Merită să bei cafeaua cu lapte de migdale? Tu decizi!

Laptele de migdale a devenit foarte apreciat şi o alternativă des folosită de cafenele pentru a substitui laptele de vacă. Dar, oare chiar se merită să bei cafeaua cu lapte de migdale?
Ştim că laptele de migdale este o alternativă excelentă pentru persoanele care sunt intolerante la lactoza din laptele de vacă sau sunt alergice la soia, precum şi pentru cei care urmează o dietă vegană. Însă, dacă nu ai niciuna dintre aceste probleme, se merită oare să bei cafeaua cu lapte de migdale?


Diferenţa dintre laptele de vacă şi cel de migdale


Ambele variante sunt hrănitoare şi sănătoase, dacă este să ne luăm după taberele care le promovează proprietăţile. Însă, există câteva diferenţe semnificative între ele, astfel că doar tu poţi să decizi dacă merită să înlocuieşti laptele de vacă cu cel de migdale.


Dacă vrei să obţii o băutură săracă în calorii, atunci laptele de migdale este perfect pentru tine în combinaţie cu cafeaua. În schimb, dacă eşti preocupată de calitatea nutriţională a alimentelor pe care le consumi, atunci laptele de vacă va oferi mai multe substanţe nutritive.

"Laptele de migdale este sărac în grăsimi saturate şi în calorii. El are un conţinut bogat în vitamina E şi grăsimi bune omega-3 care sunt esenţiale pentru sănătatea creierului şi care scad nivelul colesterolului rău.
În schimb, laptele de vacă integral este bogat în lactoză, calciu, fosfor, magneziu şi proteine, astfel că este mai nutritiv decât laptele de migdale. Laptele integral este o sursă excelentă de calciu, furnizând corpului 300 de miligrame de calciu şi 8,5 grame de proteine, în vreme ce laptele de migdale aduce un aport de numai 130 grame de calciu şi 1,5 grame de proteine pe porţie",
explică nutriţionistul Lucy Beaumont, citat de publicaţia popsugar.com

Dacă vrei să foloseşti laptele de migdale pentru ceai sau cafea este important să alegi un sortiment de calitate şi să citeşti cu atenţie eticheta cu ingrediente.
Un lapte de migdale sănătos şi bun trebuie să conţină doar migdale, apă şi eventual sare. Dacă bei cu regularitate lapte de migdale este mult mai rentabil să ţi-l prepari singură acasă folosind migdale înmuiate în prealabil în apă câteva ore şi mixate cu o cantitate dublă sau chiar triplă de apă. Apoi strecori laptele cu ajutorului unui tifon şi obţii o băutură delicioasă, 100% naturală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod