Alimentatia in bolile de stomac

In zilele noastre, afectiunile digestive sunt tot mai des intalnite.Stresul zilnic, alimentatia dezechilibrata, tutunul, cofeina (si catealtele.) au facut ca, pentru omul modern, bolile precum ulcerul, gastrita,constipatia, enteritele sa devina obisnuinta.

De multe ori, ameliorarea suferintelor acestor pacienti tine, in maremasura, de schimbarea modului de viata si de introducerea unei alimentatiiechilibrate.

Dieta unui bolnav de stomac trebuie sa urmareasca o alimentatie cat maiaproape de normal, evitand in acelasi timp ceea ce poate fi daunatoratat prin alimentul in sine, cat si printr-o preparare necorespunzatoarea acestuia.

De aceea, persoanele care sufera de aceste boli trebuie sa cunoascaanumite reguli de igiena alimentara:

- sa aiba, pe cat posibil, un orar fix de masa;
- mesele nu vor fi abundente, insa trebuie sa se manance de 4-5 ori pezi;
- bolnavul sau cel care se ocupa de pregatirea meniului, ar trebuisa cunoasca modul de preparare si temperatura optima de consum aalimentelor;
- este recomandat ca in timpul meselor sa existe o atmosfera calma,de liniste, evitandu-se discutiile in contradictoriu sau urmarirea unoremisiuni care ar putea declansa stari de nervozitate, ingrijorare;
- masa nu trebuie luata "in fuga", fiind necesar ca alimentele sa fiebine mestecate, alfel crescand efortul de digestie.

In general, acesti bolnavi vor evita alimentele iritante:

- condimentele (piper, ardei iute, mustar, etc);
- alimentele bogate in celuloza precum: ridichi, fasolea boabe, mazareaboabe, ceapa uscata, usturoiul, fructele cu coaja si samburi, paineaneagra sunt iritante pentru stomac si de aceea sunt contraindicate;
- acelasi efect il are si carnea provenita de la animale batrane siinsuficient fiarta sau fripta, bogata in cartilaje, tendoane, aponevroze;
- alimentele prea bogate in sare sau zahar;
- se interzice sau se reduce cat mai mult cu putinta fumatul;
- bauturile alcoolice care irita mucoasa gastrica (vin, tuica, bere,whiski, etc.) sunt contraindicate.

Trebuie stiut ca functia stomacului este puternic influentata de durataramanerii alimentelor la nivelul sau:

- lichidele si semisolidele parasesc stomacul cel mai repede;
~ celuloza, cojile vegetalelor crude, fragmentele alimentare mari,celuloza sunt mai greu digerabile;
- grasimile prelungesc durata de stagnare a alimentelor in stomac;
- zaharul intarzie evacuarea gastrica, mai ales cand este administratla sfarsitul mesei.
La fel se intampla si in cazul alimentelor bogate inglucide de tipul amidonului (cartofi, fainoase), consumate dupa grasimisi proteine;
- cu cat alimentele ingerate au o temperatura mai apropiata de ceaa corpului, cu atat golirea gastrica va fi mai rapida. De aceea,alimentele prea fierbinti sau prea reci sunt contraindicate.

Nu toate alimentele stimuleaza in aceeasi masura secretia gastrica. Celecare sunt stimulante puternice vor fi evitate in alimentatia bolnavuluide stomac:

- bauturi: alcoolul, apele carbogazoase, cafeaua;
- condimentele: mustarul, piperul, boiaua, hreanul, ardeiul iute,scortisoara, cuisoarele etc.;
- alimente: cele prajite, ouale tari, carnea fripta, sarata sau afumata,painea neagra, painea proaspata, alimentele preparate in grasimi.

Alimente stimulante slabe:

- bauturi: apa, ceaiul, laptele, smantana
- alimente: albusul de ou moale, painea alba veche de o zi, carnea fiarta,fructele dulci (cel mai bine oparite), legumele cu unt, supele de legumeingrosate cu faina alba, supa de ovaz, frisca batuta, orezul si grisulfiert.

In articolele urmatoare va voi prezenta mai pe larg regimul alimentarin cazul gastritelor si bolii ulceroase, unele dintre cele mai frecventintalnite afectiuni ale stomacului.
 

Comentariile 1-50 din 82

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 15 Iul 2015, 19:12
    Arsuri stomac

    Oricata apa as bea sau chiar daca mananc la micul dejun, durerile nu imi trec.Mananc la interval de trei ore, dar tot simt arsuri.Imi puteti da niste sfaturi?Poate ati trecut prin acelasi lucru ca si mine.Daca da, ce imi recomandati sa fac?

    2
    0

  • Mereacre Sergiu pe 17 Nov 2014, 18:53
    Grija la Stomac

    Am fost diagnosticat cu grija la stomac mi s-a prescris dieta nr.5. Si un paner de medicamente.Vor da rezultate medicamentele sau sa merg la operatie? Ce sfat puteti sami dati?

    1
    0

  • krisstine76 pe 15 Oct 2014, 13:36
    DURERI DE STOMAC

    nu va mai luati dupa ce da toti medici, eu am avut ulcer silentios niciodata nu ma durut stomacul, fff rar arsuri, si in urma cu 10 ani a fost gata sa-mi perforeze , o noapte intreaga am varsat si nu ma durea nimic, am fost la medic ma tratat de colecist ,imi era si mai rau, am ajuns la un alt medic care mi-a spus ca am un ulcer decat sa faca poc, mi-a dat tratament desi mi-a spus ca sunt de operat , am urmat regim ffffffffffff strict doar zeama de cartof si mancam numai cartofi cruzi, timp de 9 luni asta am servit eu ,nimik altceva si cu tot regimul si tratament au zis ca l-am vindecat, acum am dureri si arsuri cat cuprinde si ei imi spun ca am gastrita ca am facut endoscopie, sa va spun ceva nu mai tineti regim si nici medicamente ca in timp va anemiati, cel mai bn mancati ce va prieste si cand va perfora ,va operati si reveniti la o viata normala, toti care s-au operat de ulcer acum sunt fff ok , ULCERUL IL VINDECA DECAT CUTITUL, in rest sunt vorbe, si nu va mint, aveti cuvantul meu de om, eram internata in spitalul sri din bucuresti, a venit in urgenta un domn de 80 sau 82 de ani, sotia lui mi-a spus ca sotul ei de la 20 de ani a avut probleme cu stomacul, a tinut regim toata viata lui, nu fuma , nu bea, nu servea cafea, nu prajit, ceaiuri cu ibricele bea, se ducea pe camp si isi aduna fel si fel de plante ,tratament cum i s-a recomandat si tot la cutit a ajuns, era slabit de atata regim, sangera in stomac f mult si l-au operat la urgenta si a scapat si era ff ok cand eu m-am externat, asa ca de aceea a spun lasati regimul ca la noi medici ne spun tineti regim , aia nu, aia nu, si peste un timp va da vestea sunteti anemic, beti si mancati orice sau nu tot la cutit ajungem, eu nu mai tin regim , mi-a iesit un pic de anemie, dc? de la atata regim, beau si mananc si ce daca ma doare eu ii dau in continuare si cand o perfora ma operez si gata, nu vreau sa ajung ca acel domn si tot la cutit.

    0
    0

  • Vasile pe 11 Oct 2014, 09:41
    Stomagul

    buna ziua,am o saptamina de cind am probleme de stomag ma doare stomagul foarte tare ,nu ma lasa delok manink putin si ma satur repede ,maninc si tot ma doare ce poati sa fie asta .va multumesc va rog mult poate imi dat o mina de ajutor .

    4
    0

  • Gabriel pe 13 Iun 2013, 16:54
    despre operatia de stomac

    bunaziua ma numesc gabriel as vrea si eu un sfat! mam operat de ulcer duodenal cu peritonita acum 2luni si ma simt perfect pot zice dar nu mam putut lasa de tigari decat o saptamana, antrebarea mea este ': ami poate cauza cu ceva an viitor? multumesc.

    10
    4

  • Narcisa pe 8 Feb 2012, 11:46
    despre ulcer

    ma numesc daniela am fost diagnosticata cu ulcer dd acut cu H.p pozitiv.Infectie cu Helicobacter pylori.Imi putei recomanda un tratament?am urmat tratament cu antibiotic amoxacilina,klabax si nexium. dupa terminarea tratamentului au inceput din nou durerile de stomac.

    49
    18

  • stamate georgian pe 3 Feb 2012, 20:59
    arsuri la stomac

    am 20 ani am arsuri la stomac si vomit cea ce mananc

    57
    6

  • nadia pe 10 Dec 2011, 16:32
    dereglari la stomag

    buna ziua am probl la stomag si folosesc ,omeran.dar am un timp de cind ori ce minink ies cu scaunul moale adica dearie.iau saruri ptr a le potoli.dar mai rau e ca es cu singe dar eu banuiescca e de la hemoroizii dar acum nu stiu exact.ce as putea face pttr a rezolva aceasta probl?va multumesc.sunt persoana cu handicap care folosesc foarte multe med ptr durerii de oase .va rog din suflet datimi un raspuns ce pot sa fac.va multumesc

    22
    17

  • cristian stabel pe 31 Oct 2011, 21:42
    dureri in parte dreapta, gust acru si nod in gat si obosiala

    Salut, as dori si eu sa aflu un raspuns la aceste dureri si disconfort de sanatate,ca timp de 6 luni ma simt rau.Astept un raspuns de la dumneavostra,am facut multe contruale si tot ma simt rau ce pot sa fac, ce tratament pot sa iau,va multumesc

    53
    33

  • oana pe 28 Oct 2011, 23:51
    fluidizarea acidului gastric

    am ulcer deodenal descoperit de 6 ani si tratat doar o luna mai mult nu miam permis financiar.de un an de zile simteam in esofag ceva ce greu imi pot explica....ca si cum asi fi avut mucozitati acumulate ...dupa 1 an am mers la medic si mia facut radiologie intestinala stomacala pina in esofag,mi sa spus ca fluidizeaza acidu gastric de la stres,nervi,mi sa spus sa iau Omeprazol de 40g...iau de o luna si aceasi senzatie am....ce ma sfatuiti sa fac ?sunt fumatoare consum o cafea la zi.va multumesc

    52
    20

  • Roman pe 27 Sep 2011, 16:17
    In atentia Ministerului Sanatatii...daca se numeste Roman...

    Am citit toate descrierile si aspectele care le-ati semnalat in privinta sanatatii. Ati descris ca suferiti de o perioada mai mare de 2 ani cu acelasi simptome. Nu pot sa cred, ca in tara noastra Romaneasca sa nu existe medici, Dr. capabili sa inteleaga si sa trateze simtomele mentionate mai sus.Daca nu exista, inseamna ca traim intr-o tara de imbecili cu spitale jegoase si personal infect si sanatatea trebuie sa ni-o gasim sau sa o rezolvam peste hotare. Sau, ce ne ramane de facut?

    31
    13

  • florin pe 5 Sep 2011, 07:18
    AM SCAUNE DESE

    am scaune f.dese ( 5-8 pe zi ),moi. maninc normal, beau cam un kg.de vin pe zi si iau o pastila de colchicina zilnic. am 52 de ani si sunt cam sedentar. E posibil ca in viitor sa am probleme de sanatate? eventual cu colonul , stomacul , rectul ? va multumesc

    21
    10

  • mari pe 2 Sep 2011, 21:42
    staza abdominala

    am fost diacnosticata cu staza abdominala (stomac alungit ) , ma puteti ajuta cu un tratament sau niste sfaturi.

    26
    8

  • adrian pe 20 Aug 2011, 20:56
    arsuri cu stare de voma

    salut de circa 3 zile am niste arsuri si stare de voma problema e ca an rest nu ma doare nimica plus de asta ma simt cam slabit cu toate ca mananc dimineata la pranz si seara practic parca ma topesc pe picioaresi ma simt vlaguit -----multumesc anticipat

    29
    0

  • radu pe 12 Aug 2011, 14:09
    Dureri de vreo 2 ani

    buna tuturor. am inceput sa am dureri cam de 2 ani si am tot zic ca merg si merg la contrlo dar nu am mers de frica...acum insa parca e tot mai greu...ma tine durerea permanent...am luat cate un omeran si parca era ceva mai bine dar nu stiu ...mi-e si frica sa merg la prostii astia de doctori sa-mi zica nu stiu ce...si sa nam mare lucru...daca e sa iau omeran 1 pastila pe zi o sa-mi treaca...daca de exemplu iau timp de 1 luna? multumesc

    29
    13

  • catalina pe 10 Aug 2011, 12:58
    :(

    eu am o mare problema... nu pot manca aproape nimic,tot ce mananc vomit si am dureri ingrozitoare la stomac.Am slabit foarte mult si ma simt pe zi ce trece tot mai slabita, nu stiu ce sa mai fac sunt disperata, mau vizitat multi medici si mi-au zis ca e pe baza de stres

    20
    3

  • ina pe 31 Mar 2011, 22:51
    Leac

    Varianta 1 . Dimineata pe stomacul gol, o lingura de miere de albine inainte cu jumatate de ora ,de mic dejun . Mierea e un bun cicatrizant Dupa o luna se va trece pe o perioada de 3 luni , in fiecare dimineata , inainte de masa cu 30 min ..200 ml de suc de cartofi cruzi si morcovi , apeland la un storcator de fructe domina cartoful in compozitie )

    26
    4

  • Adriana pe 23 Feb 2011, 09:41
    1

    de 2 zile incoace.. de pe la 3,4 dimineatza imi vine sa vomit ....[dar nu pot vomita] si ma doare si stomacu :(

    26
    3

  • florin pe 19 Feb 2011, 09:06
    retete pt stomac (gastrita, ulcer)

    uite am o reteta pt toti cei care au probleme cu stomacelul (gastrita, ulcer), asa ca o sa ma pomeniti intotdeauna 250 ml ulei masline extravirgin, 250 ml tuica de cazan (maxim 30 grade), 250 miere de albine naturala (salcam) si 250 ml ceai sunatoare ( se fierbe ceai de sunatoare naturala, nu pliculete, in 500 ml apa pana scade la 250 ml), apoi toate se omogenizeaza intr-o sticla de 1,5 L, si pe stomacul gol dimineata se bea maxim 50 ml, aceasta ar trebuie sa va ajunga 30 de zile, pt cazuri mai grave se pot consuma timp de 3 luni, pauza 1 luna , apoi de reia. eu am consumat o sticla si am 5 ani de cand nu ma mai doare si pot manca linistit usturoi, ceapa ... etc, dupa 30 de minute dupa ce ai baut poti sa mananci. eu va spun de pe acum sanatate multa si daca mai vreti detalii puteti sa imi scrieti pe mail florinbalea2006@yahoo.com

    19
    9

  • florin pe 19 Feb 2011, 09:05
    retete pt stomac (gastrita, ulcer)

    uite am o reteta pt toti cei care au probleme cu stomacelul (gastrita, ulcer), asa ca o sa ma pomeniti intotdeauna 250 ml ulei masline extravirgin, 250 ml tuica de cazan (maxim 30 grade), 250 miere de albine naturala (salcam) si 250 ml ceai sunatoare ( se fierbe ceai de sunatoare naturala, nu pliculete, in 500 ml apa pana scade la 250 ml), apoi toate se omogenizeaza intr-o sticla de 1,5 L, si pe stomacul gol dimineata se bea maxim 50 ml, aceasta ar trebuie sa va ajunga 30 de zile, pt cazuri mai grave se pot consuma timp de 3 luni, pauza 1 luna , apoi de reia. eu am consumat o sticla si am 5 ani de cand nu ma mai doare si pot manca linistit usturoi, ceapa ... etc, dupa 30 de minute dupa ce ai baut poti sa mananci. eu va spun de pe acum sanatate multa si daca mai vreti detalii puteti sa imi scrieti pe mail florinbalea2006@yahoo.com

    17
    7

  • rrr pe 23 Ian 2011, 22:25
    Tot stomacul!!!!

    Buna seara, am si eu o problema tot cu stomacul, constand in dureri foarte mari in partea dreapta sub coaste(cred eu stomacul),dupa fiecare masa ma simt foaarte rau balonat,si o durere mult mai profunda in aceeasi zona si ragai foarte mult (30-40 min)cateo data dar simt ca nu ma ajuta. Vreau sa mentionez ca la un ultim control am fost diagnosticat cu gastrita! Dar ma simt mult mai rau ca pentru acest diagnostic!Ce remediu ar fi?Ce as putea face?

    18
    12

  • Silviu pe 10 Ian 2011, 20:10
    Numa bolnavi....:))

    Si eu am probleme, insa din toate tratamentele facute , cel mai mult m-a ajutat Nexium, Mastic Gum, Argila luat inainte d masa, si bineinteles nu mai mananc alimnele care imi fac rau...REGIM asadar, ...fara prajeala, din bors doar uscatura, fara lapte/dulciuri tari pt cei cu colita, fructe putine si daca se poate mancat inainte de masa cu 10 min , alimente fierte si nu umpleti stomacu la maxim... e destul de logic NU?! ce-i mult strica, mai ales alcoolul. Iar cand aveti dureri , diaree, stress la stomac sau alte beleli consumati morcov crud. BAFTA .incercati macar si veti vedea ca va fi mai bine. Si inca ceva: faceti un program de mancat cu 4-5 ore intre... intelegti ca bolile vin din ceea ce bagam in gura, si mai rar din alte parti.

    22
    13

  • iulian pe 28 Dec 2010, 14:55
    dureri de stomac

    am si eu o problema...am 18 ani si de un an tot ma doare stomacul dar nu e durere ce o stare foarte nasoala...am fost si internat au zis k nu am nimik, am tinut si regim o luna...dar tot nik...astept si eu un sfat...va rog..

    11
    1

  • adrian pe 13 Dec 2010, 21:54
    durere de stomac insuportabila

    buna seara....am si eu o rugaminte la cei care stiu....TATAL MEU ARE DURERI INGROZITOARE DE STOMAC DE CATEVA LUNI NOAPTEA TREMURA DIN CAUZA DURERILOR IL DOARE TOT TIMPUL.AM FOST LA MEDIC A FACUT ECOGRAF I-A DAT UN TRATAMENT DAR TOT DEGEABA....DURERILE NU IL LASA....ARE 43 DE ANI..NU STIU CE SA MAI FAC....AST UN RAS URGENT!!!

    12
    9

  • dariana pe 11 Nov 2010, 17:31
    regim alimentar pt stomac

    copilul meu are dureri de burta si la spital mi sa spus ca are suspiciuni de apendicita.......iar la ecograf nu a fost confirmata asta. raman la ideea ca are dureri abdominale

    18
    8

  • Mihaela.Frincu pe 1 Oct 2010, 21:07
    Probleme de stomac

    Buna ma numesc Mihaela dimineata cind ma trezesc ma doare stomacul de nu ma pot ridica din pat de dureri pana cind nu iau un calmant sa-mi treaca orice maninc fie mincare fie fructe ma doare in capu pieptului . va rog sa-mi dati un sfat ? va multumesc

    17
    4

  • geo pe 12 Sep 2010, 20:45
    regim

    Imi poate spune cineva,cand am arsuri iau bicarbonat de sodiu,imi trece nimic de comentat in privinta asta,dar este bun sa iau in continuare cand am probleme?Va multumesc!

    24
    6

  • irina cretu pe 27 Aug 2010, 20:26
    probleme de stomac

    buna ziua. ma numesc irina si de vreo doua saptamani am probleme mari cred eu cu stomacul pentru ca dupa fiecare aliment pe care il mananc , fie el fruct sau orice altceva, imi vine sa vars, iar cand mananc fructe imi apar imediat arsuri la stomac. pe langa toate acestea am si un gust acru in gura. Mi-am facut si un set de analize insa acestea au iesit bine. Nu stiu ce se intampla cu mine si care este cauza acestor simptome. Va rog sa imi dat un sfat. Va multumesc

    22
    7

  • sasarean dumitru pe 22 Iun 2010, 16:44
    probleme la stomac

    buna ma numesc dumitru am o problema la stomac dupa ce maninc chiar foarte usor.. exem.legume salate am simtome de egitatie ami simt gura de parca arde este o senzatie foarte rea asa o duc de vreo 5 luni ..recunosc am baut numai cola in ultimul timp nu apa...si cred ca asta este cauza am facut o criza ...palpitatzi si inca ceva cand ma simt rau dupa ce mananc ceva greu am scaunul foarte galben si pluteste ...va rog sa ma ajutatzi ce sa fac sau sa merg la medic va multumesc

    27
    5

  • MIMI pe 7 Mai 2010, 14:23
    durere de stomac

    Am 60 ani si pana acum vreo doi ani nu am stiut ce inseamna durere de stomac. Acum parca mananc pietre.Orice mananc imi cade greu la stomac si ma doare mereu.Nu exagerez cu prajeli, mezelurisau bauturi.Ce ceaiuri sunt bune pentru stomac? Ce sa iau pentru dureri? Ma puteti ajuta cu ceva? Va multumesc.

    13
    7

  • bodislavm pe 1 Mai 2010, 07:50
    Dureri de stomac

    Ce pot sa i-au daca ma doare stomacu.Am avut gastrita acuta.

    16
    3

  • dina pe 29 Apr 2010, 13:34
    dureri de stomac

    de 3 ani ma doare stomacu nu stiu exact ce am am facut radiografii cu barioo si mi sa spus ca am un inceput de ulcer am facut si o analiza si mia iesit helicubacter pilorii am facut tratament repetat de 3 ori cu amoxacilina claritomocina si controloc si ma simt tot rau dureri zilnice nu poot sa mananc mai nimik ma doare mai mult in partea stanga si de vreo cateva luni dureria sa lasat si majos in burta . VA rog tare mult daca sar pute sami dati un raspunss si dac ati putea sa ma ajutati cumvaa ast raspunsssss?????? va multumescccc

    23
    2

  • dany pe 26 Apr 2010, 21:16
    stomacul

    de un am si cv manac numia guma de mestecat si macarede 3 ori pe saptamana si acuma as vrea sa manc dar mi se face greata de la macare imi provoaca voma si cand manac guma iar imi trece va rog zicetimi ce ar trebuii sa iau un raspuns cat mai rapid multumes!

    23
    5

  • k-thaleen pe 20 Apr 2010, 13:45
    retete

    sufra de BRGE stiu ce am voie sa maninc si ce nu dar nu am concret nicio reteta culinara si as dori dak ma poate ajuta cineva cu citeva retete culinare m-am saturat de morcovi fierti ,cartofi fierti si orez fiert....nu am gasit nicaieri o carte sau un site cu retete culinare pt boala asta...sau moduri de preparare a alimentelor permise...help pls

    10
    3

  • catalina pe 12 Apr 2010, 15:36
    stomacul

    buna.acum 7 luni ma durea foarte tare stomacu,am fost la spital si mia dat niste medicamente.la inceput tot aveam dureri dar miau trecut.adevaru e ca nici nu mancam decat 1 sau de 2 ori p zi.de atunci de cand mia mai trecut ma mai durut dar nu asa de tare ca acum.as vrea sa stiu daca poate fi ceva grav.as rasa.multumesc.

    14
    3

  • balaj iuliana pe 27 Mar 2010, 23:33
    dureri si arsuri de stomac

    Salut! De vreo 2 sapt seara am niste dureri groasnice la stomac, respir greu si ma doare cand fac asta si mai rau. Cand ridic ceva mai greu ma doare rau.As vrea sa stiu daca nu cumva este o boala. Am incredere in dv si astept raspunsul dv. va multumesc... PS: mananc foarte putin intr-o zi, nu ca nu as vrea pt ca sunt slaba, dar nu pot, nu pot...

    9
    8

  • marina voloceai pe 11 Mar 2010, 19:00
    stomacul

    buna, de 2 ani tin un regim de slabit,dupa fiecare masa, consum ceai de slabit, iar acum am dureri de stomac sa fie din cauza asta???influenteaza ceaiul de slabit asupra stomacului???

    7
    14

  • Simona pe 8 Mar 2010, 16:43
    Stomacul

    Buna acum vreo 7 luni ma simteam foarte rau vomitam aveam ameteli.....mi-am facut analizele si mi-a s-a spus ca mi-au gasit helibacter pylor am facut tratamentul...dar tot nimik am facut eco abdominal......si tot timpul am ameteli si stari de greata ce ctrebuie sa fac ?Multumesc

    9
    5

  • cristina pe 2 Mar 2010, 18:08
    dureri de stomac

    de o saptamana ma doare tare stomacul. nush de ce .o fi stomacul sau ficatul?e imediat dupa terminarea cosu pieptului..chiar daca nu mananc tot ma doare si daca mananc prea mult iar ma doare..este adevarat k m-am cam dereglat cu mesele..dar totusi nu ar trebui zic eu

    12
    5

  • mirela pe 24 Feb 2010, 12:36
    diaree si stari de voma.uneori dureri insuportabile in zona burtii

    imi e rau daca merg mult fie cu masina fie pe jos,,,.....incep a ma imbalona in burtik si apoi ma iau si durerile......alteori mi se intampla ca sa ma trrezesc noaptea si sa merg la wc.deoarece ma cheama"datoria"(treaba mare....mai mult diaree)....si dupa ce termin ma ia cu stari de voma...de ce? ce medikmente pot lua?:(

    19
    5

  • ANONIM pe 19 Feb 2010, 12:29
    CRED CA AM CANCER LA STOMAC

    Salut am 16 ani si de vreo 2 luni ma doare stomacu f tare si...am si stari de greatza dar nu vomit.....dak manank ceva ...ma doare ...si rspir gereu. am avut vara trecut gastrita...si mio trecut dar acum mi se pare ca este ceva mai complicat nsh ce sa scred:( ce as putea sa am ast rasp urgent:(

    20
    4

  • Ella23 pe 6 Feb 2010, 01:04
    alimentatie

    arunca o privire si aici http://tratamentenaturale.1r.ro , poate gasesti ceva folositor

    15
    6

  • flory pe 3 Feb 2010, 17:00
    exista medici

    exista medici pentru intrebarile voastre....nu vedeti ca nimeni nu va raspuns;)...duceti-va la medic

    12
    2

  • constantin pe 29 Ian 2010, 17:21
    stare de rau

    de vreo trei ani de zile nu ma simt bine deloc,am aceeasi stare de rau si obosea zi de zi. Nu exista o zi in care sa spun ca ma simt bine,mi-a disparut optimismul. Am in permanenta in gura gust de acru,amar sau gust de metal,care alterneaza,nu mai am demult un scaun regulat ci in majoritatea timpului diaree.Am fost la gastroenterolog si am fost diagnosticat cu esofagita de reflux,hernie hiatala si gastrita hiperacida..Am luat tot felul de tratamente (controloc,omeran,omeprazol) am tinut regim dar degeaba.Sunt disperat,poate sa ma ajute cineva ?.Multumesc !

    13
    5

  • andu pe 11 Ian 2010, 14:57
    ptru voma

    va rog da-ti un raspuns urgent dak se poate sa vb k un doctor si mai bn

    15
    5

  • andu pe 11 Ian 2010, 14:55
    vomit dureri stomac

    am senzatiii de voma dar nu pot s vomit si ma doare rau stomacul si coloana ajutati-ma v rog numai pot dati-mi unsfat multumesc anticipat

    4
    4

  • andu pe 11 Ian 2010, 14:39
    vomit dureri stomac

    am senzatiii de voma dar nu pot s vomit si ma doare rau stomacul si coloana ajutati-ma v rog numai pot dati-mi unsfat multumesc anticipat

    4
    1

  • adrian pe 2 Ian 2010, 20:54
    ma doare stomacul

    buna sunt adrian in urma cu un an am inceput sa am niste dureri ingrizitoare de stomac nu poot sa va descriu ceva de neimaginat am fost la mai multe spitale si mi_sa spus ca am ca o rana deschisa pe stomac ce pot sa fac ca cu tratamentul nu imi trece

    8
    4

  • violetta pe 14 Dec 2009, 20:40
    esofagita de reflux

    am 44 de ani si de 4 ani am descoperit o hepatita c .au anceput durerile de stomacpe fand de stres si an capatat o frumoasa esofagita de reflux. am ancercat diverse tratamente da nu rezolvat nimic ,mai nou am si o senzatie de gol ca as manca tot timpul.poate stiti voi ceva naturist sau unde sa apelez

    11
    5

  • simo pe 13 Nov 2009, 10:26
    ulcer

    am arsuri in capul pieptului si varsaturi foarte fregvente sa fie ulcer

    7
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod