Dr. Oz: Cele mai bune alimente pentru detoxifiere ca să arăţi bine de Crăciun

Legumele, verdeţurile şi fructele proaspete aduc multiple beneficii organismului şi trebuie consumate în defavoarea altor preparate procesate şi rafinate.
O cură de detoxifiere este binevenită tot timpul, însă ea nu trebuie să însemne înfometare, ci consumul unor alimente proaspete, în mare majoritate în stare crudă. În schimb, este important să renunţi sau să limitezi foarte mult alimentele procesate, dulciurile, sucurile, alcoolul şi produsele care conţin făină albă. Ca să te pregăteşti pentru sărbătorile de iarnă şi să ai un corp de invidiat iată cele mai bune alimente care ajută la eliminarea toxinelor!


Varza

Salată de varză este bogată în fibre insolubile, favorizând digestia şi eliminarea eficientă a materiilor fecale.

Terciul de ovăz

Este un diuretic natural care va elimina excesul de apă din corp, iar prin adăugarea untului de arahide asiguri un plus de niacină, o vitamină din complexul B care este esenţială pentru o digestie sănătoasă.

Ceaiul verde

Ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv şi contribuie la purificarea organismului de toxine.


Lămâile

Sunt considerate unele dintre cele mai purificatoare fructe, aşa că nu ezita să consumi limonadă îndulcită cu miere sau să bei dimineaţa la prima oră un pahar cu apă călduţă şi zeama de la o jumătate de lămâie.

Strugurii

Sunt fructele cu cel mai puternic efect detoxifiant pe lângă lămâi. Ei conţin apă în proporţie de 73%, astfel că ajută la purificarea organismului şi filtrarea toxinelor din sânge.
 

Dovleacul

Este bogat în fibre şi betacaroten care favorizează digestia şi redă o strălucire aparte tenului.

Sfecla roşie

Are un efect detoxifiant pentru ficat, favorizând eliminarea toxinelor din corp.

Merele

Au o multitudine de nutrienţi şi fibre care stimulează tranzitul intestinal, favorizând eliminarea substanţelor dăunătoare din corp.

Spirulina

Are un conţinut foarte ridicat de clorofilă care purifică sângele, favorizând eliminarea toxinelor. De asemenea, este de un real folos rinichilor, ajutându-i să filtreze mai uşor impurităţile şi să elimine reziduurile toxice.

Broccoli

Ficatul tău este principalul organ implicat în detoxifiere. Acidul glucaric din broccoli are un rol esenţial în detoxifiere, deoarece inhibă acţiunea unei enzime care în lipsa acestui acid împiedică desfăşurarea procesului de detoxifiere.
Astfel, atunci când mănânci crucifere îi dai organismului o mână de ajutor, astfel încât el elimină din sistem mai multe toxine.

Usturoiul

Antiviral, antiseptic si antibiotic, usturoiul reduce numărul de agenți patogeni care pot stimula producția de toxine a corpului. Mai mult, usturoiul stimulează și funcția hepatică ajutând ficatul în lupta cu toxinele.

Germenii de lucernă

Prin încolţirea seminţelor se eliberează enzimele, se îmbogăţesc cu clorofilă care are rolul de a îndepărta toxinele şi acumulările de mucus din organism, după cum precizează Dr. Robert Morse, specialist în medicină naturistă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod