Vanata - Beneficii asupra sanatatii

Vanata este o adevarata hrana pentru creier

Vinetele contin un fitonutrient numit nasunin care protejeaza membranele celulelor impotriva radicalilor liberi. In testele efectuate pe animale s-a descoperit ca nasuninul protejeaza lipidele din membranele celulelor creierului.


Sursa importanta de antioxidanti

Potrivit cercetarilor, vinetele sunt bogate in comsupi fenolici. Acestea actioneaza precum antioxidantii, protejand impotriva stresului oxidativ, a infectiilor cauzate de bacterii si ciuperci.

Vanata are proprietati antimutagenice (anti-cancer), antimicrobiene, anti LDL (colesterol "rau") si antivirale datorita continutului de acid clorogenic.
Rich in Phenolic Antioxidant Compounds


Benefica pentru sistemul cardiovascular

In testele efectuate pe animale s-a demonstrat ca sucul de vanata a micsorat colesterolul si a relaxat peretii vaselor de sange, imbunatatind circulatia sangvina.
Lucrul acesta a fost posibil datorita nasuninului si a fitonutrientilor din vinete.


Protejeaza impotriva radicalilor liberi

Excesul de fier mareste producerea de radicali liberi si este asociat cu riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului. In perioada menstruatiei femeile pierd fier si riscul este scazut in cazul lor. Mai expuse sunt in perioada de dupa menopauza.

Nasuninul este un chelator de fier ceea ce inseamna ca protejeaza impotriva formarii radicalilor liberi, previne distrugerea membranelor celulelor, a aparitiei cancerului si a artritei reumatoide.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod