare dintre neuri se preschimbă în lup, pentru puţine zile, şi că pe urmă îşi recapătă îndată forma.

- Ce vor Lupii Negri de la Africa și ce vrea Africa de la voi?
- Noi vrem să pornim proiectul nostru de a spune oamenilor despre locuri pe care nu le cunosc si care nu sunt asa mediatizate. Să le oferim solutii să îsi petreacă vacantele, să cunoască retete si preparate culinare pe care nu le cunosc, un alt stil de viată si de călătorie.
Ne-am cam săturat să ne tot plângem că nu avem, nu facem si nu dregem. Dar frica, doar frica ne blochează mereu lucrurile primare din noi, devenind doar niste ”furnicute” care plătim taxe si facturi. Si frica de necunoscut ne face să plătim oricât pe orice si să avem valori care sunt false. Deci, încercăm să dezvaluim putin frica si să o arătam si altora interesati, poate ca si noi!

- Ce se va întâmpla pe traseu, cât durează tot traseul? Câti kilometri?
- O să vă spunem totul, sperăm, zilnic, o să vă tinem la curent cu ceea ce se întâmplă pas cu pas. Vom parcurge aproape 20.000 de kilometri, în jur de 550 km pe zi si mai mult de jumătate va fi pe continentul african. Vom trece prin Ungaria, Slovenia, Italia, Maroc, Sahara de Vest, Mauritania si Mali. Uneori, vor fi si conditii de drum mai putin prietenoase. Dar, toate la timpul lor, o să vă arătăm si povestim pe parcurs!

- Sunteti vaccinati?

- Da, avem ceva litri de tuică si alti câtiva de pălincă. Si parcă era si niste slănină si ceva usturoi.

- Experienta ta, a voastră, în productii pentru Tv si film, se va concretiza în....?

- As dori să nu o punem pe asta!  Eu sunt aici doar un băiat care o să gătească, o să conducă, o să facă fotografii, adică o să facă cam ceea ce îi place...În Africa, nu mai contează! În Africa, voi fi doar producător de vise!  

- Câteva cuvinte despre carte?
- Mda… Voi, cei de la Style&Nature, stiti cam tot despre proiectul acesta.  Si mă bucur că sunteti lângă noi si ne sustineti. Ne ajutati cu ce puteti si cum puteti în vremurile astea în care toti îsi tin banii, să nu cumva să sărăcească, că doar e criza, nu? În loc să ajute alti oameni, care chiar nu au nimic. Noi am încercat să le spunem celor cu care am vorbit că o haină mică într-un dulap mult prea mare poate fi folositoare cuiva...
Dar, din păcate, putini aud, nu le pasă!
În legătură cu cartea, vă spun doar că va fi plină cu povesti despre oameni, mâncare făcută de oameni si alături de care vom sta si vom învăta, îi vom asculta si vă vom împărtăsi si vouă povestea lor,  va mai fi si multă aventură si sport extrem. Si multe altele! Va fi o surpriză!

- Ce veti mânca, bea în următoarea perioadă?

- Ne-am propus să mâncăm mâncăruri traditionale din fiecare sat prin care vom trece în care vom trece si vom bea ce ni se va oferi, bineînteles tot din zonă.
 
- Ce nu trebuie să vă lipsească din bagaje si din trusa de prim ajutor?
- Fără discusie, pastilele de malarie si tântari.

- Unde veti dormi si care sunt conditiile de igienă în zonele pe care le veti traversa?

- Vom dormi si ne vom odihni în corturile pe care le avem în masină si care se desfac. În general, oamenii simpli sunt curati, dar o să vă spunem exact de la fata locului când vom ajunge.

- Care este Marele Premiu?
- Marele premiu va fi câstigat doar atunci când ne vom întoarce acasă sănătosi, iar tot ce ne-am propus am reusit să ducem la bun sfârsit si că ne-am înlăturat frica de orice din fotoliul confortabil!

Povestea continua si pe eva.ro. In fiecare zi iti vom povesti pe ce meleaguri au ajuns,cei patru Lupi Negri (Black Wolves).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod