"Saga Amurg: Luna Noua", o carte intr-un film

Edward si Bella, o dragoste care invinge orice obstacole. Cam acestea sunt cuvintele care ar putea descrie filmul "Saga Amurg: Luna Noua", cea de-a doua pelicula din celebra serie "Amurg".
Edward si Bella, o dragoste care invinge orice obstacole. Cam acestea sunt cuvintele care ar putea descrie filmul "Saga Amurg: Luna Noua", cea de-a doua pelicula din celebra serie "Amurg". Lasand in urma momentul in care s-au cunoscut si actiunea din prima parte, in "Luna Noua" cei doi indragostiti, dar atat de diferiti, lupta fiecare cum stie mai bine pentru fericirea si binele celuilalt.

Bella Swan se adanceste in secretele lumii supranaturale - din care isi doreste atat de mult sa faca parte - numai pentru a se regasi intr-un pericol cu mult mai mare decat inainte. Constient de diferentele dintre ei si din dorinta de a o proteja, Edward ia cea mai grea decizie din viata lui. Impreuna cu familia sa hotaraste sa paraseasca orasul Forks, sperand ca astfel legatura care-i uneste sa se rupa.

Fara sa-si dea seama, insa, aceasta plecare ii va uni si mai mult. Singura si deprimata, Bella parcurge cu greu ultimul an de liceu si descopera ca, de fiecare data cand isi risca viata, imaginea lui Edward ii apare in minte. Dorinta arzatoare de a fi impreuna cu el o face sa se expuna unor pericole din ce in ce mai mari. Cu ajutorul prietenului sau din copilarie, Jacob, Bella repara o motocicleta veche pe care o va folosi in noile calatorii, iar inima ei inghetata pare sa se deschida relatiei cu Jacob - membru al misteriosului clan Quileute – care are propriile secrete periculoase.

Chiar daca, in sufletul Bellei, Jacob are un rol foarte important, chiar daca incearca sa-l iubeasca sau se face ca incearca, inima ei apartine pe veci lui Edward, iar acest lucru nu poate fi schimbat de nimeni si de nimic. Dincolo de granitele timpului si ale lumii pe care o cunoastem, Bella si Edward sunt capabili sa isi sacrifice viata pentru a-si salva povestea de iubire. Un rol decisiv il vor avea fiintele supreme din clanul Volturi, cei care impart legea printre vampiri, conducatorii nemilosi care nu se dau in laturi de la nimic pentru a mentine secreta existenta vampirilor.

Ce este in spatele acestei povesti?


Amurg, primul film care a avut la baza bestsellerul omonim al lui Stephenie Meyer, a fost lansat in noiembrie 2008. A avut un succes rasunator. N-a fost lipsit de curaj, pentru un proiect analizat in detaliu de milioanele de fani ai romanului, care erau nerabdatori sa vada cum vor fi alesi eroii si eroinele. Adaptarea pentru marele ecran a unei relatii imposibile dintre o liceeana si un vampir trecut de o suta de ani a adus producatorilor incasari de peste 70 de milioane de dolari in weekendul de lansare, avand, in final, incasari de peste 350 de milioane de dolari in toata lumea. Succesul a pregatit calea pentru versiunea cinematografica a noului bestseller, "Saga Amurg: Luna Noua".

"Provocarea a fost sa nu repetam, pur si simplu, ce adusese prima parte", spune Wyck Godfrey, producatorul peliculei. "In timp ce povestea evolueaza, lumea se deschide. Trebuie sa dezvoltam personajele si sa oferim o lume noua din punct de vedere vizual. Sapam din ce in ce mai adanc in viata Bellei, pe masura ce lumea ei se largeste. Descopera lucruri noi despre oamenii din Forks, in primul rand despre tribul Quileutes si despre Jacob. Descoperirea ca Jacob si tovarasii lui se pot transforma in lupi este cutremuratoare".

"Bella isi da seama ca traieste in ceea ce pare a fi o lume fantastica, in care vampirii si varcolacii sunt reali", continua el. "Tocmai cand isi facuse un prieten care o facea sa se simta iarasi vie, dupa disparitia lui Edward, descopera ca si acesta este special. Singurul motiv pentru care exista acesti varcolaci sunt vampirii. Jacob n-ar exista ca varcolac, daca n-ar fi Edward. Acesta este primul conflict dintre Jacob si Edward, iar Bella este prinsa la mijloc, ea fiind om."

Succesul pe care regizorul Chris Weitz l-a cunoscut in adaptarea romanelor pentru marile ecrane, pentru filme ca "About a Boy/ Totul despre baieti" si "The Golden Compass/ Busola de aur", a facut din el o alegere perfecta pentru acest proiect, conform spuselor lui Godfrey, "Chris are o experienta vasta in regizarea filmelor fantastice, cu efecte speciale dificile, in studierea detaliilor personajelor si lucreaza foarte bine cu actorii tineri. Aprecierea pe care o are el pentru romanele si personajele lui Stephenie Meyer au facut din el regizorul ideal pentru Saga Amurg: Luna Noua".

"Era vital pentru noi sa onoram cu adevarat opera lui Stephenie si pe fanii care iubesc seria "Amurg", adauga Godfrey. "N-am vrut sa-i reinventam cartile. Chris s-a indragostit de romane si a stiut cum sa aduca povestea la viata si cum s-o mentina bine ancorata in realitate. Acest lucru a fost esential. Desi sunt niste fapturi fantastice, povestea pare sa apartina lumii noastre de la primele minute pana la final."

Desi Weitz nu era familiarizat cu romanele, a devenit repede fan. "Am citit cartile", spune regizorul. "Apoi m-am dus sa vad primul film odata cu publicul si am fost uimit de reactia emotionala extraordinara pe care a trezit-o. Cand ma uit la un film, caut un sentiment coplesitor care sa ma cufunde intr-un univers, iar aceasta a fost o ocazie fantastica de a face acest lucru. Este usor diferit de proiectele anterioare, dar imi solicita mult experienta."

Weitz si-a dat seama de faptul ca cea mai mare responsabilitate a lui era sa ramana fidel cartilor. "Am muncit mult ca sa ma asigur ca lucrurile merg in acelasi sens", spune el. "Primul film a fost un adevarat fenomen. Romanele au fost un adevarat fenomen. Prima mea responsabilitate era sa respect dragostea fanilor pentru romane si dragostea pe care au transferat-o asupra filmului. Nu era nevoie sa refacem lumea. Mergem in locuri diferite, de data aceasta, dar mentinem respectul fata de fani."
25 Noiembrie 2009
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paun manuela pe 13 Apr 2012, 11:11
    despre film

    cum pot sa vad filmul:saga amurg luna noua

    1
    0

  • RADU_DIENDRYTZA pe 14 Iul 2010, 14:09
    PENTRU EDWARD SI BELLA CULLEN

    AM VAZUT FILMUL DE ''ZECI DE MII ''DE ORI SI MI-A PLACUT FOARTE MULT , E UNUL DIN FILMELE PREFERATE ALE MELE...)))PA PA-PA

    1
    0

  • radu elena ed pe 5 Iul 2010, 20:24
    edward twilight new moon si bella

    filmele ca si cartile sunt exceptionakle fantastice trebuie vazute si citite filumul twailight a fost cel mai tare prin urmare mi-au placut toate dar mai mult eclipse sunt fantastice asa ca ...... nu ramane decat sa decideti voi eu va recomand ....

    1
    0

  • radu diandra pe 5 Iul 2010, 20:17
    twilight eclipse

    super-tare filmul . dar si twilight new moon eclipse si bearking dawn trebuie ss-a le vedeti este necesar!!!...)))

    1
    0

  • Andra pe 9 Mai 2010, 22:15
    Twilight; New Moon

    Super tari filmele!!!!!! Eu abia acum le-am vazut, dar m-au fascinat......Stie cineva daca au aparut si celelalte parti sau cand vor aparea? Iar cartile de unde le-ati achizitionat?

    1
    0

  • Alexandra pe 31 Ian 2010, 21:44
    Twilight; New Moon

    am vazut twilight si new moon, celelalte au aparut? daca nu imi puteti spune cand apar?...abia astept sa vad incontinuare celelalte parti..

    1
    0

  • Georgiana pe 23 Ian 2010, 20:20
    mai bun, clar!

    lasand la o parte discutiile tale avute cu oamenii, tu ai citit cartea?? eu da, si, crede-ma cand iti spun, este una dintre cele mai bune ecranizari ale unui roman. este adevarat ca sunt taiate capitole intregi, dar cartea are peste 400 de pagini. parerea mea e ca subliniaza printre cele mai importante momente si, chiar daca amaratul ala de tort era verde si nu roz - am citit discutii si pe tema asta - de parca culoarea e fff importanta, chiar respecta cartea. compara, de ex, cu filmele Ingeri si demoni sau Codul lui DaVinci, si-ai sa vezi ca Luna Noua chiar a fost mai bun.

    1
    0

  • Georgiana pe 23 Ian 2010, 20:10
    corect

    Catherine Hardwicke este cea care a regizat Twilight - prima parte a seriei. Iar cea de a 5-a carte nu va mai fi publicata, nici macar nu mai lucreaza la ea deoarece schita cartii a ajuns pe internet, pare-se, din greseala.

    1
    0

  • ali pe 7 Ian 2010, 19:35
    amurg

    se numeste MIDNIGHT SUN

    1
    0

  • ali pe 7 Ian 2010, 19:34
    amurg

    exista si cea de a cincea carte cu iubirea celor doi

    1
    0

  • riana9 pe 7 Ian 2010, 00:17
    Saga Amurg - Luna Noua

    Am vizionat cu mare placere ambele parti si mi-au umplut sufletul de placere, sunt super interesante, te tin cu sufletul la gura...iar cei doi actori principali sunt grozavi de la inceput si pana la final... sincer... nu am mai vazut un fil atat de bine regizat si cu o poveste de dragoste atat de captivanta.....fetelor merita sa lasati totul deoparte si sa vedetei ambele parti.

    1
    0

  • stefan pe 28 Dec 2009, 13:29
    pentru alice

    Catherine din kte stiu eu e "regizorul" filmului new moon ;)

    1
    0

  • Alice pe 14 Dec 2009, 12:34
    Pentru Emanuela !!

    Cine este Catherine Hardwicke?Autoarea se numeste Stephenie Meyer...si in plus un film se stie intotdeauna ca nu este la fel ca si cartea.Fiecare om are alte viziuni,isi imagineaza altfel actiunea...

    1
    0

  • Sirbu Emanuela pe 3 Dec 2009, 16:42
    :X:X:X

    Intr-adevar, toate cele 4 carti merita cumparate si citite imediat, fiindca sunt ceea ce am visat mereu sa citesc, le ADOR!! Combinatia dintre dragoste, mitologie, pasiune, mister, pericol si sexualitate este cu adevarat ucigatoare!! Iar Edward.. E Romeo contemporan, baiatul perfect din visele oricarei fete (bonus: e vampir, creatura ce mi-a incitat mereu imaginatia), cavalerul pe cal alb (ma rog, de data asta intr-un Volvo argintiu :P)!! Twilight s-a transformat intr-un fenomen urias, iar primul film a dat lovitura! New Moon insa, m-a dezamagit profund dupa o asteptare de 7 luni cu sufletul la gura!.. Citez:"Dupa ce am vazut pelicula am avut un singur regret: efectele nu au reusit sa ma faca sa inghet in scaun. Ma asteptam ca lucrurile se evolueze altfel, groaza sa fie mare, iar frica pe masura. Nicidecum! Ba, mai mult decat atat, la multe dintre scenele din film, de dragoste unele, pline de emotie, in sala s-au auzit hohote de... ras.". Din pacate, e adevarat si sunt total de acord! E mare pacat de film, de poveste si de dragoste celor doi, Bella si Edward! Si imi pare sincer rau pentru Chris Weitz, dar Catherine Hardwicke e mult mai buna si a reusit sa surprinda mult mai bine momentele si intamplarile din carte! In filmul New Moon sunt chiar multe parti destul de importante sau dragute care nu apar, sunt sarite, pericolul nu e surescitant si dureaza mult prea putin, suspansul..e sec! Totul e comprimat, fusarit!.. Bine ca e cartea care mi-a placut cel mai putin.. In fine, oricum va zic eu, decat sa asteptati sa vedeti numai niste filme fusarite, cititi cartile si puneti-va imaginatia la treaba si va asigur ca propriul "film" va fi mai reusit ca oricare altul!;)

    1
    0

  • Flory pe 26 Nov 2009, 16:35
    :X

    Cea mai reusita poveste de dragoste! Va recomand sa cititi toate cele 4 parti. Merita din plin!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod