Sase exercitii pentru tonifierea musculaturii abdominale

Poate in prezent, poate cu ceva vreme in urma, te-ai regasit in aceasta situatie: iti doresti sa ai un abdomen ferm, plat si bine conturat, drept pentru care ai inceput un program riguros de exercitii specifice. Cu toate acestea, rezultatele se lasa asteptate... Adevarul este ca numai antrenamentul in sine nu va avea niciodata efectul scontat, indiferent cat de intens si frecvent ar fi. Ceea ce se impune este indepartarea stratului adipos si numai ulterior exercitiile se vor dovedi, cu adevarat, benefice. Asadar, cum scapi de tesutul adipos de la nivelul abdomenului?

Raspunsul consta in accelerarea metabolismului, ceea ce va avea ca rezultat intensificarea procesului de ardere a grasimilor. Pentru aceasta, este necesar ca programul tau de antrenament sa includa exercitii cu rol de stimulare a activitatii cardiovasculare, precum: plimbari, jogging, ciclism.


La fel de important este si regimul alimentar. De fapt, specialistii americani in materie de fitness si nutritie sustin ca dieta influenteaza in proportie de 70 la suta eficienta programului de exercitii fizice pentru abdomen. Chiar si intervalele orare la care iei masa (ca sa nu mai vorbim de cantitate si continut) pot fi decisive.

Este important sa stii ca, daca ai un strat mare de tesut adipos pe abdomen, nu-ti va fi de nici un folos sa te epuizezi, efectuand cat mai multe exercitii si cu un grad tot mai ridicat de dificultate. Numai atunci cand stratul de tesut adipos a disparut, poti incepe programul propriu zis de exercitii, pe care este recomandabil sa-l efectuezi saptamanal.

Exercitiile pe care ti le propun actioneaza asupra fiecarei zone a musculaturii abdominale in parte - abdomenul superior, inferior si partile laterale.


Exercitii pentru tonifierea abdomenului superior

Abdomene clasice
Intinde-te pe spate, pe o suprafata plana, pune-ti mainile dupa ceafa si indoaie usor genunchii. Concentreaza-te asupra musculaturii abdominale, care trebuie sa fie deja incordata in momentul in care incepi sa lucrezi efectiv.

Ridica usor trunchiul, tinand bratele tot dupa ceafa, pana cand ajungi in pozitie sezand. Ramai in aceasta pozitie doua secunde si revino incet la orizontala.

Aceleasi abdomene, cu o mica modificareSingura diferenta, comparativ cu abdomenele clasice, este ca de data aceasta mainile vor fi intinse in lateral pe podea. Exercitiul este mai dificil, chiar daca nu da aceasta impresie, pentru ca, spre deosebire de situatia anterioara, mainile nu mai contribuie la propulsarea si ridicarea corpului.

Exercitii pentru tonifierea abdomenului inferior

Stimularea musculaturii pelviene
Pozitia initiala este cea pe care ti-am prezentat-o pentru abdomenele clasice.
Elementul care face diferenta consta in faptul ca, de data aceasta, iti vei ridica pelvisul, ramanand in aceasta pozitie 2 secunde si revenind lent. Exercitiul acesta este cel mai simplu dintre cele recomandate, in general, pentru tonifierea abdomenului inferior, dar, paradoxal, cel mai eficient.

Ridicarea genunchilor
Exercitiul este asemanator celui precedent, deosebirea fiind ca, de data aceasta, vei ridica genunchii si din aceasta pozitie urmeaza sa ridici pelvisul. Este mai dificil, pentru ca nu te mai poti sprijini pe talpi ca sa "imprimi" pelvisului impulsul de a se ridica.

Exercitii pentru tonifierea muschilor abdominali oblici

Abdomene oblice
Intinde-te pe o parte, sprijinidu-te in cot, indoaie usor genunchii si pune o mana sub cap. Incordeaza musculatura abdominala (cel mai bine este sa te concentrezi in exclusivitate asupra muschilor laterali, asupra carora actioneaza exercitiul).
Ridica-te incet, tinand mana tot la ceafa, ramai in aceasta pozitie 2 secunde si revino. Este recomandat sa efectuezi cate 5-10 ridicari de acest gen, dupa care schimba bratul.

Abdomene incrucisate
Culcata pe spate, cu mainile la ceafa, indoaie genunchii si incruciseaza picioarele. Executa abdomene, dar - un amanunt important - inclina-te oblic si, daca genunchiul pus deasupra este cel drept, vei executa miscarea orientand cotul opus. Genunchiul drept - cotul stang si viceversa. Dupa 5 astfel de ridicari, alterneaza.
 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tititi pe 5 Feb 2014, 13:23
    vreau sa slabesc

    Buna am 14 ani si mi-a crescut burta de la 8-7 ani! Acum am inceput sa mananc mai sanatos de vreo luna si ceva, fac exercitii si nu am rezultate! Vreun sfat?

    0
    1

  • sara pe 11 Dec 2012, 16:25
    trebuie sa slabesc

    da trebuie sa incercam sa slabim daca na vom deveni Obezi!!!!!

    1
    0

  • nicola pe 11 Dec 2012, 16:23
    slabire

    da am slabit 10 kg in o luna

    1
    0

  • andrei pe 3 Iul 2012, 13:33
    abdomen

    Buna as vrea a imi dezvolt muschi abdominali cat mai repede deoarece sunt baiat si vreau sa imi dezvolt musculatura abdominala daca puteti va rog as vrea a imi recomandati niste exercitii

    1
    0

  • Alina pe 19 Oct 2011, 00:58
    Ajutor!

    Am 1,71 si 64kg.am facut o cura de slabire, nu asi vrea sa mai slabesc.Am fost mai grasa si au ramas urme pt ca am slabit destul de repede si asi vrea sa'mi tonific abdomenul si piceoarele rapid.ma puteti ajuta? :(

    2
    0

  • Ana pe 24 Iul 2010, 17:38
    Abdmen frumos

    sunt slabutza,nu vreua sa slabesc,dar vreau sa am abdomenul frumos si tonifiat! ce exercitii sunt cele mai bune?si care dau rezultate rapide?

    3
    0

  • tudor pe 26 Iun 2010, 10:21
    Raspunsul alimentatie

    Daca vrei sa slabesti rapid contactatima! rezultate in maxim 2 luni! id florin_wow, am sa va dau o carte care va invata ce trebuie sa mancati pt a nu mai depune pe voi grasime!

    8
    2

  • Anhelus pe 14 Mar 2010, 23:09
    e simplu , mai greu e sa te tii 4-5 luni

    Scurt si la obiect : Dieta : doar peste si ocazional pui la gratar. In rest legume, lactate, fructe moderat si apa, ceai verde. Tonul , pastrav cu legume e f bun. 2. Antrenamente intense dar scurte -gen intervale de 8 minute. faci 4-5 circuite a cate 8 minute intense - ai dat jos 400 calorii!!! Pe langa asta mai alergi, sau bicicleta, inot, orice altceva. 3. cel mai greu lucru : sa faci aceasta chestie 4 luni la rand, Pe langa faptul ca vei slabi , vei avea si muschi frumosi tonigfiati. Succes!!!

    2
    0

  • simonic pe 29 Nov 2009, 16:55
    cum sa slabiti

    in primul rand cel mai bine ar fi sa va duceti la o scoala cu o sala si va faceti un abonament si incepi sa alergi iei o minge de footbal si te plimbi in fuga cu ea sari urci cobori scari si ma sunt multe exerciti trebuie doar ambitie

    3
    0

  • monalisa pe 5 Nov 2009, 15:25
    vreau sa slabesc

    Am 20 si am 64 kg si nu stiu cu sa slabesc.Ma puteti ajuta in aceasta privinta?

    2
    0

  • daniel pe 28 Sep 2009, 11:00
    slabit

    am renuntat la fumat si mam ingrasat cred eu foarte mult.Am 1,83m si 104 kg.sunt la dieta de aproximativ o luna.Fac si exercitii,am dat putin din greutate dar nu e suficient.Ce ma sfatuiti sa fac?

    2
    0

  • mirela pe 15 Iul 2009, 19:33
    cititi si faceti si voi ce am facut si eu si poate slabiti si voi ma refer la femei carea ua fost insarcinate si lau ramas burta ca si eu am ramas insarcinata si cand am nascut ama

    eu acum fac abdomene si mananc mai putin si mai multe fructe si salata ,pui la cuptor nu trebuie nimik prajit eu asa am facut si am am avut ora la care faceam spotr si ora la care mancam si a mers ok dar nu la toti merg dar daca vreti puteti sa incercati

    1
    0

  • bb pe 7 Iul 2009, 23:28
    bb

    a cica nu e bine cu mainile la cefa.. trbuie puse pe piept

    2
    0

  • Ivan Ionut Daniel pe 17 Mar 2009, 15:30
    vreau sa slabesc

    Salut. Numele meu este Ionut si am 29 de ani, 1,71m si 79kg.O sa incep prin a va spune cateva despre mine. Am facut 12 ani sport de performanta ( judo). M-am lasat de vreo 5 ani. In acesti 5 ani am mai fost la sala de forta cat de regulat am putut si am mai facut si alergari dar mai rar. Din cauza serviciului care nu imi permite mai mult, merg cam de 3 ori pe saptamana la sala. As dorii ca dumneavostra sa ma ajuta-ti prin a-mi trimite un program de slabire si tonifiere a tuturor grupelor de muschi care sa fie bazat pe antrenament la sala de forta si alergari dar nu mai mult de 3 zile pe saptamana, pentru a putea slabii cele cam 9 kg, care le am (zic eu in plus). Va multumesc.

    1
    2

  • sile pe 17 Feb 2009, 20:51
    abdomenul

    vreau sa am un abdomen plat si cu patratele ce alimentatie trebuie sa am si ce exerciti trebuie sa fac pt un rezultat rapid

    3
    0

  • cristina pe 15 Feb 2009, 21:22
    vreu sa slabesc

    incerc de o luna sa dau burta jos dar nu reusesc..vreau sa ma ajutati si pe mine sa slabesc..vreau sa incerc cu pastile ..tin o dieta dar nu observ nimica...am 74 de kg si 1m60

    2
    2

  • oana pe 5 Nov 2008, 21:54
    vreau sa slabesc

    vreau sa slabesc cat mai repede.nu am mult.am 68 de kg dar as vrea sa ajung la 60.vreau sa imi recomandati o dieta daca se poate.multumesc(

    2
    0

  • ceviciuc mary pe 24 Oct 2008, 22:47
    vreau sa slabesc si sa am un abdomen mai suplu

    vreau niste exerciti de slabit sau orice altceva numai sa slabesc ca eu nu am fost grasa nici odata dar de cand am fost insarcinata sunt asa si nu stiu ce sa fac ca sa mai slabesc.

    2
    2

  • sebastian pe 17 Mai 2008, 22:56
    hy

    e-mail meu e raimound_reckobba@yahoo.com

    2
    0

  • sebastian pe 17 Mai 2008, 20:09
    doresc un raspuns

    Imi putetzi spune va rog daca mersul pe bicileta conform unui program constant ma va ajuta sa imi remodelez muschii abdominali? am inceput sa ma ingras in zona abdominala si a-si dorii in sfat daca ciclismul ajuta muschii abdominali?? Va multumesc.

    1
    0

  • catalin iucu pe 25 Apr 2008, 18:59
    vreau sa slabesc si sa am un abdomen mai suplu

    vreau o reteta sau exercitii mai usoare care sa ma faca sa mai slabesc si sa am un abdomen suplu.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod