Revelion 2016. 5 deserturi simple, dar de efect ca să-ţi surprinzi invitaţii


Foto: Madeline's Cuisine

5. Macarons cu ciocolată şi cremă de roşcove - reţetă Madeline's Cuisine


Ingrediente (24 macarons):
  • 75g făină de migdale
  • 100g zahăr pudră
  • 2 lg cacao
  • 2 albuşuri
  • 50g zahăr tos
  • 300g cremă de roşcove

Batem albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul tos, ca pentru bezea, mixând în continuare până acesta se dizolvă.
Separat amestecăm făină de migdale, zahărul pudră şi cacaua şi cernem totul în compoziţia de bezea. Amestecăm uşor cu o spatulă, cu mişcări circulare de jos în sus. Compoziţia e gata când luăm o lingură din ea, o lăsăm să curgă şi îşi pierde urma rapid :) Şpriţăm amestecul cu ajutorul unei pungi tăiate la un colţ într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit această folie de silicon pentru macarons pentru a le face egale). Lăsăm tava 30 de min la temperatura camerei, apoi coacem 12 min la 140C, cu ventilaţie. Îi lăsăm 20 de min la răcit, apoi îi umplem cu crema de roşcove :) Poftă mare!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;