Ai găsit un animal abandonat? Află cum îl poţi ajuta!

Faci parte din categoria iubitorilor de animale şi nu poţi trece nepăsător pe lângă un animal abandonat şi în suferinţă? Ei bine, află că îl poţi ajuta mult, chiar şi fără să-l

Faci parte din categoria iubitorilor de animale şi nu poţi trece nepăsător pe lângă un animal abandonat şi în suferinţă? Ei bine, află că îl poţi ajuta mult, chiar şi fără să-l adopţi! Ajută-l să-şi găsească stăpânul care l-a pierdut sau un nou stăpân!

Dacă ai întâlnit un câine care pare pierdut şi debusolat, iată ce poţi face:
1. Apropie-te încet de el fără să foloseşti gesturi bruşte, vorbeşte cu el şi încearcă să-l mângâi. Câinii obişnuiţi cu oamenii vor reacţiona prietenos chiar şi când e vorba de persoane străine.
2.

Următorul pas este să-l îndepărtezi de zona de trafic rutier pentru a nu risca să fie rănit. Dacă este un animal de talie mică, coboară la nivelul lui, mângâie-l şi ia-l în braţe. În cazul unui animal mare, apropie-te de el şi apucă-l de zgardă.  Dacă nu are zgardă, improvizează una cu ajutorul unei curele sau eşarfe şi du-l acasă.
3. Fii atent la răni! Dacă observi că animalul a fost rănit sau este bolnav, du-l la cel mai apropiat cabinet veterinar!

Acum este momentul pentru a-i căuta stăpân. Iată ce poţi face:

4. Dacă animalul a fost pierdut, cea mai buna metodă de a-i găsi stăpânul este de a posta anunţuri în oraş în care să specifici cum arată animalul şi zona în care a fost găsit.

De asemenea, poţi anunţa cabinetele veterinare din cartier. Animalul se poate afla în evidenţa unuia dintre acestea. Vorbeşte şi cu stăpânii de câini din zonă pentru că aceştia se cunosc între ei şi pot găsi persoana responsabilă de animal.
5. Foloseşte-te de reţelele de socializare! Pune poza animalului cu mesajul că ai găsit un căţel. Este important ca în acest timp să urmăreşti şi anunţurile despre animale pierdute.
6. În cazul în care animalul este unul abandonat, ajută-l să-şi găsească un stăpân responsabil. Site-urile de adopţii pot fi de mare ajutor.
Cu un simplu search pe google cu "adopţii câini/pisici" vei găsi numeroase site-uri utile. Postează anunţul pe cât mai multe pentru a creşte şansele găsirii unei noi familii. Reţele de socializare îţi vor fi de asemenea folositoare.
7. Dacă încercarea de a găsi stăpân a eşuat, poţi duce animalul la un adăpost, unde poţi avea chiar tu grijă de el chiar şi de la distanţă. Îi poţi duce sau plăti mâncarea, te poţi duce să-l vizitezi, să-l plimbi şi să te joci cu el.

Atenţie cui îi încredinţezi animalul! Nu toţi oamenii sunt responsabili! Asigură-te că noul stăpân este de acord cu sterilizarea.

În caz contrar,există riscul puii animalului salvat să ajungă tot pe stradă. Nu uita că animalele se află în număr mare pe străzi din cauza oamenilor care nu le sterilizează şi abandonează puii nedoriţi!

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod