Alege dansul sportiv pentru copilul tau

Afla cum arta, eleganta si sportul se imbina prin dans
Pentru copilul tau, dansul sportiv poate fi o combinatie interesanta intre sport si dans de placere. Trebuie sa stii ca il poate practica la orice nivel, atat social cat si de performanta, de la orice varsta. Dansul sportiv il ajuta pe copilul tau sa se mentina in forma si sa isi modeleze corpul, conferindu-i o postura demna de invidiat.

Dar care este lucrul cel mai important atunci cand micutul tau incepe sa practice acest sport? Dorinta! Trebuie sa isi doreasca sa practice dansul sportiv, mai ales daca vrea sa faca performanta, pentru ca implica multa munca, dar si placere.

Acest sport presupune un dans intre doi parteneri, care formeaza o echipa, si poate fi privit ca un fenomen social care incurajeaza interactiunea intre persoane. In general, dansul stimuleaza atat corpul cat si intelectul, fiind de multe ori o forma universala si nelimitata de comunicare.   

Nicoleta Margalina, antrenor si arbitru de dans sportiv, spune ca performanta in acest sport poate incepe inca de la varsta de 5-6 ani, continuind pana la seniori. "Dansul sportiv este impartit in doua sectiuni, Standard si Latino, si organizat atat pe categorii valorice (clase) cat si pe categorii de varsta. Cele doua sectiuni cuprind cate cinci dansuri fiecare. Sectiunea Standard cuprinde vals lent, tango, vals vienez, slow fox si quick step, iar sectiunea Latino: samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble si jive. Clasele valorice incep cu clasa Hobby, continuand apoi cu clasele E, D, C, B, A si S".

O serie de experti sustin ca practicarea de catre copii a dansurilor precum cha-cha-cha, vals sau quick step poate avea un efect miraculos asupra increderii in sine, starii de spirit si a auto-controlului. Psihologii sunt de parere ca practicarea dansului inca de la varste foarte mici poate imbunatati modul de relationare al copiilor, pentru ca interactioneaza si comunica in mod constant.

Categoriile de varsta incep cu 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 si 19-35 ani, urmand apoi seniorii. Nicoleta Margalina, care pe langa faptul ca este antrenor si arbitru de dans sportiv, este si dansatoare de clasa S, mai spune ca practicand dansul sportiv, prichindelul tau are posibilitatea de a participa la competitii nationale si internationale, oferindu-i astfel si posibilitatea sa socializeze si sa isi faca noi prieteni.

Costurile implicate de acest sport variaza in functie de nivelul la care micutul tau isi doreste sa il practice. Antrenoarea Nicoleta Margalina spune ca pe langa plata cursului care variaza de la club la club, un dansator are nevoie pentru participarea la competitie de:

  • O pereche de pantaloni(care costa aproximativ 150 lei);
  • Baietii au nevoie de un boddy sau o camasa si o pereche de pantofi pentru fiecare sectiune in parte( aproximativ 200 lei);
  • Fetele, din primele doua clase pana la varsta de 13 ani, au nevoie de o rochita simpla, al carei pret poate fi de 120 lei;
  • O pereche de sandale pentru Latino si pantofi pentru Standard costa aproximativ 200 lei perechea.


Prin practicarea dansului sportiv se creeaza la copii o tinuta corecta la diverse ocazii festive, mai ales atunci cand presupune initierea unui dans. Prin acest sport, copilul tau va dezvolta un comportament civilizat fata de partener si o educatie corecta fata de cei din jurul sau.

Poti afla mai multe informatii despre dans sportiv accesand site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv. Aici poti gasi toate cluburile de dans sportiv din tara, precum si datele lor de contact.

 

Un articol de Nicoleta Tarantus

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • craciun violeta pe 29 Nov 2012, 10:08
    dans sportiv

    de la ce virsta este indicat sa practice un copil dans sportiv ,in conditii de performanta .

    3
    0

  • SABRINA pe 18 Mar 2012, 12:08
    STAR-FIX

    cred ca ,,,clubul de dans cul mai bun e STAR-FIX nr de tel al antrentrenoarei e 0751961215

    1
    0

  • monica pe 23 Dec 2011, 20:27
    dans sportiv

    cel mai bun club de dans sportiv din crtaiova care merge la toate concursurilede dans si este european este Katamis acolo am si eu fata

    1
    1

  • Vera pe 23 Dec 2011, 13:09
    recomandare

    Recomand Scoala de dans SOFT STEP,am baietelul la ei si sunt f multumita,au si un site: www.softstep.ro,fac atat dansulete moderne, de amuzament, cat si dansuri sportive,am inteles ca au copii legitimati la Federatia Romana de Dans Sportiv,care deja au castigat concursuri nationale.

    2
    0

  • stroe pe 18 Mai 2011, 10:41
    sa dau fetita la dans

    stau in campulung muscel si vreau sa-mi dau fetita la dansuri si nu stiu unde.Va rog sa-mi adresati o adresa sau un club al copii-lor VA MULTUMESC

    2
    2

  • andreea pe 23 Dec 2010, 00:11
    A

    am 15 ani si caut un partener pentru a intra in concurs ...

    0
    2

  • hritcu elena pe 19 Sep 2010, 10:32
    buna ziua

    as dori sa stiu unce se fac cursuri de dans modern gratuit in sec 3 am o fetita de 9 ani va multumesc

    0
    2

  • Da_ria pe 23 Iun 2010, 13:35
    www.dancetime.ro

    este o scoala de dans, cei diferit la ei si de-asta i-am ales este numarul mic de copii in grupe (8 sau 12) si in felul asta se pot ocupa de ei. Mai au si un sistem de lucru pe module si grade de dificultate ... sunt in Bucuresti, aici este situl lor www.dancetime.ro

    0
    1

  • Ioana Dan pe 16 Mai 2010, 00:07
    dans sportiv si modern

    Dans sportiv si dans modern, Bucuresti, sectorul 1 si 3, scoala MondoDance

    0
    1

  • baleanugabi pe 14 Mai 2010, 16:11
    FATA MEA

    VA ROG SA IMI SUGERATI CATEVA CLUBURI DE DANS SPORTIV UNDE AS PUTEA SA INVETE FETITA MEA IN VARSTA DE 9ANI,II PLACE FOARTE MULT DANSUL SI SPORTUL.A MAI FOST LA DANSURI MODERNE LA PALATUL COPIILOR DIN TARGOVISTE.NOI SUNTEM DIN TARGOVISTE SI AM DORI SA MEARGA SA FACA DANSURI SPORTIVE IN ZONA NOASTR.VA RUGAM DACA STITI UNDE SUNT SA NE CONTACTATI LA ADRESA:BALEANU GABRIELA.BUL.UNIRII,BL.39A,SC.A,AP.31,ET.7,MICRO6(ANL),E-MAILbaleanugabi@yahoo.com,tel.0733198739. VA MULTUMIM FOARTE MULT.

    0
    3

  • Mara pe 11 Mai 2010, 20:16
    Scoala de dans

    Aici am gasit si eu o scoala de dans din Brasov, pentru cei interesati: http://www.gradinitebrasov.ro/content/category/4/59/41/

    1
    1

  • Nicoleta Tarantus pe 7 Ian 2010, 11:55
    @Adriana

    Pe site-ul FRDS, mai exact la aceasta adresa http://www.dancesport.ro/cluburi_harta.php, dand click pe judetul care te intereseaza, poti afla adresa cluburilor de dans sportiv existente in zona. Sper ca ti-am fost de folos. O zi buna!

    1
    1

  • Adriana pe 7 Ian 2010, 10:34
    Cluburi de dans sportiv

    Va rog sa imi sugerati cateva cluburi de dans sportiv unde as putea sa imi dau copilul - baiat, 6 ani si jumatate. Ii place dansul si sportul in general si cred ca ar fi cel mai indicat pt. el. Va multumesc.

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod