Caisele


Caisele sunt acele fructe portocalii incarcate cu beta-caroten si fibre, care se numara printre vestitorii verii. Uscate, congelate sau in compot caisele pot fi consumate tot anul, insa parca mai bune sunt caisele proaspete care contin cantitati semnificative de vitamina C si A.
Caisele sunt acele fructe portocalii incarcate cu beta-caroten si fibre, care se numara printre vestitorii verii. Uscate, congelate sau in compot caisele pot fi consumate tot anul, insa parca mai bune sunt caisele proaspete care contin cantitati semnificative de vitamina C si A.
Informatii nutritionale
Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamia C, beta-caroten, fibre si potasiu. Acestea contin fitochimicale denumite carotenoide - compus care coloreaza in rosu, galben si portocaliu, fructele si legumele. Puternicul antioxidant licopen este unul din cele mai puternice carotide care se gasesc in caise. In plus, caisele ne ofera si cantitati importante de vitamina B, C precum si fosfor, magneziu, fier si calciu. Datorita fosforului aceste fructe sunt de mare ajutor persoanelor care au probleme cu memoria.
Tabel nutritional
1 caisa (35 grame) are 16,80 de calorii.
Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic?
vitamina A 914.20 IU 18.3 %
vitamina C 3.50 mg 5.8 %
fibre 0.84 g 3.4 %
triptofan 0.01 g 3.1 %
potasiu 103.60 mg 3.0 %

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;