Cum sa alegem un Rottweiler de calitate

Achizitionarea oricarui caine de rasa implica o responsabilitate deosebita. In cazul unui Rottweiler, ce va deveni un caine mare si puternic, aceasta decizie trebuie, cu siguranta...

Achizitionarea oricarui caine de rasa implica o responsabilitate deosebita. In cazul unui Rottweiler, ce va deveni un caine mare si puternic, aceasta decizie trebuie, cu siguranta, indelung cumpanita. Inainte sa intrati in "joc", este necesar sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele actiunii dumneavoastra si, mai ales, sa raspundeti la intrebarea "Este intr-adevar Rottweilerul cainele care mi se potriveste cel mai bine?". 


Cum sa alegem un Rottweiler: Forta si inteligenta

Rottweilerul se trage din stramosi care erau caini de turma, de paza si de aparare. Traind alaturi de oameni, el a ajuns la un ridicat grad de inteligenta, dobandind totodata un temperament prietenos, ceea ce a contribuit la cresterea popularitatii sale. Caracterul si comportamentul Rottweilerului ii permit sa se adapteze, in orice imprejurari, vietii in familie. Caine puternic, ce poate indeplini aproape orice sarcina, el nu va va dezamagi niciodata. Tinand cont de talia cainelui, care implica necesitati nutritionale crescute, pentru detinerea acestei rase sunt necesare atat un spatiu extins, cat si o situatie materiala adecvata.



Cum sa alegem un Rottweiler: Nimic nu se obtine fara educatie

Socializarea si educarea Rottweilerului sunt de maxima importanta. Acesta este inzestrat cu un instinct puternic de paza si de aparare, care trebuie orientat astfel incat sa reprezinte o calitate, nu o povara. Odata ce devine membru al familiei, Rottweilerul da dovada de devotament si poate fi un prieten bun al copiilor si al animalelor domestice, insa este o iluzie sa credeti ca asa ceva se poate realiza fara educatie, disciplina si un dresaj corespunzator. Cu toate acestea, cine doreste sa faca acesti pasi importanti va fi fericitul proprietar al unui caine minunat, deosebit.

Mascul sau femela?

Odata ce v-ati hotarat sa achizitionati un Rottweiler, trebuie sa va orientati si asupra sexului acestuia. Daca aveti deja un mascul sau o femela, este bine sa-i luati o pereche. Daca, insa, este vorba despre primul caine, ar fi mai indicata o femela pentru ca, aproape intotdeauna, masculul are un temperament mai puternic si este mai greu de controlat.
Un lucru este insa sigur: daca va fi corect educat si socializat, Rottweilerul va fi, indiferent de sex, la fel de prietenos cu membrii familiei.

De unde cumparam un pui de Rottweiler de calitate?

Daca doriti sa fiti corect informati, este bine sa va adresati unei persoane avizate sau unui organism autorizat. Asociatiile chinologice teritoriale va vor pune la dispozitie datele privind crescatorii care se ocupa de rasa. Prin urmare puteti afla daca si unde exista pui de vanzare in acel moment. Oferte veti gasi si in revistele de specialitate. Frecventand expozitiile chinologice ii veti putea admira pe viu pe parintii viitorului dumneavoastra caine si, de asemenea, puteti beneficia de indicatii utile direct de la crescatori. Nu cumparati pui din piete sau din targuri de animale! Este important sa o vedeti cel putin pe mama puiului, pentru a va face o impresie asupra temperamentului pe care ea il va transmite catelului. Aflati in vizita la crescator, profitati de ocazie pentru a observa si restul exemplarelor din canisa, afland astfel ce fel de caini creste acesta.
Anumite trasaturi de caracter ale Rottweilerului sunt mostenite si, din aceasta cauza, nu trebuie sa cumparati pui din parinti agresivi sau fricosi. Este foarte important ca parintii puiului sa aiba examene de lucru, acestea reprezentand dovada unui temperamentul echilibrat. De asemenea, un pui ai caror parinti si stramosi au obtinut rezultate competitionale deosebite are toate sansele sa devina si el un viitor campion.

Ajunsi la crescator, ar fi bine ca acesta sa ne permita sa vedem intregul cuib. De asemenea, este indicat sa ne asiguram ca locul in care sunt tinuti puii este curat si ca exmplarul ales indeplineste urmatoarele conditii:
- este bine dezvoltat;
- are osatura corecta;
- are dantura corecta (in foarfece);
- daca alegem un mascul, acesta are doua testicule coborate in scrot;
- este clinic sanatos;
- nu prezinta alte culori decat cea prevazuta in standard;
- are un temperament echilibrat, nu este fricos si nici agresiv;
- este jucaus, plin de energie.

Pui de Rottweiler

De obicei, la varsta de 7-8 saptamani, puiul de Rottweiler reprezinta imaginea in miniatura a adultului.

Daca doriti un caine pentru show, este bine sa cereti parerea crescatorului. Acesta va va ajuta cu placere in alegerea catelului, indicandu-va exemplarul care este promitator. In continuare, depinde in mare masura si de proprietar daca puiul va deveni sau nu campion.
La cumparare, odata cu puiul trebuie sa primiti pedigree-ul, carnetul de sanatate cu vaccinarile si deparazitarile la zi, informatii despre nutritie si o cantitate din hrana cu care a fost obisnuit catelul (care sa ajunga pentru 3-4 zile). Tineti cont de recomandarile crescatorului cu privire la alimentatie. Va sfatuim ca atunci cand alegeti dintre diversele sortimente de hrana uscata, adecvata varstei cainelui, aceasta sa fie de calitate.

 

Comentariile 1-50 din 114

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dan pe 9 Iun 2015, 11:27
    De vanzare pui Rottweiler

    Vand pui masculi Rottweiler. Deparazitati si vaccinati. 0721 937 397. Pretul se negociaza.

    1
    0

  • victoria pe 29 Apr 2015, 16:54
    vreau un rotweiler

    vreau un rotweiler la pret de 250 lei daca aveti sunati la numarul 026237180

    0
    0

  • darian pe 18 Apr 2015, 12:59
    vind sau schimb labrador

    buna am un labrador de vinzare sau schimb doar iubitorilor de caini si care sa cunoasca rasa. are 2 ani vaccinuri cip cuminte destept si frumos eu mai am un rottweiler si nu am loc astept oferte. ma puteti gasi la nr...0752547797..in timisoara

    0
    0

  • darian pe 18 Apr 2015, 12:48
    buna oana am vazut msj tau am o catea rottweiler de inperechiat de unde esti eu sunt din timisoara

    buna oana am vazut msj tau am o catea rottweiler de inperechiat de unde esti eu sunt din timisoara daca esti interesata lasami te rog nr tau ms. darian

    0
    0

  • mircea pe 20 Sep 2013, 13:52
    detalii pui rottweiler

    vand pui rottweiler cu pedigree, de diferite varste, deparazitati si vaccinati la zi, raport calitate pret foarte bun, cateii detin carnet de sanatate, carnet de performanta si microcip, detalii la 0744395315 sau www.apulumrottweiler.wordpress.com

    2
    1

  • octavian pe 11 Sep 2013, 10:22
    rottweiler

    As fi interesat sa cumpar un rottweiler pui.. mascul dar cine este din zona slatina jud olt pentru ca as vrea sa vad ambi parinti . ma puteti pe id de mess octa_boy99@yahoo.com .

    0
    0

  • alex pe 22 Aug 2013, 19:02
    vinzare rottweiler

    vin pui de rottweiler mascul 7 saptamini vaccinat deparazitat deosebit de frumos se pot vedea ambii parinti.sunt din targoviste tel.0729608014.pret 350ron neg.

    0
    1

  • motze pe 18 Iul 2013, 17:03
    caini rottweiller

    am 1 cateluse si un catel de vanzare au 2 luni pret 400 lei telefon 0760989302

    0
    0

  • ionut pe 18 Iul 2013, 16:59
    caini

    vand pui de rottweiler are 2 luni pret 400 lei

    6
    0

  • coco pe 14 Mai 2013, 10:53
    rottweiler

    sant din arad si vreau sa dresez cateaua,dar nu stiu unde.daca ma poate informa cineva? 0749223138

    1
    0

  • calin pe 2 Feb 2013, 15:08
    adopt

    adopt pui rottweiler pana in 6 luni. stau la curte....am padoc amenajat special pentru el.imi doresc mult un pui din rasa asta . mai am 7 caini ....toti de rase dif ....im lipseste rott-ul. multumesc si astept mesaje de la potentiali donatori

    0
    0

  • adi pe 31 Ian 2013, 21:41
    rott

    cristi lasa si tu un numar de telefon...as vrea un mascul..sunt din bucuresti

    1
    1

  • cristi precup pe 5 Ian 2013, 14:45
    pui rottweiler direct de la crescator

    vand pui rottweiler deparazitati, vaccinati, coditele taiate, carnete de sanatate. Detin ambii parinti. Pret 500 lei negociabil.

    10
    3

  • Alex pe 1 Aug 2012, 12:30
    Vand catei Rottweiler

    Vindem pui Rottweiler din Campionul European Oliver Mediguard si Gana Mediguard. Cateii sunt nascuti in 4 iunie 2012, se vand cu pedigree, microcip, carnet de performanta, carnet de sanatate, vaccinati si deparazitati conform varstei. tel 0745.65.87.81

    7
    0

  • Robert pe 22 Iun 2012, 13:56
    Cumpar Rottweiler Cu Pedigree

    Cumpar Rottweiler cu Pedigree, Vaccinat, Deparazitat. Cat Mai Aproape de jud :Olt eu sunt din Com.Maruntei Sat Balanesti -Slatina. Rottweiler-ul Sa aiba sex Masculin , Preferabil ar fi sa vad si Parintii Rottweiler-ului . Puteti Suna la Numerele De Telefon : 0747203009 sau 0749245270 ! Multumesc!

    4
    0

  • Cristi pe 11 Mai 2012, 20:29
    rottweiler

    doresc sa adobt/cumpar un rottweiler sa fie vaccinat deparazitat sa fie pui si cat mai aproape de Baia Mare.Daca sunt doritori suna`ti la 0760611331 sau email cristy_boy_11@yahoo.com

    2
    0

  • Daniel pe 12 Apr 2012, 14:07
    Pui Rottweiler 250 E. Contact 0722853611

    Contact 0722853611-Daniel Vand 5 pui de ROTTWEILER ( 3 fetite si 2 baietei ) nascuti la 08/04/2012 , din parinti dresati, cu pedigree - linie de lucru si carnet de performanta, preferabil la curte si iubitori de animale. Doresc seriozitate. - La parasirea cuibului puii vor avea carnet de sanatate vor fi vaccinati si deparazitati. - Pozele puilor sunt de la prima monta 2009. Rude pe linie: Bunic din partea tatalui MAMBO von DER CROSGENER RANCH http://www.donnerbergrottweilers.com/mambo-von-der-crossener-ranch.html Bunic din partea mamei TOBBY vom HAUSE ONUL http://www.onul-rottweilers.com/info_tobby.htm Tatal puilor ENRICO vom HAUSE MITROI Site privat Mama puilor BELLA von WALLACHISH http://www.onul-rottweilers.com/gallery_files/wario.htm

    8
    0

  • cristi pe 6 Apr 2012, 23:22
    pui rottweiler de calitate

    suntem 2 fetite rottweiler,scumpe, dragalase si jucause ce cautam un stapan care sa ne iubeasca si sa ne rasfete asa cum meritam. Avem 7 saptamani, suntem, deparazitate, vaccinate, avem coditele taiate si pe deasupra avem si carnete de sanatate. pentru mai multe detalii intrati pe mercador.ro si cautati " pui rottweiler alexandria" , sau trimiteti un mail stapanului meu . christian.precup@yahoo.com (0763668018) . super pret 500 lei

    1
    1

  • ALI pe 31 Mar 2012, 16:31
    vreau sa adopt

    Buna ziua. Vreau sa adopt un pui de rottweiler, sa aibe in jur de 4-5 luni cuminte si ascultator. Stau in Sintesti jud.Timis com.Margina Fata in fata cu biserica ortodoxa. Numar de telefon: 0726670655

    1
    0

  • alexandru pe 26 Mar 2012, 13:12
    gghjhjjk

    am un cine rorrwailer si vreau sal vind are 2 ani si 6 luni doar la o suma de 800 leii URGENT 068133206

    2
    1

  • cristi pe 14 Mar 2012, 17:16
    pui rottweiler

    2 baieti si 3 fetite rottweiler isi asteapta noii stapani. Cateii sunt deparazitati, vaccinati, au coditele taiate si au carnete de sanatate.pret 500 lei negociabil.se pot vedea ambii parinti. pt poze trimite-ti mail. 0763668018

    4
    0

  • cosmin pe 27 Feb 2012, 13:18
    rottweiler

    la cat ajunge un pui de rottweiler pur de talie mare?astept raspuns

    3
    1

  • Claudiu pe 4 Feb 2012, 16:30
    Ofer schimb Fem Rott cu masc

    As dori sa fac un schimb de femela rott cu un puii masc rottvailer sau un masc matur.. nr tel 0256369114

    1
    1

  • dorita pe 30 Ian 2012, 10:53
    catelusi

    aj vrea si eu un mascul si la cat ajunge ....sunt din olt .

    2
    2

  • viorel pe 23 Ian 2012, 21:43
    vand puiuti rottweiller

    3 baieti si 4 fete isi asteapta noii stapani peste aproximativ 7 saptamani.Sunt fatati pe 22 ianuarie si sunt foarte frumosi si mancaciosi....0769472535

    10
    1

  • flavius pe 14 Dec 2011, 20:47
    adoptie pui rotweiller

    as dori sa adopt puisor am casa la curte si spatiu ff mare

    3
    2

  • nitu pe 30 Nov 2011, 12:46
    vreau sa adopt un rottweiler

    as dori sa adopt un rottweiler chiar daca este la o varsta mai inaintata 0730898521

    0
    1

  • Laura pe 1 Nov 2011, 16:14
    ROTTWEILER, calitate de exceptie la preturi convenabile

    PET ONLINE va ofera caini de rasa ROTTWEILER, linii genetice foarte bune, 2 luni, masculi si femele, calitate de exceptie la pret minim; au carnet de sanatate, pasaport international, microcip de identificare, contract de vanzare-cumparare, garantie post-vanzare, transport gratuit (conditii excelente) in majoritatea oraselor, brosura de informare cu privire la hranire, ingrijire si vaccinare; Va punem la dispozitie doar catei de inalta valoare genetica, provenind din parinti perfect incadrati in Standardul Oficial al rasei. Observatie: Cateii sunt disponibili chiar in acest moment la crescator si putem furniza poze cu ei pe e-mail-ul clientului. Contact: 0749 415 412 dna. Laura Chiriloae Site: http://petshop-online.ro Email: petonlinevet@gmail.com Cel mai bun prieten te asteapta la noi!

    0
    1

  • florin pe 31 Oct 2011, 19:02
    pui rottweiler

    vind pui rottweiler talie mare iubitorilor si cunoscatorilor de rott rasa pura va multumesc daca va intereseaza puteti sa ma contactati la nr 0736446518

    3
    0

  • florin pe 31 Oct 2011, 18:59
    vind pui rottweiler

    vind pui rottweiler pentru iubitori de rott si cunoscatori

    5
    0

  • ady pe 31 Oct 2011, 12:42
    as vrea sa adopt un catel rottweiler

    buna ziua as dori si eu sa adopt un puiut de rottweiler sa fie baiat sa aiba maxim 1 luna daca are cnv sa ma contacteze pe id urile rockerul_rock/crazyy_boyy12 sau pe nr 0736406911

    3
    0

  • Catalin pe 23 Oct 2011, 18:21
    Adopt Pui Rottweiler

    buna seara...daca este cineva care ofera spre adoptie pui rottweiler sa ma anunte ! 0768300067

    3
    0

  • dodany pe 17 Oct 2011, 20:51
    puiuti fata ti 15 10 2011

    Vrei puiut rottweiler?Am ptr tine si fetite si baietei.tel 0732218530

    4
    0

  • Adriana pe 17 Oct 2011, 11:37
    Vand Puiuti rottweiler

    Daca sunteti interesati sa achizitionati un puit de rottweiler contactati-ma la 0725270442.Sunt din Bucuresti, mama este foarte cuminte, ascultatoare si desteapta, este crescuta la bloc si are toate vaccinurile la zi.Am 6 baieti si 2 fetite, fatati pe 15 octombrie 2011.Pentru detalii si poze contactati-ma.

    7
    1

  • Ciprian pe 30 Sep 2011, 22:46
    Pentru Alinuta

    Daca doresti pui de rotweiler suna-ma la 0743772154

    4
    1

  • Alexutza pe 30 Sep 2011, 11:25
    Vreau puiutz

    Buna ziua, asi vrea si eu un puitz de rottwiler la o luna maximum. Vreau sa fie baietzel. Ma ajuta cineva?;;)

    1
    0

  • lucian pe 17 Sep 2011, 10:40
    salut

    salut lucian imi cer scuze pentru scrisul meu de analfabet dar eram in graba si nu am mai apucat sa recitesc ce am scris. Apropo, referitor la cresterea lui odata dat la o monta si cu o alimentatie corespunzatoare bazata pe multe vitamine (si nu ma refer la steroizi )si calciu in doze optime crede-ma ca il poti ajuta sa creasca si la 3 ani asta am invatat eu la facultatea de medicina veterinara din bucuresti si daca acei doctori m-au invatat prost inseamna ca gresesc

    0
    3

  • doc pe 16 Sep 2011, 00:10
    @lucian

    La un an si 9 luni mai explodaeza in crestere doar capul tau de analfabet retardat. invata sa scriiiiii in romales frate ka te faci de kkat.

    0
    1

  • lucian pe 11 Sep 2011, 11:50
    monta

    salut eu iubesc foarte mult aceasta rasa si acum 2 ani m-am fotarat sa-mi achizitonez un pui ceea ce am si facut acum este un mascul frumos bine dezvoltat are 1 am si 9 luni dar ca sa explodeze un pic in dezvotare as dori sai gasesc o femela pt monta daca cunoaste cineva vreo catelusa dornica de nebuni vas ramane recunoscator Nr meu de te este 0733122902 si sunt din bucuresti p.s. pretentiie finaciare sau puiul dupa fatare las la atitudinea proprietarului

    1
    1

  • Rocssy pe 3 Aug 2011, 15:48
    de vanzare

    vand pui de rottweiler au abia 2 zile... pt detalii pyssycutza_frumusik@yahoo.com

    1
    0

  • Lucian pe 30 Iul 2011, 16:45
    C

    Doresc si eu un câine rottweiler de rasa buna cine mă poate indruma si pe mine de unde sa iau de preferinta băiat cine are un răspuns pt mine mă poate suna la nr de tel0754319698

    0
    0

  • ana pe 29 Iul 2011, 10:21
    rottweiler

    Cainele este ca si un copil -cum ti-l cresti sa il ai. Eu am o femela si un mascul .Pe ea am crescut-o in casa ,pot spune in pat cu mine, a socializat cu rudele , cu copiii de pe strada si e relativ blanda.Devine totusi imprevizibila .Pe mascul l-am tinut mai izolat si am constatat ca e mult mai agresiv. Accepta alti caini,dar nu suporta pisicile (au ucis 3 pana acum) , pasarile si porcii . Au acceptat in schimb motanul pe care il aveam deja, au devenit chiar prieteni.DACA VREI SI PISICA SI ROTTWEILER TREBUIE SA IEI MAI INTAI PISICA. Femela este la a 4-a fatare .A fatat intre 10 -12 pui .Acum a fatat 9 masculi si 1 femela. Cine este interesat poate suna la 0766616522. Au 2 luni , sunt de talie mare ,vaccinati ,deparazitati , au coditele taiate.

    6
    0

  • emanuel pe 26 Iul 2011, 10:36
    salut

    am si eu un Rottweiler e fff agresiv cu toata lumea ce pot face sa il mai cumintesc multumesc

    6
    0

  • yna pe 19 Iun 2011, 21:18
    ofer orice informati despre rottwiler

    ofer orice informatii, sfaturi si imperecheri despre rottwiler id-ul danu_danu47@yahoo.com

    6
    3

  • Raluca pe 12 Iun 2011, 08:59
    Pui rottweiler - de la 400 RON

    5 puiuti, 2 baieti si 3 fetite, fara pedigree, nascuti pe 6 mai, avem coditele taiate si urmeaza sa ne facem si carnetul de sanatate cu deparazitarea si primul vaccin. Daca vreti puteti sa ne luati si acum, avem dintisori si deja mancam mancare solida. Pretul este intre 400-550 RON. Va asteptam sa ne vedeti. Raluca 0755154225 / Florin 0744635634

    4
    1

  • Alex pe 31 Mai 2011, 19:16
    vand pui rottweiler

    pui talie mare 6 saptamani, Constanta, 2 baieti si 1 fetita. 150 euro. mail :alextutu@gmail.com

    2
    2

  • MSBUMBARU pe 3 Mai 2011, 18:46
    vand un exemplar splendid de 3 luni

    vand o catelusa splendida de 3 luni trasa din parinti campioni cu pedigree,pret 200 euro 0769233210

    10
    0

  • Anamaria pe 23 Apr 2011, 14:12
    Vand pui rottweiler

    Puiutzii sunt deparazitati,vaccinati si au carnet de sanatate.Parinti vizibili.2masculi,3femele.id:r3b3la2.tel:0751936494

    1
    1

  • Bgd pe 22 Apr 2011, 22:20
    Caine agresiv

    Sa stii caci gresesti foarte tare daca ai de gand sa iti inveti cainele sa fie agresiv.Cand o sa fie mare o sa ai multe,multe probleme cu el asa ca iti dau un sfat prietenesc ca nu are rost sa vezi lucrurile asa.Eu va pot da niste infoarmatii la id bogdan_10messi am si eu o catea de 2 ani.

    2
    2

  • Bogdan pe 10 Apr 2011, 11:46
    Frumusete,putere,inteligenta,respect,loialitate.....

    Va recomand aceasta rasa cu mana pe inima...

    8
    2
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod