6 reguli ca părul tău să rămână curat şi voluminos mai mult timp

Cu cât îţi speli părul mai des, cu atât se îngraşă mai repede. Dar există soluţii care te ajută să-l păstrezi curat mai mult timp.
Iată câteva reguli pe care să le încerci:

Foloseşte corect şamponul

Folosirea şamponului în mod corect este esenţială pentru o curăţare adecvată şi de durată a părului. În primul rând, apa cu care te speli pe cap trebuie să fie la o temperatură medie, nici fierbinte, nici prea rece. Umezeşte bine părul, pune în palmă o cantitate de şampon de mărimea unei monede. Aplică şamponul pe cap, la nivelul scalpului, şi masează cu mişcări circulare. Continuă apoi să maseză părul pe lungime, dar esenţială este curăţarea rădăcinilor, unde cantitatea de sebum este cea mai mare.
Clătirea este la fel de importantă ca şi şamponarea.
Este necesar să te clăteşti cu apă din abundenţă, timp de cel puţin cinci minute sau în funcţie de lungimea părului tău. De asemenea, folosirea balsamului este esenţială pentru un păr sănătos şi strălucitor. Dar nu este recomandat să aplici balsam sau mască la rădăcini pentru că provoacă îngrăşarea rapidă a părului.

Reguli ca părul tău să rămână curat şi voluminos: Tinctura de salvie

Salvia are un efect de control al nivelului de sebum produs de glandele sebacee. Previne eliberarea uni cantităţi prea mari de sebum şi menţine astfel părul curat pentru mai mult timp. Pentru a-ţi face un astfel de preparat natural trebuie s foloseşti patru linguri de salvie uscată la o cană cu apă fierbinte.
Lasă planta la infuzat timp de jumătate de oră, strecoară şi clăteşte-ţi părul cu infuzia obţinută, după ce s-a răcit şi este călduţă.

Stabileşte un program de spălat pe cap

Nu este o alegerea prea bună să te speli pe cap în fiecare zi. Din cauza spălării excesive, pielea scalpului devine uscată şi glandele sebacee sunt stimulate să producă mai mult sebum. Este un cerc vicios care te împiedică să ai un păr curat şi cu mai mult volum. Este de preferat să te speli pe cap o dată la dou sau trei zile.

Foloseşte şampon uscat înainte de a face sport

În timpul antrenamentelor fizice, odată cu transpiraţia, la nivelul scalpului este eliberată şi o cantitate mai mare de sebum. Folosirea unui şampon uscat după sport nu poate remedia aspectul gras al părului.
De aceea, ar trebui să aplici şmapon uscat înainte de a merge la sală. Pe măsură de substanţele uleioase sunt eliberate, pudra din şamponul uscat le va absorbi.

Reguli ca părul tău să rămână curat şi voluminos:  Schimbă frecvent faţa de pernă

Faţa de pernă acumulează treptat murdărie, celule moarte de piele şi sebum, astfel că poate cotribui la îngrăşarea părului. Este de preferat să schimbi faţa de pernă o dată pe săptămână dacă vrei un păr curat cât mai mult timp.

Clăteşte-te cu apă cu lămâie

"Limonada" pentru păr este foarte eficientă pentru a purifica părul gras, pentru a-i oferi un plus de strălucire şi volum. Ca să o prepari, stoarce o lămâie într-un litru de apă şi clăteşte-ţi părul, după ce te-ai spălat pe cap.
Pe măsură ce toni lent, masează rădăcinile părului cu o mână, pentru a elimina excesul de sebum.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod