Dr. Oz: Programul de dimineaţă care-i dă energie pentru toată ziua

Dacă te întrebi de unde are atâta energie celebrul Dr. Oz află că programul lui de dimineaţă este unul strict şi-l ajută să-şi înceapă ziua cu dreptul.

Dacă te întrebi de unde are atâta energie celebrul Dr. Oz află că programul lui de dimineaţă este unul strict şi-l ajută să-şi înceapă ziua cu dreptul.

 

Majoritatea dintre noi îl îndrăgim pe Dr. Oz pentru ca oferă sfaturi practice şi uşor de urmat atunci când ai o anumită problemă. Cum ne spune el ce trebuie să mâncăm şi ce nu ar trebui să consumăm niciodată ... dar, nu cred că nu te-ai întrebat vreodată oare ce face el în timpul lui liber, dacă respectă sau nu aceste sfaturi.

Am aflat de pe blogul său care este programul lui în fiecare dimineaţă. Pe lângă faptul că face cu regularitate cure de detoxifiere cu sucuri verzi (poţi să vezi dovada în poza de mai jos) şi are grijă la alimentele pe care le consumă, Dr. Oz îşi începe fiecare dimineaţă cu un set de exerciţii de yoga.

Iată care este programul lui de dimineaţă:

1.

De anul acesta şi-a propus să nu mai amâne alarma de la telefon

Una dintre rezoluţiile pentru acest an este aceea de a nu mai amâna alarma la telefon. Dacă obişnuia să facă frecvent acest lucru, acum s-a hotărât să pună telefonul departe de pat pentru ca ori el, ori soţia lui să fie nevoiţi să se ridice pentru a-i opri alarma. De ce? Pentru că acele câteva minute pe care le dormi iepureşte nu fac deloc bine şi nu ai nevoie de ele. Este de preferat să te culci mai devreme cu 15-20 de minute şi atunci vei beneficia într-adevăr de efectele benefice ale somnului de calitate.

Un alt truc pe care îl aplică Dr. Oz dimineaţa este acela de a-şi da ceasul cu 15 minute înainte, astfel încât dimineaţa la trezire să creadă că este în întârziere. "De obicei sunt mult prea somnoros dimineaţa la trezire ca să-mi amintesc de acest aspect", spune el amuzat.



2. Îşi face exerciţiile de îndată ce s-a ridicat din pat

După ce se ridică din pat, Dr. Oz are obiceiul de a-şi face exerciţiile, un program pe care-l respectă cu stricteţe de ani buni. Iată AICI un filmuleţ cu setul de exerciţii pe care le face!  Tot el spune că atunci când îl aşteaptă o zi grea şi lungă la muncă, ritualul de exerciţii combina foarte multe mişcări de yoga care-l ajută să se concentreze mai bine la serviciu şi să aibă mai multă energie. El susţine că programul lui de exerciţii îl ajută să se trezească dimineaţa mult mai bine decât un duş rece.


3. Nu sare niciodată peste micul dejun

Dr. Oz nu sare niciodată peste micul dejun, deci ţine cont de sfaturile oferite de el şi alţi specialişti invitaţi în emisiunea lui. Nu uită niciodată de micul dejun pentru că stimulează metabolismul, măreşte capacitatea de concentrare, creşte nivelul de energie şi îmbunătăţeşte starea psihică.
Dacă nu obişnuieşti să mănânci dimineaţa, riscul de a avea un metabolism lent şi de a te îngrăşa este unul mult mai ridicat. În plus, sărind peste micul dejun vei fi tentată să faci tot soiul de alegeri alimentare care mai de care mai nesănătoase pe parcursul zilei.


4. Dacă nu are timp să ia micul dejun acasă îşi ia ceva rapid la pachet


Specialistul a specificat în postarea sa că tot timpul încearcă să-şi aducă micul dejun de acasă, în cazul în care pleacă în grabă. Alimentul preferat pentru micul dejun este iaurtul care are grijă de sănătatea colonului, ferindu-l chiar şi de cancer. De asemenea, potrivit specialistului, iaurtul creşte imunitatea, este o sursă excelentă de proteine şi asigură o mai buna absorbţie a unor nutrienţi esenţiali, cum ar fi calciul şi vitamina B12. 


5. Face cure de detoxifiere şi trei zile bea numai sucuri şi ceaiuri

O fotografie cu Dr.

Oz de pe contul lui oficial de Facebook îl arată pe specialist acasă cu un pahar de suc verde, în timpul unei cure de detoxifiere. Acestea îl ajută să elimine toxinele şi să-şi recapete energia Dr. Oz prepară smoothie-ul verde amestecând în blender în blender 1 cană cu apă, 1 lingură de seminţe de in măcinate, 1 cană cu zmeură, 1 banană, 1 cană cu frunze de spanac, 1 lingură cu unt de migdale şi 2 linguri cu zeamă de lămâie. Vezi AICI ce cuprinde meniul său în aceste trei zile de detoxifiere! 

 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • hahaha production pe 16 Iun 2013, 13:24
    lonica

    ba lonica cred ca ai mai multe sanse sa vada ce ai postat daca scrii pe blogul lui:))

    0
    0

  • hahaha production pe 16 Iun 2013, 13:22
    dada

    @anessia nu cred ca dr oz vorbeste romaneste

    0
    0

  • Anessia pe 8 Feb 2013, 09:07
    Multumim ca existati, Dr. Oz!

    Detoxifierea este foarte importanta pentru organismul nostru.Starea de sanatate poate fi imbunatatita in pana la 80 % din cazuri prin cure periodice de detoxifiere intestinala...Actualmente, pe piata romaneasa exista mai multe produse pentru o detoxifiere eficienta ... In alta ordine de idei, ne bucuram Dr. Oz ca sunteti bine...Am trait alaturi de milioanele de fani din toata lumea, emotiile prin care ati trecut atunci cand erati suspectat de cancer la colon si ati facut colonoscopia in direct la tv... Sa stiti ca sunteti aratos chiar si somnoros ...:) Sa va dea bunul Dumnezeu multa sanatate !

    9
    0

  • Ionica pe 28 Ian 2013, 21:21
    comentariu

    buna doream sa stiu daca toate legumele si fructele le tocati cu mixerul , nu se pierd vitaminele? doream sa stiu , vad ca ati facut un suc ,de spanac pai toate legumele si fructele troseadas ,oare ce mai ramine de vitamine adica nu se pierd in timp ce se taie ???merci !

    0
    0

  • Ionica pe 28 Ian 2013, 20:40
    comentariu

    buna D tor Oz ,eu am burta mai mare ca sinu ce ma sfatuiti sa fac? si va MULTUMiM pt ideile bune de a ne mentine sanatatea

    0
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod