BAC 2014: Alimentaţia ideală cu o zi înainte de examenul scris

Te pregăteşti pentru examenul de bacalaureat? Ţi-ai parcurs întreaga programă şcolară şi ţi-ai însuşit cunoştinţele pentru a promova cu notă mare toate probele? Cu siguranţă, ai neglijat un aspect destul de important care te-ar putea ajuta sau ţi-ar putea sabota randamentul: alimentaţia dinaintea examenelor scrise.

Emoţiile unui examen atât de important te pot copleşi şi totodată îţi pot da peste cap metabolismul. De aceea, trebuie sa acorzi o atenţie sporită alimentelor pe care le consumi înainte de examenul scris, dacă vrei să eviţi ca o stare fizică proastă să îţi afecteze capacitatea de concentrare.

Iată ce ar trebui să mănânci cu o zi înainte de examenul scris, pentru a-ţi menaja stomacul de eventualele neplăceri care pot apărea sub acţiunea stresului şi a emoţiilor:

Micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, mai ales că în această perioadă şi activitatea creierului este mult mai intensă.

Stomacul este, de asemenea, activ, aşa că poate digera fără probleme alimente cu un conţinut nutriţional ridicat.

Un mic dejun bogat şi sănătos compus din alimente cu care organismul tău este obişnuit este ideal pentru ziua dinaintea examenului. Mănâncă o banană şi un iaurt gras, tartine cu pastă guacamole şi un suc proaspăt de portocale sau un parfait cu iaurt şi cereale. Acestea îţi vor furniza energia necesară, fără a-ţi afecta sistemul digestiv.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod